Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru E skrev 2011-11-03 09:38:30 följande:
    Ingis- hoppas de bara vill stanna kvar :/
    *säkrar humle o dumle med säkerhetsbälte o superlim o sugproppar*
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-11-03 10:02:16 följande:
    Åh, Dfk , vad jag känner igen allt detta!!!

    Mannen var ju en spenderare som levde på krediter. Visst han slösade på mig också, men jag ville bara skrika (och försökte säga det många ggr) att "jag VILL inte ha en ny mobiltelefon eller videokamera i julklapp köpt på kredit. Jag VILL inte få en Rigakryssning i present som du betalar med kreditkortet" osv osv. Jag mådde så dåligt för denna konstanta oro över ekonomin. Och så bomben som alltid kom när det var dags att betala räkningarna. Visst, vi var aldrig utan pengar, tack vare kreditkorten, men fy fan vad dåligt jag mådde... När jag såg på "Lyxfällan" så såg jag OSS...

    NU, när jag är ensam och har ÄNNU sämre ekonomi, ensam på huslånet, ensam med alla huskostnader på min lilla lön... så mår jag ändå mycket bättre. Vi kan inte unna oss nästan nåt jag o flickorna, men de vet att så är det om vi ska kunna bo kvar i huset. Att vi får hjälpas åt. Så när det var dags för Halloweenkostymerna och de såg hur förtvivlad jag var... så tog de fram sina undanlagda vecko- och månadspengar och untan knot eller ens ifrågasättande sa de att de skulle betala det själva....
    Jag märker också att nu blir de jätteglada om jag någon gång överraskar med nån liten, liten grej eller "upplevelse".  Deras pappa har däremot matat dem med allt, allt tidigare och de har nästan tagit allt för givet.

    Jag sover märkligt nog lugnare nu än tidigare, för jag vet att jag ensam håller i ekonomin och kan planera den på annat sätt än tidigare. Även om vi verkligen får suga på ramarna.
    Skönt att du sover lugnare nu än tidigare, men det måste var underbart att ha kontroll över ekonomin o kunna planera på ett annat sätt.
    Jag som är uppväxt med att inte få allt, def inga utomlandsresor o möjligtsvis en långhelg på ölandsdjurpark, annars gjorde vi inte mer. Visst jag o lillbrorsan hade säsongskort på badet o det var fantastiskt kul. Räckte länge för oss.
    Tror att man som barn får en helt annan relation till pengar o har lättare för att stå på egna ben när man väl flugit ur boet.
    *kramar om*
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-11-03 10:08:05 följande:
    Vad vore väl en fika i skåne med alla underbara tjejer, tråkigt, trist, torr eller alldeles alldeles....
    Om ni visste vad sugen jag är, men känner ändå inte att jag kan få till det nu. KÄnner mig inte helt trygg med att sätta mig höggravid själv på ett tåg. Fasiken tänk om något händer.
    Ja ojojoj! Då hade ni helt plötsligt haft en skåning i familjen kanske! Eller...det räcker inte med att man föds i skåne för att man ska prata skånska?!
  • ingenjörsbruden
    Fru Bygg skrev 2011-11-03 10:36:50 följande:
    Ingis, E tål inte nötter och mandel. Ställer jag till det nu? Jag kan köpa med ngn kaka till henne.
    Hmmm....nä det går faktiskt kanon med det jag planerat så här långt.

    Hvidis: Jag tänkte möte dig vid bussen o samtidigt köpa ett gott bröd, vilken tid kommer ni in med bussen?
  • ingenjörsbruden
    lanovia 08 skrev 2011-11-03 10:50:43 följande:
    Inte skåningarna....
    Du menar att vi är ok så länge vi är tysta????? Attans, där rök jag....
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-11-03 11:33:09 följande:
    Om det är någon av er nyingar i tråden, som inte fattar vad indianinvasion är, så betyder "att ha indianer i dalen" samma sak här, som "tantbesök" bettydde i Tivoli-tråden.
    Eftersom vi här är många som förut hängde i Tant-tråden och stolt värnar ordet Tant som något positivt, så har just den omskrivningen aldrig fått fäste här. Fast hur tusan det hängde ihop med varför det bled indianer...kommer jag inte ihåg nu? Var det någon kompis till Ingis som sa så?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    *skyldig*

    Indianer i dalen kommer från en lite småskojig episod när vi har makens kompisar på fest. Framåt middat sitter grabbarna o snackar, en av killarna berättade om sitt ex som hade "varit gravid" o jagat honom o ja jag vet inte allt.....men killen hade koll  på när indianerna hade varit där så killen var lugn....maken är ju lite av en eremit o inte den som väsnas mest på en fest, så han frågar lite försiktigt om vadå indianer?

    Jo se det var "rödskinn i dalen"... 

    Sedan dess så har det varit många lurpassningar o indiankrig här i tråden, några inbjudningar till dem o några aggressivt avmotande av dem......
  • ingenjörsbruden
    MSW skrev 2011-11-03 11:31:39 följande:
    17/11 är BF.. Så typ två veckor kvar idag..

    Och det är helt ok att klappa på magen, för den som vill!

    Ang pengar så har vi i princip hela tiden levt bara på makens lön, eftersom jag nästan aldrig har haft ett "riktigt" jobb! Så vi brukar prata lite lyriskt om när jag är färdig pluggad och faktiskt (förhoppningsvis) kommer ha TVÅ löner! I mellan åt känns det dock som evigheter bort... Det mest trista är att när det blir gnälligt om pengar tar jag det som kritik mot mig att det är mitt fel att vi inte har några pengar.. Och maken tar det som kritik att han inte jobbar tilläckligt mycket/tjänar tillräckligt bra.. Men när vi insgå hur olika vi tänkte på det så blev vi nog lite snällare mot varandra i det gnället..
    *klaaaappar klaaaaappar fint på lilla magen*
  • ingenjörsbruden
    Fru Bygg skrev 2011-11-03 11:10:42 följande:
    Ingis, vi tittar nog in vid mellan tolv och ett imorgon. Hoppas det går bra!
    Ska vi ta med oss ngt annat?
    välkomna välkomna!

    Funderar....njääää, tror jag har allt, hör av mig annars!
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-11-03 11:18:34 följande:
    Haha. jag minns på mitt förra jobb, så ringde det en människa som ingen förstod. De prövade med engelska... nä icket. Började ropa om nån kunde tyska. Lisa tog luren och försökte på tyska. Nää... Franska?? Pelle provade på franska men nej, ingen som förstod. Tillslut fick jag samtalet kopplat till mig...  och sedär, det var en SKÅNING!!! Den enda som förstod honom var jag... Herregud vad vi skrattade, men han skåningen var inte så glad...
    Pwhaaaa!
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-11-03 11:18:34 följande:
    Haha. jag minns på mitt förra jobb, så ringde det en människa som ingen förstod. De prövade med engelska... nä icket. Började ropa om nån kunde tyska. Lisa tog luren och försökte på tyska. Nää... Franska?? Pelle provade på franska men nej, ingen som förstod. Tillslut fick jag samtalet kopplat till mig...  och sedär, det var en SKÅNING!!! Den enda som förstod honom var jag... Herregud vad vi skrattade, men han skåningen var inte så glad...
    Spännande att inte engelskan funkade....
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård