• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Muggles: kul att höra av dig. Tänka sig att Moa har blivit så stor! För att inte tala om A och B.


     


    Ingis: hur går det med sammandragningarna? Mår du bra? Så spännande att det verkligen närmar sig nu. *håller tummarna för en smidig förlossning*


     


    Im yours: åh så spännande med kursstart. Det låter klokt att ta en sak i taget.


     


    Hvidis: hoppas att det har gått bra på jobbet (och hoppas på en hel massa erbjudanden om jobb som du verkligen vill ha!).


     


    Blommis: hur har du det?


     


    Lanovia och fru Bygg: men så mysigt att få träffas! *avis*


     


    Vi fortsätter inskolningen (här kör vi två-veckorsvarianten) och idag har vi testat att lämna bara Axel på morgonen, för att lämna Fälga en timme senare. Det verkar ha gått bra och imorgon gör vi tvärt om.

  • Daa

    "dags för nästa mammaledighet" "vecka 18".


    Helt makalöst fantastiskt, Ninnis. *kramar om och dansar runt lite*


    "Ninnnis skrev 2012-09-06 12:31:36 följande:
    Jag är inne på min sista vecka av mammaledigheten med Mini. Nästa vecka börjar jag jobba och maken börjar skola in Mini. Jag kommer att jobba 50% tom november, sedan heltid i december och ett par veckor in i januari innan det är dags för nästa mammaledighet.

    Jag är i vecka 18 nu. RUL fredag om två veckor, men vi ska inte ta reda på könet den här gången. Jag är övertygad om att det är en liten kille, men vi får se
  • Daa

    Blommis: det där Bioblitz låter hur häftigt som helst! Spännande.


    *peppar Blommis inför matlagandet*


    passionsblomman skrev 2012-09-06 09:06:27 följande:

    Jag hinner inte riktigt med att skriva här de närmsta dagarna-vi har ett event som kallas BioBlitz och jag är med och fixar. Jag ska laga maten till oss som är anmälda deltagare. Skitnervöst, för det är så länge sedan jag gjorde något alls känner jag. Men va dtusan, det ska jag väl fixa...


    så idag ska jag handla och förbereda så mycket jag kan, och sedan går fredag och lördag åt till köksarbete.


    Om ni undrar, så är BioBlitz ett sätt att göra en grej runt biologisk mångfald och visa upp artrikedom och vad som faktiskt finns alldeles där man bor. Man inventerar flora och fauna på olika sätt. Det har bara gjorts en gång i Sverige hitills, men vi tror och hoppas det ska bli bra, även om det i år blir i mkt liten skala, så är tanken att det ska bli en återkommande aktivitet. Det är tacksamt, för man kan engagera många olika grupper, alltifrån skola och förskoleklasser, till naturskyddsföreningar, proffesionella biologer etc.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Daa

    Vi har fått ett bakslag i inskolningen. Kanske började det med Fälga och sedan gjorde Tvillingkraften att det smittade. Igår fick vi hämta dem tidigare, för de hade inte kunnat sova alls (F övertrött och så är vår teori att A är så van att F ska somna först, för det händer i stort sett alltid, att han blir för orolig när hon inte gör det. Typ.)


    Idag ringde de tillbaka mig någon timme efter lämningen eftersom Fälga var så ledsen, så jag drällde där med dem resten av dagen. Vid sovdags försökte jag hålla mig undan och förklara att mamma ska vila här på soffan och ni får vila därinne, men det slutade med att jag låg i vilorummet med en tvilling bredvid mig och den andra på mig. Verkligen mysigt att vara där med dem, men det är ju inte det som är tanken.


    De hade behövt mig på jobbet imorgon och planen var att maken skulle sköta inskolningen då, men han har gått och blivit sjuk. Så kan det bli.


    Nya tag imorgon och behövs det så förlänger vi inskolningen.

  • Daa

    Heja Ingis! Lycka till! Hoppas att allt går bra.


     


    Ååååh, så spännande. *håller tummar och tår*

  • Daa

    Jag vabbar idag och det lär bli likadant imorgon. Fälga är feberfri och pigg idag, men det är inte Axel...

  • Daa

    Det måste vara fruktansvärt jobbigt att ta sig själv på så stort allvar. Hur hanterar man då situationen om man skulle göra en praktmiss? Eller är det då man visar prov på mästerlig förmåga att skylla ifrån sig, både inför sig själv och andra?


    Eller det förstås, någon som är helig gör ju inga missar överhuvudtaget...


    Soldemor skrev 2012-09-10 12:17:00 följande:
    Och jo, hon tar sig själv på oerhört stort allvar! Hon är ju näst intill helig (och där skulle gloriasmileyn suttit, om min mus hade fungerat.)
  • Daa

    Tack, Hvidis! *kramar tillbaka*


    Hvidbrud skrev 2012-09-10 07:11:47 följande:
    Grattis på födelsedagen finaste ballabus!!! Och lycka till idag Ingis! Hoppas du får komma in idag. Kom till Malmö annars så trycker jag igång dig
    Och grattis i efterskott till finaste Daa! *kram!*
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård