• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Heej Mugglan! Såg ditt inlägg nu! Kul att se dig här igen!"
    När jag försöker hänga med via telefonen så blir det lätt att jag missar inlägg, sorry!

    Spännande med bebisvräkning, Ingis! Vill du att det skall gå fortare kan jag skicka maken! Han är rätt sugen på att börja jobba nu!

    På tal om honom har jag kommit på att jag kan dechiffrera hans bra och dåliga dagar redan på morgonen. Kan ju vara bra för att undvika vissa fällor som startar fåniga gräl. Samtidigt känns det som så, att varför skall jag hela tiden vara på min vakt vad jag säger och gör? Så här var det inte förr, för då hade jag inte varit kvar hos honom.
    Men det beror nog på att han är frustrerad inför ev pension. i december. Han har inte fått  besked ännu om han kan fortsätta som timanställd efter december och tiden går fort. Han fasar verkligen för pensionen!

    Idag skall jag smygjobba lite. Det har varit regnbågsfestival i Malmö och den avslutas ikväll med mässa i Matteuskyrkan och där skall jag vara med med. Någon som vill komma? Hvidis?
    Det blir lite mingel (antagligen med någon sorts fika) efteråt

    Har drömt massa hemska mardrömmar om jobbet inatt, huu!

  • Soldemor

    God förmiddag!

    Det är visst måndag idag? Har totalt tappat insikten i vilken veckodag det är, men får väl börja försöka återta kontrollen över veckan. Börjar jobba igen på onsdag och undrar en del över vad som kommer att möta mig där. Att det inte blir odelat positivt är jag helt inställd på. Trist men sant. 
    Smygstartade med att fira lite mässa i Malmö igår och det kom jätttemånga! Var så trevligt med en fantastisk gospelkör som sjöng och én känlsa av mycket kärlek i kyrkan, läckert!"

    Idag och i morgon skall jag ägna livet åt stryk, tvätt och klädrum. Ett sorgigt eftersatt kapitel fortfarande, då maken har varit överambitiös i allt vi skulle göra utanför hemmet när vi hade ledigt ihop. Så nu jäklar skall här läggas tvätt och strykas och sorteras! Sedan blir det <zumba ikväll, första gången sedan i maj - yes! Träningsanläggningen några kvartrer  bort startar höstschemat idag med massor av bra pass på tider som även funkar när jag har konfirmader, jag hinner hem till de börjar, gott!

    Hej Fru Bygg! *Vinkar*

    Flamman: Har du testat kortet?

    Är det någon mer än jag som saknar Heloise? Undrar så hur det går med lilla familjen! Med tanke på hur flitigt de var här när E föddes, så blir jag nästan lite orolig när ingen av dem har synts här på länge! Hallå! Var är ni? Hur går det?

    Blommis: Går det bra med springet?

    Syrinx? Var är du?

    *Vinkar till alla*

    Nu skall jag dyka in till textilvården!

  • Soldemor

    Hej I'm yours! Var i din forna hemstad och fikade härförleden. Var på det absolut livsfarliga Wasakonditoriet! Tur att vi inte bor där, annars hade det frossats vill jag lova!

    Hur mår alla idag? Ett litet tips (som jag själv borde följa) är att dricka ordentligt efter fysisk ansträngning. Man får så attans huvudvärk annars...
    ...och den skall jag försöka övervinna och fortsättta med projekt strykning. I morgon börjar arbetet igen.

  • Soldemor
    Syrinx skrev 2012-09-08 19:21:00 följande:
    Enig!!! 
    Ja, tänk om! Men det började inget vidare när jag kom till jobbet i onsdags. Jag var på hantverksmäsa i Båstad i juli och köpte en helt bedårande tavla (tyckte jag!) Det är en djupt kristen dam utanför Göteborg som målar humoristiska och underfundiga tavlor med djur. Jag köpte en med en ko i kaftan och texten ko-minister. Den satte maken upp vid min namnskylt vid mitt kontor. När jag kom i onsdags hade chefen plockat ner cen med motiveringen att den inte passade i offentliga sammanhang och att man inte får förlöjliga vårt heliga ämbete - ähh? Jag fick inte heller ha den på mitt rum för tänk om jag har sorgesamtal eller andra allvarliga samtal där, det passar sig inte. Snacka om att ta sig själv på väldigt stort allvar! Jag var så arg när jag körde hem!! Och så en annan kommentar från henne: "Nu har du inte haft begravningar på länge, så det måste dui börja ha nu". Nej, jag brukar vanligen inte ha många begravningar under semestern.
    Hon håller på med sin maktgrjej gentemot mig hela tiden! Morr!

    Men hemma är det ganska bra, skönt att ha snuttar att pussa och bra träning att skingra tankarna med.

    Skall kommentera senare, maken ringde och vill att jag skall komma ner på stan'. Tänkte bara berätta on hur allt är  när det gäller jobbet - kunde varit aningen bätttre.
  • Soldemor
    Syrinx skrev 2012-09-10 10:30:28 följande:
    Solde, , ursäkta, men herregud (no fun intended) så skitnödigt! Man måste väl kunna ha lite distans till sitt yrke! Jag har sett de där, eller åtminstone liknande, tavlorna. Svärmor som är kyrkomusiker har en där det står tjurko-musiker och så en kossa vid orgeln. Och så tjurko-kören förstås, en hel kör med sjungande kossor. Alldeles fantastiskt roligt ju! 

    Hur gick det med tittandet på de livsfarligt söta små gosbollarna? Någon som ska flytta hem till er?  
    Yes, det är de tavlorna! Finns tjur-koherde och bis-ko-p också, samt många andra helt underbara!

    Nej, tyvärr ingen ny gosboll i hushållet! Maken var stenhård!  Det hade varit precis hur enkelt som helst att plocka med hem en el två el så...förvisso att det var livsfarligt!
  • Soldemor
    OskyldigSyrinx skrev 2012-09-10 10:30:28 följande:
    Solde, , ursäkta, men herregud (no fun intended) så skitnödigt! Man måste väl kunna ha lite distans till sitt yrke! Jag har sett de där, eller åtminstone liknande, tavlorna. Svärmor som är kyrkomusiker har en där det står tjurko-musiker och så en kossa vid orgeln. Och så tjurko-kören förstås, en hel kör med sjungande kossor. Alldeles fantastiskt roligt ju! 

    Hur gick det med tittandet på de livsfarligt söta små gosbollarna? Någon som ska flytta hem till er?  
    Och jo, hon tar sig själv på oerhört stort allvar! Hon är ju näst intill helig  (och där skulle gloriasmileyn suttit, om min mus hade fungerat.)
  • Soldemor
    Ninnnis skrev 2012-09-10 11:41:38 följande:
    Solde, det låter som att din chef är totalt humorbefriad. *skakar på huvudet*
    Totalt!!
  • Soldemor

    Flamman: Tack för information! Skall försöka svara dig när jag är på jobbet i morgon, för denna förbaskade dator reder inte ens ut att jag trycker på svara-knappen nu när musen har lagt av! Knorr!

    Så spännande med Ingis bebis!  Iihhh säger jag med!Skrattande  (fast jag kan få med smielys här, funkar inte på jobbet, skumt!)

    Känner mig lite senil, men någon undrade vad jag gjorde i Ö-bro (>I'm Yours?) och jag har nog missat att svara, kan ha läst det på telefonen och den är om möjligt ännu värdelösare att svara på.
    Jo, vi fikade där på väg upp till Dalarna och gick en liten runda i ösregn. Bl a tittade vi på slottet och jag bedrev lite fruktlös jajkt på min tvjättbhjörnsskjorta.

    Nehej, om man skulle ägna sig lite åt hushållsarbete...sådant som maken får göra när han går i pension till årsskiftet. Han lämnade in sin pensionsansökan igår och tyckte det var alltigenom hemskt. Han fick ingen timanställning, pengarna skall läggas pånyanställningar, vilket man kan förstå med logik. Men han har jobbat inom samma myndighet sedan 1968 så han tycker detta är ofattbart och mycket jobbigt.

  • Soldemor
    Daa skrev 2012-09-11 13:20:13 följande:

    Det måste vara fruktansvärt jobbigt att ta sig själv på så stort allvar. Hur hanterar man då situationen om man skulle göra en praktmiss? Eller är det då man visar prov på mästerlig förmåga att skylla ifrån sig, både inför sig själv och andra?


    Eller det förstås, någon som är helig gör ju inga missar överhuvudtaget...


    Nej, den damen skulle aldrig kunna stå för ett fel hon gör, hon gör inga! Där slog du huvudet på spiken, just sådan är hon...
  • Soldemor

    GRATTIS INGIS!! YEEEEEEE!! Nu har nästa bebis kommit och fler på G - ljuvligt!!


    Fru E: Vilken fin mage! Äntligen!


    *Susar runt full av all bebislycka här och tar fram alkoholfri champagne och snack* Någon som hänger på bebisparty?


     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård