• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Sept: ja det sitter ihop med huset men vi får ändå ha babyvakten på. Fast nu sover de kortare på förmiddagen och de somnade inne i helgen (vi provade för det är så jobbigt att ta på overall mm för en 30-45 min lur). Ang babyvakten kan man ju testa om den har räckvidd. Vår babyvakt larmar om den inte hittar mottagaren (vilket har hänt) så den litar jag på.

  • muggles
    Heloise skrev 2012-02-07 18:46:11 följande:
    Solde: vad bra att han fått prova losec. Det fungerade väldugt bra för Tudde( vår första misse). Han var också känslig ich vart helt satt ur spel när vi skaffade Smulan( misse nr2). Vår veterinär sa att magkatar är ganska vanligt hos katter, speciellt raskatter, men tyvärr kan diagnostisering ta tid. Idag har jag väldigt mkt SD, inte alls roligt. Gör mig livrädd, inga fler prematurbebisar. Så ikväll är det panzers tur att passa bebis, jag måste vila, för magen är stenhård. Kan det vara så att jag inte ör gjord för att vara gravid? Eftersom jag så uppenbart suger på det:(
    Vilken vecka är du i? Man får ju SD tidigare med andra graviditeten. Och nu vet jag inte hela din historia (för den började ju innan jag joinade tråden) men jag hade mkt SD under min tvillinggraviditet och det gick ju bra. Jag vet inte om det var så förra gången att du fick SD men inga riktiga förvärkar? För annars är det ju dem man får vara lite extra försiktig med, dvs om det känns som mensvärk.
  • muggles

    Heloise: jag vilade mig bevisligen till att föda i v38 så vila är A och O (enl överläkaren/professorn på Östra) . Men jag tror också att förra gången berodde på den infektion du hade i livmodern - var det inte så? Jag förstår om du är orolig men det behöver ju inte vara ngt hos dig som gör att du föder tidigt. Om du är orolig på riktigt ska du ringa och be om en check tycker jag. Med din historia tror jag inte de nekar.

  • muggles
    Heloise skrev 2012-02-08 15:16:43 följande:
     Undra vad det är med räkor som gör att man blir så galen efter det?
    Kanske saltet? Jag var sugen på salta saker (tex saltlakrits) i början när jag mådde lite kymigt.
  • muggles

    Skönt att du klarade dig utan missöden Daa!

    Maken var hos ortopeden på Östra idag för en ytterligare koll av Bedas höfter. Röntgen visade inget onormalt men den remissskrivande läkaren ville ändå ha en extra koll (varför skicka oss till röntgen då? ). Maken hade tid 10.40 och gav dem en bägare fruktpuré precis innan. Men som sjukvården alltid är så var de försenade en halvtimme varvid A och B hunnit bli hungriga antagligen. Beda blev tydligen jätterädd när doktorn kom och skulle böja ut hennes höfter (i grodposition ni vet) så hon strävade emot, precis som i höstas. Så doktorn fick bara ut ena benet. Så nu har vi en tid för extra kontroll om 2 månader. Så segt! Jag trodde vi skulle få ok-stämpel efter röntgen, ok-stämpel senast efter idag men icke... Nu går man ju ändå och oroar sig att de hittat ngt som inte stämmer. Blä

  • muggles

    Vad jag glömde skriva var att Beda grät hysteriskt av rädsla och det kan ju ha berott på att hon hunnit bli hungrig också. Sedan har de ju kommit in i den där 9-mån åldern när de börjar skilja ut främlingar. Ev hade hon varit tryggare om jag varit med men vi trodde inte det skulle behövas...

  • muggles

    Heloise: tror jag skrev ett inlägg för ett tag sedan men det kom inte med när jag tryckte på knappen (tror jag). Jag vilade mig ju till att föda i v38 så vila är jätteviktigt. MEN precis som de andra skrivit så får man SD mkt tidigare andra gången och det behöver inte vara farligt. Förvärkar (=SD komb med mensvärk) ska man dock ta mer på allvar. Men enl vår doktor (överkucku på Östra sjukhuset här i Gbg) finns det ett jättestarkt samband mellan vila och att barnet stannar i magen (om man nu har några komplikationer vill säga). I Elises fall hade det säkert inte hjälpt med vila dock.

  • muggles
    Daa skrev 2012-02-10 14:14:05 följande:

    Jaha, där tycker datorn att den ska göra som den vill och inte som jag vill...


     


    Imorgon ska parvlarna ha barnvakt över natten för första gången. Vi ska på bröllop och tänkte bo på hotell i den staden. Parvlarna kommer att ha det så bra hos mormor och morfar, men jag är ändå lite orolig. Axel är ganska mammig och pappig nu och vill vara i famnen mer än vanligt. Han tycker inte om när någon av oss lämnar rummet, så det känns inte helt lätt att lämna dem. Jag får lita på att de är trygga med mormor, för henne har de ju sett mycket av under sin livstid.


    Ett råd bara: smyg inte iväg även om han tycker det är jobbigt att ni går. Utan gör ett kort glatt farväl men att han förstår att ni försvinner. Det kan bli traumatiskt annars har jag förstått. Han kan börja tro att ni försvinner så fort ni går in i ett rum osv. Ni hade säkert redan tänkt på detta men bara utifall att. Det är så lätt att man tycker man ska smyga iväg för att underlätta för honom när det i själva verket kan bli värre av det.

    Vad skönt att komma iväg barnfri ändå! Vi ska på bröllop 30/6 (barnfritt sova-över-bröllop) och tills dess hoppas vi att småtjejerna lärt sig sova hela natten Som det är nu vaknar minst en av dem minst en gång per natt. Båda tjejerna sover hela nätter då och då men att det ska hända samtidigt verkar sällsynt...
  • muggles
    passionsblomman skrev 2012-02-10 15:05:30 följande:

     Locket är ju nästan godast! Man ska hålla i det och skyffla upp lite grädde med det medan man äter det, sedan går man på resten.


    Precis så äter jag också semla Här i Götet verkar wienersemla har blivit något slags bubblare som jag sett dyka upp mer och mer.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård