• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Syrinx: vilket underbart bröllop ni verkar ha haft! Och vackra var ni. Stort grattis till er!

  • Daa

    Skönt att slippa något av den kalla klumpen i magen.


    Heja dig som knåpar ihop CV!


    Hvidbrud skrev 2012-06-28 20:02:25 följande:
    Tack för alla kramar, underbaringar! Jo, jag är ju bra på att inte ha måsten här i livet. Tvätt och städ tar malen alltid, för det är han så bra på Men, jag har knåpat ihop ett CV som gav mig lite mer plats i lungorna att andas med och jag fick be mamma om ett lån (som hon själv erbjudit sig) och fått betalt en sur sur sur räkning som har spökat i över två år nu- räkning betald=case closed! Hurra! Frihet! Och human avbetalningsplan till mamma. Så kan jag känna något annat än en kall klump i magen, när jag märker efter, Hittade ett ställe som jag kan tänka mig att söka oombedd (vad det nu heter på svenska). Man vet aldrig. Kanske behöver de just mig just 1sept! Det skulle vara i samma branch som i kph. Det gillar jag ju. Och känner mig bra på och tycker att det gör en större nytta. Värre med avlöningen, men man ska ju börja någonstans?
    Ingis och trosorna!!! :-0:-0:-0 (inte samma trosor eller våta trosor var ett tag sen....)(i vått och torrt väl att märka) Ser fram emot att se vad som dimper ner i inboxen!
  • Daa

    Jaså. Det var det du menade...


     


    Jag måste verkligen börja skärpa mig och våga tro att jag har något sånär koll på vad parvlarna behöver.


    Under några iskalla vinterdagar fick parvlarna lära sig att sova middag utan att promeneras till sömns. Inte för att jag tror att de behövde lära sig det, utan snarare behövde parvlarnas föräldrar våga testa hur det skulle gå.


    Hvidbrud skrev 2012-06-28 20:02:25 följande:
    Daa: med att förbereda j för förskolan är bara en sån enkel sak som att lära honom somna utan att amma honom till sömns.... Det har de flesta avklarat vid dagisstart... Parvlarna kommer klara det galant!
  • Daa

    Men hur disträ får man bli? Höll ju på att glömma Ninnis stora nyhet.


     


    HURRA för att ni fått se Pyret! *hjärtar*

  • Daa

    HURRAAAA!


    Panzerfaust skrev 2012-07-12 21:37:29 följande:
    Halloj!

    Det var ett tag sedan, allt är bra med nytillskottet och mamman även om hon har ont som fan, men å andra sidan är hon ju tämligen uppsprättad...

    Lillasystern var 51cm lång och vägde 4065g, en bastant tös och alla "väna" flicknamn ströks och nu heter den lilla godbiten Sigrid :)
  • Daa

    Tack så mycket för igår, Flamman! Så mysigt och kul att träffa dig och de dina.


    Ja, parvlarna hade mycket att göra hemma hos Knoll och Tott och de var mycket imponerade av stortjejerna. <3 Hade vi inte burit ut dem (parvlarna, alltså ) till bilen hade de väl rantat runt på er balkong än.


     


    Haha, hade någon sett "Skäggmannen" och "musikern" bredvid varandra utan att veta vem som är vem hade hen med 100% säkerhet gissat fel. (i alla fall innan man hört maken ge sig på musicerande )


     


    Till vår förvåning somnade ingen av parvlarna på vägen hem. Under sista halvan av färden var stämningen lite sådär i bilen. Jag försökte trösta Fälga så gott det gick där jag satt i passagerarsätet fram, men det gick inte så bra. Sista fjärdedelen hjälpte Axel Fälga att protestera. Å andra sidan blev det ingen maratonnattning, utan de somnade ganska så fort när de fått välling och pyjamas.


    Middagsluren blev bra mycket tidigare idag än vanligt.


    Norrskensflamman skrev 2012-07-12 22:35:57 följande:
    MEN idag har vi haft en mycket trevlig kväll!! Vi har haft Parvelbesök ♥
    Och finaste Daa och Skäggmannen var med också
    Knoll o Tott o Parvlarna hade synnerligen roligt tillsammans och Skäggmannen o musikern hade också en del att prata om. Men musikern är betydligt mer skäggig än Skäggmannen
    TACK för en trevlig fikakväll Daa ♥
  • Daa

    Fru E: men vilken bushund! Hoppas att det slutar göra ont. Hur stor är lillkillen nu?


    Och hur är det med dig? Jag skulle fortfarande så gärna vilja höra hur det känns. Vecka 14 sade du?


    Fru E skrev 2012-07-13 07:32:52 följande:
    här blir det långpromenader men lillkillen drog omkull mig igår så höften fick en kyss.......hmmmm aningen öm idag och hoppas det inte triggar foglossning eller mer ryggproblem men jaja i-lands problem
  • Daa

    Blommis: jag har inte hunnit kommentera det här, för det kom en spontansemester i vägen.


    Jag nästan rodnade av förtjusning över att verka till att du tycker att världen blir mer skonsam, samtidigt som jag tänkte "Men , vad har jag skrivit egentligen?"


    Är det verkligen så att några (många?) av de Lyckade med Orubbligt Självförtroende faktiskt bara låtsas och inte vågar visa sina tvivel och tillkortakommanden? I så fall kan jag ta på mig uppgiften att personifiera Medelmåttan (i mina samtal med kuratorn berättade jag att det förekommer att jag kan se på mig själv och säga "Okej, jag är medelmåttig. Än sen då?" och det gillade han skarpt) som inte är duktig, stark, effektiv, talangfull eller passionerat intresserad av någonting. Men som har ett värde oavsett och som är ganska snäll, lite rolig och matte-smart (och ganska snygg (fast det där sista kanske det bara är jag och maken som tycker (och i mitt liv som Förälder&Förebild ska det inte spela någon roll heller (och jag har som vanligt chans på SM-titeln i parentesanvändande!).).).)


     


    Och Blommis, du om någon gör världen till en mer skonsam och mänsklig plats med ditt självutlämnande och dina väldigt kloka reflektioner. Det har du fått läsa många gånger här, men nu får du läsa det igen.


     


    Nu har parvlarna sovit ganska länge och vaknar vilken minut som helst. Bäst att runda av det här inlägget som jag har filat onödigt länge på...


     


    passionsblomman skrev 2012-07-02 00:28:15 följande:
    Daa, jag älskar dig för dina självutlämnande och öppna tvivel och tveksamheter, dina medgivanden och ditt öppna hjärta. För att du vågar och inte låtsas, blir världen lite mer skonsam och mänsklig att vara i för mig och alla andra som inte heller orkar veta och klara allt, tro och orka jämt eller ha självförtroende och självkänsla som står orubbliga. Jag tycker du är ovanlig(t) stark och modig som så rakt upp och ner är som du är och känner som du känner utan att klistra dit något annat. I det tidevarv där man är sin egen lyckas smed och man ska vara så förgjordat Lyckat Lyckad och Lycklig och säkrast, bäst och mest hela tiden, så krävs det en del av både självinsikt och tillit till livet att säga en del av det du säger högt. De flesta gör inte det. Tyvärr.
  • Daa

    Åh ja, han finns!


    Det var väldigt roligt att få träffa honom. Hoppas verkligen att ni har möjlighet att titta förbi hos oss snart.


    Norrskensflamman skrev 2012-07-13 12:45:08 följande:


    Och nu kan Daa intyga att musikern verkligen finns, om nu någon tvivlade på denne underbare mans existens...
  • Daa

    Det där med att äta upp en elefant minns jag från första tiden som student. Den bilden var med i en folder om studieteknik: det är bättre att börja plugga i god tid och inte ta allt dagarna innan tentan. Man kan nog använda den bilden på många områden i livet. Varför inte när man ska ta tag i att "röja upp"?


    Soldemor skrev 2012-07-13 13:18:00 följande:

    Mycket bra med delmål, det blir, som du säger själv, mer hanterbart då. Fick lära mig en gång att det kallas elefantmedoden; Om man skall äta upp en elefant (och det gör man ju ofta! ) så kan det uppfattas som mycket jobbigt om man ser hela elefanten framför sig. Men om man äter en liten bit i taget, så har man till slut ätit upp hela elefanten.!


    Så kämpa pån och ät en bit i taget, så upptäcker du att plötsligt är där, med hela elefanten uppäten och önskade mål nådda! Typ...


Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård