• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2012-07-13 09:02:48 följande:
    Soldemor; jag tycker bilen ser ut som en bil värdig en prälle Den har pondus liksom

    Ja, visst var den fin men visst lite stor. Fast när jag kom hem igår hade maken hittat något test som Vi bilägare hade gjort ang rost och det var ingen skojslig läsning när det gällde den bilen. Så nu plötsligt skall vi inte köpa någon bil alls, varken ny eller begagnad! "Det är bättre att använda pengarna till ev reparationer på den vi har" Säger han som inte kör 9-10 mil om dagen. Jag vill ha en säker bil som känns trygg att köra i, som inte plötsligt lägger av på en mörk skogsväg kl 22.30 när jag är på väg hem från en julauktion eller som inte stannar MYCKET tidigt en lördag el söndag på väg till utställning!


    och så den här som vi har hört förut:


    "Vi skall ha inte ha fler katter, vi har knappt tid för de vi har"! Säger han som går i pension i december och så bekymrad hur han skall få tiden att gå!! MORR!


    Anbudet om försäljning av honom står definitivt kvar!

  • Soldemor

    Och en stor varm kram till Blomman för väl genomförda (jo då, jag menar det, ingen ironi!) springpass och för en viktminskning som känns stabil.

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-07-13 12:55:05 följande:
    2,8 kg kvar ner till min maxvikt för normalt BMI
    3,4 kg kvar ner till den lägstanotering jag gjorde sommaren 2008, när jag först gången tog tag i saken, innan alla hormonbehandlingar och skit.
    7,1 kg ifrån min invägningsvikt när jag var gravid i v 10 sommaren 2000
    9,8 kg från nästa 10-tal att knäcka.

    och så vidare...

    inget som betyder något för er, men det är bra för mig att se lite olika delmål i skrift, så det går lättare att se att det är genomförbart och att det finns många små delsegrar att vinna.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Mycket bra med delmål, det blir, som du säger själv, mer hanterbart då. Fick lära mig en gång att det kallas elefantmedoden; Om man skall äta upp en elefant (och det gör man ju ofta! ) så kan det uppfattas som mycket jobbigt om man ser hela elefanten framför sig. Men om man äter en liten bit i taget, så har man till slut ätit upp hela elefanten.!


    Så kämpa pån och ät en bit i taget, så upptäcker du att plötsligt är där, med hela elefanten uppäten och önskade mål nådda! Typ...

  • Soldemor
    (och jag har som vanligt chans på SM-titeln i parentesanvändande!).).).)

     


     


     


    Då tror jag att jag ligger på andra plats!
  • Soldemor
    Daa skrev 2012-07-13 13:22:29 följande:

    Det där med att äta upp en elefant minns jag från första tiden som student. Den bilden var med i en folder om studieteknik: det är bättre att börja plugga i god tid och inte ta allt dagarna innan tentan. Man kan nog använda den bilden på många områden i livet. Varför inte när man ska ta tag i att "röja upp"?


    Eller har stora kassar med stryktvätt?
  • Soldemor

    Nu tror jag att jag skall hålla helg några timmar. Ska bara lasta bilen först med saker som behövs när vi börjar vår sevärdhetskyrka på söndag". Hm, läste att en stor sportoutletkedja gått i konkurs, kanske man skulle investera i några nya fräscha träningskläder. Och på söndag eftermiddag börjar (plats för fanfar här) Kiviks marknad, yes! En av de roligaste marknader som finns. Lite tråkigt att det kostade 8 800 drygt att laga bilen och nästan 900,- för hyrbilen. Nej, nu tänker vi inte på det, utan på att jag har sex arbetsdagar kvar innan SEX veckors ledighet börjar!!

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-07-18 09:47:01 följande:
    Hallå tjejer!

    Jag drar uppåt norr imorgon, med hund och trulig 11-åring. En heldag på tåg och buss, men det ska väl gå bra. om ett par timmar kommer Piggelin med familj hit och stannar över natten, så nu är det ett ryck här med lite avstädning så badrum och sådant kan besökas av andra än familjen typ.

    Innan dess hade jag tänkt mig ut för min springrunda också. jag måste bara skrika ut det sensationella att jag igår slog mitt rekord med SEX minuter! Alltså, fattar ni, jag sprang SEX minuter längre än dagen inann, och då hade jag redan den dagen slagit rekord med en minut. Jag höjde mig sju minuter på två dagar och nu, mina vänner, har jag avancerat från de där första 13 minuterna av nära-döden-upplevelse och två stackars km, till 29 minuter och snart närmare 5 km!!! En minut till och sträckan mellan ett visst träd fram till en viss stig bara, så har jag klarat det jag trodde skulle ta till typ slutet av september att uppnå. Att kunna springa i en hel halvtimma i sträck utan att stanna. Hade någon sagt det till mig för två månader sedan, hade jag garvat ihjäl mig.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Yees! Där tog du både en bete och svansen! (på projekt springelefant alltså!) .-D
  • Soldemor

    Hej!


    Inte blev min helg något vidare, för i lördags upptäckte jag att Solde hade jättesvårt att kissa och så skvätte hon blod. Det blev akutbesök på djursjukhuset, som klämde och kände och tyckte att vi skulle vänta til måndagen. Så damen fick två smärtstillande sprutor och recept på Metacam (ett supereffektivt kattknark som är smärtstillande och uppenbart jättegott! Hon tuggade på sprutan för att få mer)


    I måndags blev det ultraljud som visade både stenar och grus, så Soldan fick stanna kvar och jag åkte hem med Veterinärens ord ringande i öronen: "Eftersom hon blivit öppnad för samma sak för inte så länge sedan, är risken för komplikationer stor". Det och en demonstrativt sur katt (först ingen mat och sedan åka till det där hemska stället!) gjorde att jag mådde asförfärligt hela dagen. Hade planerat att göra så mycket men satt mest och snorade i en kudde medan Amaretto låg bredvid och slickade mig på armen.


    Nu mår hon iaf mycket bättre, de plockade ut sex stora och kantiga stenar ur hennes urinblåsa! Huu! nu äter hon och dricker men kissar fortfarande lite blod. Förhoppningsvis får vi hem henne idag, skall ringa veterinären kl 12.


    Så¨, förhoppningsvis var detta dagens egoinlägg. Får se om jag kan jobba lite också.


    Vinkar till alla som är här och applåderar extra åt Blommans superinsats i springspåret!

  • Soldemor

    Precis talat m veterinären och lilla damen blöder fortfarande (!) från kisseriet, så inget svart troll hem ikväll, detta börjar bli lite jobbigt nu!!


    Flamman: läste ditt "klippe-gräsmattan"-inlägg, starkt jobbat och superbra motion!

  • Soldemor

    Kram! Häftigt att du skall börja läsa! Vi ser med spänning fram emot rapporter från studielivet!


     


    Nu har alla ev singlar chansern! Jag rear ut min man!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård