-
misstänkte att det var det du menade....men mina grå är lite lätt sletna o vill inte funka som jag vill....Hvidbrud skrev 2012-01-07 20:19:53 följande:Känt, ska det ju vara. Vi har ju firat blommis typ fyra gånger nu, eller? Jag lägger upp en bild på receptet på fb Ingis. Ok? Den är sååå smarrig! (och lättlagad!)
-
Vilket mysigt julfirande! Fräckt med tequila! Fast ni kanske inte åt julmat direkt....Hvidbrud skrev 2012-01-07 20:15:04 följande:Har vart och firat jul hoas min pappa. Mysigt! Lilla e är så förtjust i sin morfar att man skulle kunna tro att hon var sänd för att hela hans sargade hjärta. Fina är de tillsammans i alla fall. I snapsglasen hade han hällt tequila (the tasty kind) och vi blev alla lite fnissiga där en stund . barnen somnade i vagnen på vägen hem (fem minuter här ifrån) och stora gick att lyftas direkt i säng. Liten vaknade lätt och stupas i säng just nu... *hjärtar dem*. I övrigt är jag så glad för att vi har äntligen köpt en diskmaskin! Åh! Jag längtar till den kommer och jag ska fylla och tömma med glädje! En ordentlig sak. Svensktolverkad med metaldelar och skönt glid i korgarna. Vilken lyx! (gissa vad jag hatar mest av allt hushållsarbete efter dammsugning? Jepp, handdisk!)
Har tittat på foton på E idag....o dig med o faktiskt Fru E o Fru Bygg o Ninnis osså o Blommis med! Rätt härligt att ha för jag blir så glaaaaa när jag tittar på dem! Duktiga pluppisar du har som somnar så fint efter kalaset.
Gud va härligt med diskmaskin! När kommer den? et är ni verkligen väl värda! Förstår knappt hur ni orkat så länge utan den....för handdisk suger.....*får allergiska utslag över hela kroppen vid tanke på handdisk* -
Skojar du?!Hvidbrud skrev 2012-01-07 20:31:48 följande:Hur mår du Ingis? Illamående? Trött? Tuttarna? Har det börjats?
2 h in på nya året stod jag o höll i badrummets vita porslin o tömde magen......så nog attans är jag gravid.....
Mår konstant småilla.....men spy finns ju inte i min värld....har så attans svårt för det.....så jag får ju blodutgjutningar kring ögongen som heter duga....blåtiror på riktigt......tuttarna är i en klass för sig....hyfsat pigg....men har man semester så har man möjlighet att sova....så här långt mår jag mao toppen! Börjar dock jobba 100% på måndag....här ska SGI´n jobbas upp!
Har inte berättat för några andra än er än så länge.....tror knappt på det själva.... -
Ninnis: Va skönt med sovmorgon och att veta att någon annan tar hand om matning o omnattning.
Fru Bygg: Åhh va jag skulle vilja hjälpa dig....men har tyvärr inga bra råd.........funderar lite.....busan har vaknat ibland på nätterna o då fått vatten i nappflaska o sen somnat om (får bli pipmugg snart),.....ett tag var hon orolig o sov lätt men fick då gröt istället för välling på kvällen o sov då bättre......det är inte lätt....alla barn är olika o råd är inte lätt att ge....... du har ingen som kan komma o passa N några timmar mitt på dagen så att du kan få sova lite....någon gång i veckan?
Lanovia: Stackars liten A! Hoppas han inte har ont i kväll. 2 barn, hund o hus som ska roddas.....du har att göra mao. Skall barnen vara med i en dokumentär på BBC? *fniss* Hoppas det går bra till och från samt på BVC o alla värden är tipptopp!
Tillbaks på jobbet, både kul o tradigt....hade gärna varit ledig lite till....men men.....blir ju långledig om inte så väldig länge.....förhoppningsvis....*peppar peppar ta i trä*
Nu ska jag försöka få tag i spec.mödravården......bävar lite...... -
*Kopierar o sparar* Vilken temperatur kör du på ugnen?muggles skrev 2012-01-09 13:58:43 följande:Lägg bladspenat så det täcker en ugnsform. Salta och peppra laxen, lägg i ugnsformen. Riv parmesanost och lägg ett täcke över laxen. Fyll på med grädde (mellan tex) på bladspenaten så det blir som en sås. Kör i ugnen. Enklast med köttermometer instucken på tjockaste stället, kör till 58 gr, då är den perfekt så där krämig inuti. Kanongott! Går under namnet Mugglans lax men det är inte mitt recept (tror faktiskt det är Tore Wretman el något).
Igår testade jag 125 grader, tog ca 45 min tills laxen var 58 grader. -
Åhhh stackars tjejerna!!! Ljuvligt för musikern och för töserna att de har varandra......musikern har ju planerat detta rätt smart....han slipper ju de tuffa småbarnsåren.....Norrskensflamman skrev 2012-01-09 11:50:53 följande:T o K hade ett längta-efter-pappa-ryck förra veckan med många tårar. De ringde på hans gamla nummer och han svarade.
Sedan dess har det varit bra. De pratar visserligen ofta om honom, särskilt lilla K.
Men nu har de börjat ty sig mer o mer till musikern. Kramar honom, lilla K särskilt tycker om att krypa upp i hans knä, vill att han ska hissa upp henne i luften osv. Jag tar det som ett tecken på att hon längtar efter pappa men kanaliserar det på den som är man i hushållet... som är lik pappa iaf till kroppsbyggnaden...
Jag blir på ett sätt glad att se att de accepterar och knyter an till musikern, samtidigt som jag bli rädd.... Tänk vad lätt det skulle vara att krossa deras små hjärtan igen... Nu känner jag mig väldigt trygg med musikern, men tanken slår mig ibland. Lite sorgligt är det förstås också att se att de så uppenbart längtar efter en "pappaperson" i sin närhet... Tänk vad deras biologiska far går miste om mycket som istället nu jag och musikern får ta emot och förvalta ömt o försiktigt.
*Mitt hjärta svallar* -
Den japanska laxen får du gäääääärna dela med dig av!Heloise skrev 2012-01-09 14:18:21 följande:Mmm vad gott det lät mugglan! Jag är så otroligt sugen på lax, tur för mig att panzers styfar är fiskare och har eget rökeri, hans varmrökta pepparlax smälter i munnen mmmm. Villemoa gör oxå en ljuvlig lax m västerbottenost och skagenröra. Sjäöv brukar jag göra lax i ugn m teriyakisås och serverar till en stor sallad m balsamvinägrett... Märks det att jag är hungrig :) antingen spyr jag eller så är jag hungrig haha.
Nu har lax-eran börjat hemma hos mig! -
*kopierar o sparar*muggles skrev 2012-01-09 14:24:42 följande:I så fall har jag ett recept till (jag som också älskar lax): salta, peppra och lägg ett lite tjockare lager med farinsocker (helst muscovadosocker) över. Kör i ugnen till 58 gr. Servera med en klick turkisk youghurt och sallad, gärna med avocado och lite jox så det blir matigt. Sockret smälter ner och blir till en sås och ger jättebra smaksättning på laxen. Enkelt och supergott!!!
-
*kopierar o sparar*start september skrev 2012-01-09 15:13:34 följande:
Fru Bygg, hoppas du tog tipsen på rätt sätt - jag är helt med på att vad som funkar för ett barn inte gör det för ett annat.
Muggles, som tidigare sagt, jag blev ju rätt så influerad
Och ett lax recept till:
Gör en marinad på liak delar riven färsk ingefära, sweet chili sås, soja (gärna japansk) och sesamfrön, ca 1 dl av varje. ta lite mindre ingefära om man inte är jätteförtjust i det. lägg gärna med laxen ca 2 timmar i kylen. Häll rubbet i en långpanna eller form, garnera med frusna broccoilibuketter och coctailtomter runt och kör i ugnen antingen med termomenter eller 10-12 min på 225 g. Marinaden blir god sås, men man kan också spetas lite turkisk yought med lime och salt och peppar. Sallad till räcker, ris om man vill.
Perfekt mat till många och funkar för flera sorteras allergiker och gravida. Tjejmiddags räddare.
Gud så många goda lax-recept! -
Har nu bokat tid hos SMV (specialistmödravården...inför förkortning för det lär bli ett par vändor dit).....fick först tid om en månad....men nu ska jag dit redan på fredag! O sen dit igen den 25e....o är där då ett par timmar, pratar med dr, dietist, bm o kanske någon till?!?
Förra grav. gjorde vi KUB och det har vi tänkt göra nu också...... här i skåne får man den undersökningen via BM OM man är 33 år...... det blir jag i sommar......undras tro hur hårt de räknar med åldern.......
Nu är det äntligen dags att bege sig hemåt! Hoppas första dagen på dagis gått bra....busans avd har flyttat lite längre bort i byggnaden.......men i morse så var ingen ord.personal på plats....man har ju med en o annan pinal till dagis efter ledighet.....suck....nåja.....det har säkert gått bra.