• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Oj vad konstigt det blev när man kopierade in från Wordpad (hade nätverksproblem och blev tvungen att mellanlagra inlägget), jaja.

    Sept: ang sug på händer så kan det väl vara utvecklingsfas också? Tror de suger lite mer på fingrar och händer när de har utv.fas. Våra fick tänder när de var runt 5,5 mån vilket jag tycker är tidigt. Och Vänners (från insomnade tråden) första son fick tänder när han var 4 mån...

  • muggles

    Blomman: hoppas det gick bra att sjunga igår och att ni hade en fin ceremoni. Tänkte på dig igår!

  • muggles

    Heloise: och jag såg åtminstone en riktigt cool tapet i huset (jag antar att den är original ). Jag får racha bara jag tänker på att bo så långt ute i bushen men alla är vi olika! Jag förmodar att du får astma över att tänka dig att bo som vi gör

  • muggles
    ingenjörsbruden skrev 2012-01-07 20:11:17 följande:

    Hvidisen: ser din gröna plupp..... den där fantastiska laxen som ni serverade på E´s 1årsdag, kan jag få receptet? Eller iallafall stektemperatur, tid o kryddning på en höft....har en halv tinad laxsida (val, sa maken) i uterummet som ska ätas i morgon tänkte jag.....hilfe hilfe, bitte!


    Eller om någon har bra laxrecept på hel laxsida så mottages det tacksamt!


    Lägg bladspenat så det täcker en ugnsform. Salta och peppra laxen, lägg i ugnsformen. Riv parmesanost och lägg ett täcke över laxen. Fyll på med grädde (mellan tex) på bladspenaten så det blir som en sås. Kör i ugnen. Enklast med köttermometer instucken på tjockaste stället, kör till 58 gr, då är den perfekt så där krämig inuti. Kanongott! Går under namnet Mugglans lax men det är inte mitt recept (tror faktiskt det är Tore Wretman el något).
  • muggles
    ingenjörsbruden skrev 2012-01-07 20:37:54 följande:
    Skojar du?!

    2 h in på nya året stod jag o höll i badrummets vita porslin o tömde magen......så nog attans är jag gravid.....
    Jasså ber du till porslinsguden...

    PB: grattis i efterskott! Missade att gratta dig i lördags.

    Fru Sy: om du smörar för Piggelin lite kan nog hennes man ge ett bra råd om kameror...
  • muggles

    Lanovia: jag börjar 1/2, så bara några veckor kvar!

  • muggles

    Sept: jag kunde skrivit stora delar av inlägget ovan om sömn. Folk frågar mig varför jag lägger barnen ute (tex som idag när det snöar). Men svaret är att de sover max 30 min inne (jodå jag har prövat flera gånger, tex nu i vinter när det stormat gång på gång - lösningen blev att lägga dem i garaget istället ). Jag håller med om att vakenperioder på 2-3h är max, sedan blir de övertrötta (och därmed svårare att lägga). Våra är fantastiska: redan när man tar på overallen slappnar de av och typ nästan somnar Så jag behöver aldrig vagna längre. Våra sover 1,5h på förmiddagen (med början när vi går till dagis och sedan står de kvar en stund ute när vi kommit hem från lämningen) och 1,5h på eftermiddagen. En halvtimme vid halvfem-tiden men den är på väg bort nu känner jag, så då får jag försöka skjuta fram eftermiddagssovningen så den blir lite senare.

    Ada vaknar fortfarande ofta på natten men det är säkert en rest från när hon åt och kommer att försvinna med tiden nu när hon inte får mat längre.

    Jag har en granne som kämpar med sin son. Han kan bara somna i hennes famn och när hon lägger ner honom så vaknar han... Så hon är uppe rätt mycket om nätterna, puh.

    Men man ska heller inte lura sig att det är så himla lätt med alla barn; vissa barn kräver en hel del jobb för att få till sovandet. Själv ser jag det som en investering, mest för att få nöjda barn. Men även för min egen skull. Men andra orkar inte lägga det jobbet utan har det hellre lite häjkon-bäjkon. (Och andra återigen har barn som sover utan att de behöver jobba för det.)

  • muggles
    Heloise skrev 2012-01-09 14:18:21 följande:
    Mmm vad gott det lät mugglan! Jag är så otroligt sugen på lax, tur för mig att panzers styfar är fiskare och har eget rökeri, hans varmrökta pepparlax smälter i munnen mmmm. Villemoa gör oxå en ljuvlig lax m västerbottenost och skagenröra. Sjäöv brukar jag göra lax i ugn m teriyakisås och serverar till en stor sallad m balsamvinägrett... Märks det att jag är hungrig :) antingen spyr jag eller så är jag hungrig haha.
    I så fall har jag ett recept till (jag som också älskar lax): salta, peppra och lägg ett lite tjockare lager med farinsocker (helst muscovadosocker) över. Kör i ugnen till 58 gr. Servera med en klick turkisk youghurt och sallad, gärna med avocado och lite jox så det blir matigt. Sockret smälter ner och blir till en sås och ger jättebra smaksättning på laxen. Enkelt och supergott!!!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård