• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru E skrev 2012-04-27 13:35:35 följande:
    Solde-host harkel skulle kunna vara vilka symtom "alla" känner
    Aha! Så då måste du också känna efter, bara lite så...och vill man så stämmer ju allt in. Det är väl som att läsa läkarbokoch jämföra sina symptom med olika symptom där. Med lite fantasi kan man lätt få böldpest !
  • Soldemor

    Nej, mi skall jag göra av med en komptimme och åka hem och ladda innan kvällens jour börjar (fast de får inte ringa när det är Glamour eller Let's dance! )


    Skönt m lite tid att pyssla hemma. Håller på och försöker få klart i arbetsrummet. Det är småsaker som skall sorteras, dryyyygt!


    På söndag skall jag och maken med min ungdomsgrupp och vandra på Österlen, äta kaklunch (precis vad det låter som!) på Cafe Annorlunda och fira mässa i ett litet kapell med utsikt över stranden och Hanöbukten. Ibland är jobbet rätt mysigt (när man slipper chefen, henne skulle jag kunna skriva en bok om!)


    Take care i helgen! Och på Valborg!

  • Soldemor

    Hej!

    Long time no see! Men nu är jag här igen!

    Har haft en maj som bara har varit jobbig, och det har känts som om jag bara har gnällt när jag varit här!
    Har iaf (tror jag åtminstone) kommit till insikt att strunta id chefens dumheter och inte ta åt mig av vad de håller på med, utan vara korrekt och trevlig mot dem utan at vara översvallande - och samtidigt söka nytt jobb.

    Har varit på två utställningar, en i Göteborg för typ två veckor sedan där Siena tog nummer sex och Soldan blev BIS! Även det hennes sjätte BID-titel! Är mycket stolt matte till mina tjejer!

    I morgon skall Amaretto på återbesök hos dokton och samtidigt bli vaccinerad. Han mår bra nu, vad vi kan se. Han var två veckor på kollo på Österlen, hos Isoldes extrapappor, var mycket bra!

    Nu skall jag försöka läsa ifat allt jag missat i mitll iiv. Ser att det tycligen är träff hos Ingis i morgon! Det har jag gtrym lust att hänga på! Vilken tid? Är ledig från jobbet fram t 12/6. Chefen kom på att jag hade MYCKET komptid att ta ut, så nu är jag hemma och kan få gjort massa som legat och gnagt i samvetet. Det är så skönt!
    Nu skall jag börja ifattläsa ndet, och kommenterar jag något som är gammalt och helt fel, ha överseende är ni snälla!
    KRAMEN!

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-05-03 16:00:15 följande:
    För en tid sedan gick jag ju hos en sådan där coach via AF. Sedan dess får jag hennes nyhetsbrev. Detta är det senaste, och med det ville jag bara säga att: Ni här i tråden är en viktig "tredje plats" för mig. Hjärta

     


    Livskraftnytt!


    Sociologen Roy Oldenburg skriver i sin bok


    The great good place att vi behöver tre olika sociala arenor i våra liv om vi ska leva helt och balanserat. Den första platsen är hemmet, en intim plats där vi umgås med dem som står oss närmast. Arbetsplatsen eller annan sysselsättning är den andra, dit vi går för att tillsammans tjäna samhället och vårt levebröd. Så finns det en tredje plats som har en helt annan karaktär, men som är minst lika viktig för vårt välbefinnande.

    Den tredje platsen ska vara opretentiös och lätt tillgänglig. Den ska kännas trygg och bekväm och där är alla välkomna och accepterade som man är. Människor kan tala obehindrat med varandra oavsett ålder, åsikter och bakgrund. Informella samtal är ett av tredje platsens signum. Den ger en annan sorts kontakt som är livsviktig för oss, säger Oldenburg och citerar poeten John Donne: "Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv, varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela".


    Vi människor behöver varandra, vi angår varandra. Vi är förvånansvärt lika i det mest väsentliga när man skrapar lite på ytan. De flesta länder har av tradition en väl etablerad "tredje plats". Det kan vara puben, cafeét, uteserveringen eller kanske lanthandeln. Det finns massor med sammanhang som kan fungera som en tredje plats och fylla detta behov hos oss.


    Kanske är det också därför föreningslivet, idrottsaktiviteter och studiecirklar fyller en så viktig funktion. Kanske är det detta behov vi får mer tillgodosett under den varma och ljusa årstiden då det uppstår fler spontana och tillgängliga mötesplaster och samlingspunkter.


    Även naturen kan fungera som en tredje plats, inte minst den här årstiden. Den erbjuder visserligen inte någon social aren men den är välkomnande och accepterande, kravlös och påfyllande och kan på så vis bidra med en plats för balans och välbefinnande.


    Så hur kan vi värna detta behov? Vad händer om vi öppnar upp mer för påfyllande sammanhang och ger oss tid att skapa möten och utrymme för det? Var finns "the great good place" i ditt liv?


    Önskar Dig en härlig maj med påfyllning på Din "tredje plats"!


    Marie Sandgren


    __________________________________________________ _____________________


    Livskraftcoaching www.livskraftcoaching.se sandgren@hogsby.net Tfn. 070-3960649 Vid vidarebefodran av detta nyhetsbrev, ange gärna källan. Vid avbokning av nyhetsbrevet: maila ovanstående.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Den här var som gjord för mig, tusen tack och Kyss, Blomman!
  • Soldemor

    Nu sms:ade chefen, jag ska ha en begravning 14/6, d v s knappt två dagar efter jag börjat jobba, GRR! jag blir så arg, nu är vi där igen! Visst kan jag träffa sorgehuset och skriva griftetal på en dag, men  var har vi kvalitetstänkandet och omsorgen om de anhöriga? Morr! Antagligen blir det så, att jag får gå in och jobba någon dag när jag skulle vara ledig.

    Oh, nu gnäller jag igen, förlåt, men känner att jag måste få kräka av mig någonstans där jag vet att jag blir förstådd!

  • Soldemor
    Diz skrev 2012-05-06 18:05:34 följande:
    Är det HÄR ni är???
    Hej Diz! Det var längesedan! Kul att du är här igen!

    Kom inte jättelångt på projekt ifatläsning, till sidan 1667, men nu ropar disk och div telefonsamtal och annat kul på mig!

    Får försöka hoppa in här i kväll igen!
  • Soldemor

    Oj, nästan spam-varning på mig här! Verkar som om jag skall ta igen en dryg månad på en kvart!

  • Soldemor
    Ninnnis skrev 2012-06-04 15:00:09 följande:
    Lanovia, härliga lilla E, så finurlig hon är! Solde, grattis till kattframgångarna! Hoppas du hinner vila lite under din ledighet. Flamman, det är så härligt att läsa det du skriver om musikern. Det riktigt osar kärlek och värme i dina inlägg. Gillar!
    Vila...har hört ordet...har ev också hört en betydelse av det, men det innebär nog inte att fara upp och ner för trappor med kläder, stryka, tvätta och liknbande. Fast strykningen är lite meditatvi för mig.
  • Soldemor
    lanovia 08 skrev 2012-06-04 20:35:15 följande:
    Solde kul att det går bra med katterna. Din chef... ja...
    ja, vad skall man göra med henne? Fick ytterligare ett sms idag, där hon kommit på, att jag måste ta en äldreboendeandakt 13/6. Det är dagen efter jag börjat. För hon skall vara ledig en himla massa dagar för hon har en son som tar studenten. Ähh! Så nu har jag trvå skolavslutnngar, en äldreboendeandakt och en begravning - och hon tycker att jag måste forts'ätta ta ut kompledigt. Jag inte förstå mig på henne, inte alls!
  • Soldemor
    Hvidbrud skrev 2012-05-14 12:42:01 följande:
    Blommis: hade du bott närmre hade jag buntat ihop ett gäng trådisar och åkt och hjälpt dig. En som lastar runnebören, en som kör och en som staplar- eller två av varje. Sen grill och öl på det!
    Ursäkta hemska tant petimeter, men heter det inte rullbebör?
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård