• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jag har förresten fått äran att byta 7(!) bajsblöjor idag. Det märks att A och B börjat röra på sig... Jag använder inte ens någon rapsolja längre och ändå kommer det titt som tätt. De blir ju lite röda i rumpan när det kommer så ofta - jag menar jag kollar jätteofta om det är bajs men det blir ju ändå så att de säkert har det en stund utan att jag märker det. Tidigare kom det mest efter måltider och då kollar jag alltid, så då var det lugnt. Jag smörjer som fasen med Inytiol men lilla A blödde faktiskt lite idag

  • muggles
    Piggelin1 skrev 2012-01-27 09:16:15 följande:

    Ninnis, PB & Flamman - tack för varma ord & kloka tankar.
    PB - du träffade definitvt henne - hon var vår toastmadame på festen.


    Aha, funderade just på vem det kunde vara av vännerna. Hälsa henne från mig om du pratar med henne igen!

    EA: kan det vara så att den växt till sig ganska snabbt och inte fanns vid förra UL? Helt plötsligt under graviditeten (efter op) upptäcktes en cysta på min äggstock men dr trodde den var grav-relaterad. Och det var den, den försvann efter förlossning. Vad jag menar är att jag tror den hade synts om den hade funnits, tror inte de kan missa den.
  • muggles

    Mitt bästa tips mot halsont är att gurgla med jod (tidigare hette det Jodopax, nu heter det ngt annat, receptfritt på apoteket). Gör man det direkt när man känner det komma, och om det är bakteriebaserat (dvs inte virus) så hjälper det. Jag avhjälpte hotande förkylning med halsont och hosta inför spabesöket nu senast. Tog dessutom Echinagard som maken påstår hjälper (tror man på det så... ).

    Jag har haft en supermysig dag med Moa på badhuset (och en snabbfika hos Piggelin efteråt). Nu är maken och tränar och jag har precis lagt småtjejerna (ett 2 min jobb numera). Nu ska jag och Moa spela Fem myror-spelet innan hon går och lägger sig.

  • muggles

    Ja där var vi Lanovia. Väl så bra som Vattenpalatset i Lerum och närmare. Dessutom en fika hos Piggelin efteråt

  • muggles

    Sept: och vi skulle aldrig frivilligt valt att skaffa tre men nu har vi barn i mängd och det är en fantastisk rikedom. Men en tredje bebisperiod med allt vad det innebär av sömnbrist mm - nej tack! Känner jag nu. Men jag är otroligt glad att vi fick tre barn! Och tänk vad många barnbarn vi kanske får!

    Vad kul att du känner att du fått mkt tips av mig! Känner mig oerhört hedrad Men hur orkar du läsa gamla trådar?! Det finns ju så otroligt mkt dravel där... Kör du "Visa endast" då eller? El skummar du sida för sida *hemska tanke*

  • muggles

    Sept: vad tråkigt med amningen!!! Vet ung hur du känner dig. Så jäkla tråkigt när man inte får bestämma själv över sådana saker.

  • muggles

    Jag är jäkligt irriterad nu. Sedan igår så ringer det massor av jobbsamtal på min mobil (min mobil är en jobbmobil). JAg har återigen sagt till växeln att jag börjar inte förrän 1:a februari men fortfarande ringer det. Nyss ringde ett tyskt nummer men jag gjorde avvisa. Folk lämnar meddelande med frågor och ber mig ringa upp. Känner mig jättejagad! Jag vill njuta av min sista dag och inte behöva lämna meddelande till folk att "ring en kollega, jag jobbar inte än". I-landsproblem visst men suck.

  • muggles

    Det känns väldigt vemodigt att det är "sista" dagen på min mammaledighet; jag gosar extra mycket med tjejerna. De är så glada idag också - åker omkring i sina gåstolar och är hur nöjda som helst. Alt ligger på mage och undersöker leksaker. Bägge har börjar dra sig framåt med handkraft (åla?) så de är mkt nöjdare nu när de kan röra sig framåt och åt sidan (de snurrar som klockvisare ibland).

    Trots att det ska bli roligt att börja jobba igen så är det alltid så tycker jag; att det känns lite vemodigt och sorgligt när det är slut. Fast jag ska ju vara mer ledig under våren och sommaren så helt slut är det ju inte

  • muggles
    start september skrev 2012-01-31 14:54:44 följande:
    Tack Hvidis, släpper mitt kolhydrattänk. Semla slank just ner.

     BS, hoppas också på snuttandet. Ger det till ikväll innan det blir ersäätning. Inatt sov vi inte mcket, hon snuttadet hela natten men ändå kändes det tomt på förmiddagen.
    Det kan ta 1-2 dygn innan det är "fullt sprut" igen. Tålamod! (säger hon som inte har något )
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård