• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Klockarbol skrev 2012-04-12 10:35:12 följande:
    Sänder en tanke till Solde, been there and done that och det kostar så vansinnigt mycket. Priset kan bli väldigt högt så jag hoppas att du är undantaget som bekräftar regeln att 'din' yrkesgrupp är duktig på att ta hand om andra men sämre på att ta hand om sig själv...?
    Så kräk på du, det är nyttigt!

    Inser att jag har sisådär 20 sidor att läsa ikapp så jag börjar nu jag.

    pöss
    Gissa varför träningen känns så viktig just i kväll? Skall bara få pälskottarna att förstå det också, att mamma kommer hem, ger dem mat och försvinner igen. Är hemma vid typ 19 och passet börjar 20.15.
  • Soldemor
    ingenjörsbruden skrev 2012-04-12 14:59:45 följande:


    Skulle så gärna vilja sjunga på begravningen men jag litar inte på mig själv riktigt.....ska träffa prästen först nästa torsdag så då får jag se till att ha bestämt mig.....men jag sjunger för papp
    a varje dag här hemma. O det går faktiskt lika bra!

    Solde: jag fick bibeltexten, har läst den, jättefin, ska se vad prällen föreslår o ev komma med ditt förslag. Tack så mkt!
    Vem och var, om man får lov att vara nyfiken? Du får gärna inboxa mig!
  • Soldemor
    Hvidbrud skrev 2012-04-12 15:40:10 följande:
    Så fint att du sjunger för honom där hemma! *kniper en tår* Ja, efter lång tids sjukdom kan jag förstå att sorgen blandas med en slags lättnad- så kände jag i allafall när min farmor lämnade oss. Jag hade redan sagt förväll till henne tidigare, liksom... Ni är ju fyra som kan ta emot kolenderingarna (heter det så?) Ni har ju varandra i sorgen, tänker jag.
    Kondoelanserna?
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-04-13 10:19:52 följande:
    Heter det inte kondoleanserna? Hoppas det, för annars har jag skrivit fel på många kort i många sorgbuketter. Skäms
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jo, typ. Det var nog fingrarna som snubblade lite, hala tangenter!
  • Soldemor
    lanovia 08 skrev 2012-04-13 10:32:45 följande:
    Solde, jovisst. Bara det att jag är livrädd för alla sådana ingrepp. Spruta räcker för att jag ska darra.
    Tips: Blunda!
  • Soldemor

    Det är kattutställning i Malmö lördag-söndag. Speciellt söndagen är en extra trevlig dag med två mycket vackra kattdamer som deltar. (matte nästan spricker av skryt!) För Siena (aka den hön-skalperande paddan) hoppas vi på nästa certifikat på vägen att bli Grand International premier och så hoppas vi på ett BIS för världens vackraste svart-vita huskatt. Hon blev attans grann när vi badade henne.


    Kunde väl vara kul för barnen, Hvidis!!


    Om någon kommer och vill säga hej och klappa damerna så bara fråga i informationen i vilken burrad huskatten Isolde sitter.


    Skall bli jätteskönt med utställning med allt vad därtill hör och helt ledig helg och inte tänka så mycket på jobbet!

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-04-13 10:45:48 följande:
    Lanovia, andas! Såådan där nedlugnande andning som är bra när man ska föda barn och våga allt möjligt annat man egentligen inte vågar. Hitta centrum inne i magen, och andas in genom näsan.....

    ...och uuuuuuuuuut genom munnen. Lägg händerna på magen och känn dem följa med andningen.Sänk axlarna (du har dem antagligen halvt uppe vid öronen), lyft upp bröstkorgen, fäst blicken snett framför dig på golvet och låt tanken ta dig till en plats du är helt trygg på.

    Bekräfta inte "jag är så rädd så rädd" Bekräfta "jag är stark och modig och jag klarar det här!" Mata din inre Pippi Långstrump.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Vad det är gott att ha dig här, Blomman! Du hittar alltid de rätta orden och kan så mycket om så många saker. Du har människokännedom som är mer långtgående än väldigt många av själavårdsutbildade kollegor jag har.


    Vi väntar verkligen på din bok! En självhjälpsguide till livet?

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-04-13 11:33:15 följande:
    Herregud! Och det säger du till en medelåders överviktig kvinna utan arbete och som inte alls vet hur något ska lyckas bli framöver...

    ...fast det kan ju-även om det inte är sant-komma till nytta för att peta i lite näring i självförtroendet, som riskerar att svälta ihjäl mitt i allt som är motigt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Hör du! Hur är det nu med den egna självkänslan? Du om någon vet ju verkligen mycket om livet och kan ge så kloka råd till folk här (sedan att inte alla bryr sig eller reagerar märkligt på vissa saker, det hör väl till livet).


    Det du skriver är alltid så välformulerat och man beundrar dig alltid när du håller huvudet kallt i olika diskussioner (det kanske du egentligen inte gör, men i så fall märks det iaf inte på det du skriver!)


    Och det är visst det sant, så det så!


    Även om jag inte vet vad dina starta eget planer innebär, så borde du sätta dig ner och fundera ut, hur du kan knöla in lite bokskrivande i det hela!

  • Soldemor

    Nu börjar jag vara ner inför helgen. Om ca 5 minuter skall jag åka hem till de ihjälsvultna pälsarna och bara mysa och ta det lugnt en stund. Sedan lite tvättstuga och ev lite spinning. I morgon har vi bara skogspromenad m Amaretto, kloklippning och middag hos Soldans extrapappor inbokat.


    Skön helg, Lajdis!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård