• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Lanovia: usch och fy för RS!

    *här kom chefen in så fick stänga ner BT snabbt som ögat *

  • muggles
    passionsblomman skrev 2012-02-01 15:10:44 följande:


    Första dagen och allt...
    Hur känns det att vara på jobbet igen?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Helt ok! Det jobbiga är att vår IT admin bytte OS på min dator (efter mitt godkännande, jag har haft en del problem med den datorn) så nu håller jag som bäst på att komma i ordning med alla program, lösenord, inloggning på servrar, uppmappning av diskar etc. Sådant där som man gör i ordning en gång vart tredje år och ska komma ihåg hur-fan-man-nu-gjorde-igen...

    Det tuffa är att lämna småtjejerna på morgonen - vill bara pussa dem igen och igen. Men måste istället smita lite diskret för de är nog inne i separationsfasen och brister ut i gråt så fort jag lämnar rummet. Jättepraktisk tid att byta päron *ironisk*
  • muggles

    Solde: usch vad jobbigt med jobbet! Hoppar verkligen du får en annan tjänst!

  • muggles

    BS: hur mår du idag? Fick du spruta igår? Känner fortfarande inget eller?

  • muggles

    Lanovia: jisses anåda!!! Vilken skräck med maken men vilka guldföräldrar ni har, tur är väl det.

    PB: gudars för skräckupplevelsen med ett barn som slutar andas

  • muggles
    start september skrev 2012-02-06 10:28:16 följande:
    Men Lanovia, vilken väldig massa elände. Åh vilken tur att ni nu verkar vara igenom. Men vila vila så mycket du kan.

    Ninnis, nu tror jag att det var kallare häruppe i förra veckan än hos dig.  Det jag hört är att man inte ska lägga ut barn som är hyfsat små (lilla är ju knappt fem månader) utan kontinuerlig övervakning under -10 eller -15.De dagis som har vila ute brular dra gränsen där.  Vanlig förkylning gör inget, det är kanske nästan skönare att vara ute då eftersom kylan gör att näsan sväller av. Feber, och hosta, eller sjuka i öron ögon och kända luftrörsproblem gör dock att man ska vara försiktig. Vind förvärrar ju. Jag var ute med vagnen en längre stund, men då har jag ju kolla mer än ia babywatch, Sammanfattningsvis vill vi inte ha snorig tjej ute själv under -10 och bara i lä.

    Hvidis, jag tycler också det lät intresssant med övningarna. Om vi ska försöka på en trea innebär det ju in i missfallsträsket för mig med stor sannolikhet så allt som kan hjälpa är välkommet.
    Vi hade -14 gr ute i slutet av förra veckan och då la vi tjejerna i garaget faktiskt. Det är ett varmgarage som håller ca +10 i vanliga fall men när dörren är öppen (vi lämnar den med en springa öppen iaf när tjejerna sover därinne) så kanske det blir runt nollan (?).
  • muggles
    ingenjörsbruden skrev 2012-02-06 10:53:02 följande:
    Klockarbol: vilken helg! Tycker också att det är konstigt att rena kök/hem inte håller sig rena o fina så länge....men man säger ju att ett smutsigt barn är ett glatt barn så jag kör med samma devis på hemmet.....även om maken inte håller med för 5 öre!
    När Moa är riktigt smutsig så brukar jag säga "vad bra då syns det att du har lekt"
  • muggles

    PB: jag håller helt med dig! Ett tåg kyls nog ganska snabbt ner i -40 när det slutar rulla. Och maten tar slut... Helt rätt av SJ tycker jag. Eg borde man alltid ha med en extra filt i bilen och i perioder har vi det också men så ibland åker den ut av utrymmesskäl och så glömmer man lägga dit den igen. Eg ska man väl ha ett survival kit med filt, ficklampa etc med sig. Men hur många har det?

    Ingis: men gud vad härligt!!! Ärligt talat var jag lite rädd för att du hade råkat ut för samma som jag. Men vad SKÖNT att det inte var så!

  • muggles

    I'm yours: vi hade besök och såg inte spektaklet i lördags men spelade in det. Dock var jag inte så sugen på att se det i efterhand men kanske måste spola mig fram till Loreen nu då - du är andra personen jag hör som tyckte hon var urbra.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård