• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hvidbrud skrev 2012-08-18 09:39:51 följande:
    Gissa vem som inte ringde. Fy så oprofsigt!
    Morr! Det var dåligt, men antagligen inte helt ovanligt, tyvärr!
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-08-14 22:37:45 följande:
    Klockarbol, vad gör du? har du inte plockat nog med blåbär snart och kan pausa innan trattisarna? Måste få höra hur läget är!

    Soldemor, kan du inboxa mig din adress?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Uppdrag utfört, lite sent men haft en dator som jag hållit mig på avstånd ifrån, och när jag velat umgås med den har den inte velat umgås med mig. Men just nu så vill vi båda!
  • Soldemor

    Här är en som njuter av sin semester och tänker nästan inte alls på jobbet. Lite slinker igenom och då har jag samtal med högsta chefen om min arbetssituation. Väntar på någon form av svar...

    Varje morgon åker vi till Botaniska trädgården med fröken Svart och fikar och kammar päls och myser. I förrgår var vi på stranden - för första gången den här sommaren. Men maken är ingen som älskar att ligga still på en strand.
    Puh, vad det var varmt och alldeles för kallt i vattnet för en badkruka som jag. Föredrar typ 25 grader el så.

    I natt har jag min sista jour på sjukhuskyrkan för denna månad (vad jag vet nu) och om en vecka är vi i Dalarna, gott!

    Kramar till alla och jättekul med lillen i magen, Leksi!

    *Vinkar till Klockarbol*

    Ingis! Hur går det med sammandragningarna?

  • Soldemor

    God morgon!

    Det är vaarmt! Var på stranden igår men satt mest i skuggan. Har en randig kille som antagligen skulle vilja vara norsk nakenkatt just nu, måste vara hemskt jobbigt att ha så mycket päls!

    Vi var och gympade igår också, inomhus. Man kan ju fundera på hur smart det var egentligen, hade en hemskt hög puls hela kvällen. Var lite som bikramyoga kan jag tänka mig, fast gympa då i stället. På sista styrkesekvensen halkade alla omkring i sina svettpölar; fräscht (inte!)'

    Jag fortsätter det slappa semesterlivet dfrygt två veckor till med att åka med Soldan till Botan innan det blir för varmt. Hon ligger gärna och myser i skuggan på en bänk medan vi äter medhavd fika.

    Ha en bra dag!  Kramen!

  • Soldemor
    Norrskensflamman skrev 2012-08-22 15:21:59 följande:
    Hej, hej!

    Sista dagen så slumpade det sig så igen att jag råkade se honom, och då gav han mig ett visakort som han lagt in pengar (underhåll) på som jag skulle kunna använda här hemma. Problemet är att det står på honom och även om jag fått pin-koden så vet jag inte hur mycket där ligger och när han fyllt på, vilken kurs osv. Skitjobbigt.

    Annars så har vi haft det bra. Umgåtts med kusinerna, farfar och hans familj, och goda vänner.

    Hoppas ni alla mår finfint. Massor med kramar!
    Du kan väl prova att stoppa kortet i en bankomat (inte uttagsautomat, de är totalkassa!) och begära kontoutdrag? Då ser du hur mycket där är att utnyttja samt senaste transaktionerna!
  • Soldemor

    Och så klart, VÄLKOMMEN HEM!!

    Här är det lite morgonsegt, tomtar fortfarnade runt i pyjamas, men "skall bara" så mycket.

    Hade en underbar dag med lilla Soldis i går, vi var på Statarmuseet i Torup och fikade. Hon älskade verkligen lite miljöombyte! Där fanns en fruktträdgård hon kunde gå och snusa i, spännande och lite läskiga höns att titta på och massor av nya dofter och en kvinna som blev totalt betagen i Soldans gröna ögon. Hon pussade och kramade henne så! Det passade fröken mycket bra! När vi kom hem var hon så exalterad så hon kunde inte somna som hon annars gör när vi varit ute. Hon låg på en klös och såg belåten ut och gick ibland till ytterdörren. Det kunde ju vara så, att vi skulle åka i väg igen? Hon är så fin!

    Idag skall vi kolla på en ny klös, en i tre våningar som vi tänkte ha på övervåningen. Jo, det är förvisso snutttarnas hem det här!

  • Soldemor

    Heja ngis! Hoppas det kommer igång på riktigt snart!

    Sitter här och fånstirrar ut över ett regnvått Dalarna med Siljan i ett dimhöljt sjok. Vackert - fast inget väder man gärna åker till Orsa björnpark i. Det får bli i morgon då. Åker väl till Falun och till Insjön och shoppa lite knäckebröd på outleten utanför Leksand.
    Mysigt med lite semester men saknar snuttarna redan. (ja, jag är knäpp kattant, jag vet)

    När vi kommer hem så skall vi möblera om lite på väggarna, sedan är vi nog ganska klara hemma. Vi verkar klara det inom två år från inflyttningen, yes!!

  • Soldemor

    Mod gorgon från ett Dalarna totalt annorlunda än igår! Solen skiner från en kliniskt blå himmel så i dag blir det besök hos nallarna i Orsa björnpark!

    Även om det regnade igår så var det mysigt. Vi besökte konsthantverkare, gi´ck på museum och fikade på ställen där vi aldrig varit förut. Fast kvällens joggingrunda ösregnade bort, blev lite tv och läsning istället.

    Daa: Vad spännande med parvelinskolning! Känns inte alls länge sedan du fick dem! iih, vad tiden går!

    Och nuy undrar jag vad som händer med Ingis och magen!

  • Soldemor

    Oh Ninnis, stackars, stackars dig! Magsjuka är väl något av det vidrigaste som finns!

    *sätter fram te, avslagen cola och goda skorpor*

    Nu 'är vi hemma igen och börjar så smått ladda för verkligheten. Då x antal oväder avlöser varandra idag, blir det hemmapyssel m strykning och liknande, samt lite aerobic på det. Förutom allt knatande i Dalarna så var det över en vecka sedan jag gjorde något. Stämmer inte riktigt över ens med mina ambitioner inför hösten. Det har varit så spretigt med träningen så länge, blää! Mår bäst med astma och leder när jag håller igång!

    Flamman: Hur har det gått med kortet?

    Nu skall jag shoppa loss på lite böcker på Bokus och kolla efter den där tvjättbjörnsskjortan, sedan skall vi kolla på ett museum som bara ligger typ 50 meter ifrån vårt hus som öppnade i våras.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård