• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Passionis: Så läckert rum! Förstår att sonen är lycklig!


    Skall jag förresten passa på att skriva in dig på Teologen i Lund? Jag bor ju alldeles bakom och du har det som behövs! Själva teologiplugget fixar du, men det där andra, det som du har bevisat att du har, det har tyvärr långt ifrån alla som blir präster. Och så kan vi fika och äta lunch och så när jag är hemma. Det blir väl bra!


    Vad skönt att sonen har skor och kläder nu, iaf för ett tag. Den där växa-biten är svärlig!


     


    Flamman: Elände att det är som det är med modern, och jag förstår dem så väl, det här att få sluta sina dagar på ett ställe där man trivs och mår bra för övrigt. Jobbigt för dig dock. Sedan vad gäller ärkeX så finns tyvärr inte mycket att tillägga, pucko som han är!


    Var hos tandläkarveterinären igår och inspekterade Soldans tänder. Blir nog ny operation inom ett halvår. Lilla Loppisen var med för att bli vaccinerad och det var väl inte det roligaste hon gjort denna veckan. Hon har ett SÅÅ tydligt kroppsspråk!

  • Soldemor

    Hej vänner!


    Här är en helt otroligt vacker höstdag, att jämföra med gårdagen som bara var genomtrist.


    Hade s k lönesamtal med chefen i går, och fick reda på att hon uppfattar mig som gnällig. När jag bad henne utvecka det, så var det att jag ibland inte ville göra saker och skyllde på ont om tid - HA HA HA! Ja, det kan man ju säga. När jag försökte förklara för henne att jag har rätt mycket att göra (och hennes vansinniga delegerande inte gör det bättre) så räknade hon upp en massa som inte ingår i min tjänst. Nej, men saker tar tid ändå. Jag erbjöd mig att visa min almanacka, men då blev det lite jobbigt. Usch vad jag gnäller - måste ju försöka leva ner till hennes förväntningar!!


    I morse var det helt otroligt - jag hade typ permafrost på bakrutan! Skrapa rutor 11 oktober - men hallå - vi bor i princip i södra Skåne! (så, lite mera gnäll!)


    Nu skall jag strax bege mig till en skördegudstjänst, sedan flyga genom landskapet och försöka hinna glida in på ett aerobicspass som börjar kl 20.15. Därefter säga hej till sängen och kl 05.00 i morgon drar ti till den stora staden Stockholm. Lite myshelg så där.


    *vinkar och tänker på alla*


    *hoppas fortfarande få lite mer tid att hänga här*


    Kram!

  • Soldemor

    Leksi:; Fin mage! Jag håller helt och hållet med föregående talare: bry dig inte om andras negativa kommentarer (avundsjuka ?)


    Jo, Stockholm var jättehärligt! Hela lördagen gick vi en massa inne i stan och var på Skansen också! Träffade kompisar och fikade och shoppade och hade det bra. Men två nätter är rätt lagom när man längtar hem till sina små fyrbeningar.


    Chefen är visst rolig hon! Kort efter att hon kläckt ur sig senaste dumheten kom hon farande med en kurs hon ville jag skulle gå. Hå hå, ja ja.


    Har också fått se lite statistik och definitivt har jag lägst lön. Mycket lägre än många andra. Trist ovanpå allt annat.


    Strunt samma just nu - efter aftonen skördegudstjänst skall jag försöka flyga igen när jag åker hem (borde funka, har en Saab och de gjorde ju flygplan också!) för att hinna till favvo-aerobicspasset 20.15. Men jag kör med en massa vilt i bakhuvudet - i morse var det en läskig olycka med rådjur och motorcykel (nej, rådjuret körde INTE motorcykeln) och det var 27 (!) viltolyckor i länet i natt. Riktig okul.


    Igår så anmälde sig maken till två sådana där senioruthyrningsfirmor, bra! Skall han gå hemma och vara panchis så flyttar jag definitivt. Han kommer inte vara rolig då!


    Nehej, dags att packa ihop och fara till kyrkan.

  • Soldemor

    Blommis: Kan du komma ner och hjälpa oss med Amaretto kanske? Du vekar vara bra på det! Han har en megatuss i byxorna som vi inte på några villkor får trassla i. Hans byxor är heliga, så är det! Det gick uppenbart väldigt fort att få dem, måste ha börjat när vi var i Stockholm. Dessutom hade han en stor tuss i haklappen, men den klarade vi att få bort. Så nu har han ett jack i den, men är iaf tussfri. Men de där byxorna...han skall snart och bli vaccinerad och det är bortom mycket pinsamt med den tussen. De tror kanske inte att vi sköter honom. Fast verkligheten är att han HATAR att man fixar med honom där, ja, nästan var som helst förresten. Den med mest päls tycker mins om det.


    Och jo, jag önskar också att ett bra jobb skulle typ materialiseras framför mig. Helst nu.


    Och nu känns det som lite helg, fram t söndag morgon då vi skall ha dagläger med konfirmanderna. Men de är så söta och duktiga så det skall nog gå bra. Det är mest att jag skall vara på plats kl 08.00...på söndag morgon...


    Får ladda i morgon, det är superträningsdag på Friskis och Svettis där man kan testa massa pass helt gratis, kul!


    *vinkar*

  • Soldemor
    Hvidbrud skrev 2012-10-20 20:43:02 följande:
    SVT24 och tänker på er! *hjärtarhjärtarhjärtar*
    Vad har jag mnissat? Har det varit något spec program?
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2012-10-24 13:30:25 följande:
    Hallå?

    Hallå hallå hallå alla tjejer som jag delat flera år av livet med!

    Vad händer?
    Har vi fyllt vårt syfte och nu när alla plussat (utom jag) och befintliga barn och upptagna liv tar massor av tid är trådlivet slut?
    Nog för att man inte kan sitta här så galet mycket som vi (somliga av oss) gjorde i begynnelsen, men jag saknar det dagliga småpratet, där både det lilla och det stora rymdes. Numera tar det uppenbart en vecka att ens fylla en sida.
    Ni har varit en kärngrupp i min tillvaro-kanske har jag tom avstått en del annat folk (som nya kontakter i byn tex) för att de inte behövts-jag har ju er!

    Borde jag ha FB istället? Hur ska jag hålla kontakten med er-som jag ju gärna vill fortsätta ha påhälsningar av i stora huset?
    Allt har väl sin tid-och jag är ju inte alls här som jag var förut-det är kanske rätt naturligt. men är det inte lite trist att det är så tyst i tråden?

    Eller så är det bara så det blir när alla får mer omkring sig.
    Eller...?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Oh nej! Du måste stanna här! Tänk på oss fossila fb-allergiker!


    Skulle såå gärna hälsa på dig i huset, kanske kan fungera bättre nu när maken blir panschis efter årsskiftet?

  • Soldemor

    ...och jag knegar på och inväntar otåligt drömjobbet! Tills dess försöker jag aktivera mig med träning och kattutställningar och att stryka. Skall ha fn-gudstjänst m skåjter ikväll (märkligt att det alltid är jag som har kvällgudstjänsterna!).


    I morse var det lite ångest, för jag märkte att Amaretto kissar väldigt lite. Känns precis som när Solde blev dålig med sitt kisseri. Skvätter gör han också, precis som hon. Man skulle nästan kunna tro att urinsten är smittsamt! Åh, han får inte bli dålig igen! Skulle bli så jobbigt för honom med operation (inte vara hemma - jätteläskigt!) och sedan ha tratt (inte bra - konstigt) Han är ju så känslig för allt som inte är normalt! Blää vad oro är jobbig!


    Passion: Jodå, du har fått svar!

  • Soldemor

    ...och bibliskt minsann! Trevligt!


    *Vinkar och återgår till agendor och predikningar t nästa vecka*

  • Soldemor

    Passionis: Såg i morse att herr A kissade något bättre. Men han är ju inte överförtjust i att matte står där och hänger över honom när han skall på lådan. Men han får inte bli sjuk igen!

  • Soldemor

    Ja, ibland blir man nog lite smått idiotförklarad av dem, äsklingarna.


    Förresten så använder jag också en del uttryck som kanske kan betecknas som gammeldags. Och måltid är väl ett helt vedertaget ord. Vad vill han kalla det för?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård