Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Piggelin1 skrev 2012-01-11 15:10:21 följande:
    Shit vad jag skriver när jag äntligen är ikapp
    Har svårt för att hinna med här....
  • ingenjörsbruden

    Piggelin: YEY för att du stod över vetekransen! Skål *skulle vilja ha en "vågen" symbol* Det där med BVC-tanter o hål-i-huvudet-kommentarer.....samma på vår BVC....men jag fick höra av föräldragruppen INNAN vi flyttade till byn om detta så jag "valde" aktivt en annan BVC-sköterska.....o det är jag glad för.
    Ännu fler goda recept att spara! Tackar!
    Kanon med träningen!

    Blommis: Hoppas att promenade var härlig o skön o att fåglarna kvittrade härligt för dig.

    Vet ni hur mkt som kan strula när man ska installera Windows 7 på en dator som är 6 månader gammal...... MKT kan jag säga....suck....men snart är det dags att åka o hämta lilla loppan o laga fläskpannkaka med keso.

  • ingenjörsbruden
    Ninnnis skrev 2012-01-11 16:12:06 följande:
    Vi har varit på 6-månaderskontroll idag. 7920 g, 67 cm och "en fin och trevlig liten kille" enligt läkaren  
    Yey!
  • ingenjörsbruden
    Heloise skrev 2012-01-11 16:11:33 följande:
    Hejhopp!
    Kastar mig in i matdiskussionen, jag känner väl som Blomman och Flamman, pengar är det ganska ont om, just nu, eftersom vi valt att ha E hemma tills Tummen kommer och då har vi varit på FP länge haha och längre blir det. Men iaf jag tänker som Blomman, en falukorvsring eller två blir ugnsbakad, stroganoff, sopputfyllnad och min favvo, rotsaksgryta med falukorv och sötstark senap till mums!

    Vi har sparat mkt pengar nu när jag är hemma och kan klura ut menyer, planera, göra matlådor ertc. Panzer handlar 9/10 och tar hand om disken men eftersom vi försöker få till någon form av rutin runt middagen så försöker jag ha maten klar när han kommer hem vid 17:30. För det mesta går det men ibland skiter det sig rejält, som när jag har kräkts en hel dag och inte fått i mig nått och den lilla energi jag har kvar har gått åt att försöka leka med E.

    Jag försöker handla ekologiskt men många gånger är det faktiskt" för dyrt", till E köper jag dock eko-bananer, liten sak men känns bättre än vanliga. Sen på sommaren så har vi faktiskt en stor bonngård nära oss som har en lanthandel, där kan man köpa grönsaker, billigt, närproducerat och jag har för mig att de har ekologiskt också.

    Det är just det här som gör att jag längtar UT till landet, där jag kan ha egna höns, odla lite egna grönsaker, där Panzer kan jaga och man kan köpa en gris, ett lamm och en kalv av grannarna. Jag är uppvuxen så, pappa fiskade och jagade, sen bytte man typ inkörning av travhäst mot 2 kalvar. Jag kan inte komma ihåg att min mamma någonsin köpte kött eller fisk. Pappa murade en egen rök, där rökte han älg, rådjur, lamm, fisk. Ett par ggr om året bokade mamma och grannen bakstugan och bakade tunnbröd och knäckebröd som räckte i månader.

    Jag är medveten om att jag låter som en övervintrad hippie haha. Fast jag känner det så himla starkt, starkare för varje dag faktiskt att jag vill UT, måste snart UT! Jag vill ha en nordsvensk, köra lite timmer, komma bort ifrån datorer, tv, hets, stress. Jag vill lära mina barn att uppskatta naturen. I min familj arbetade man ihop, jag skottade skit, red in hästar, körde med loksele, högg ved med pappa, bakade med mamma. Det är klart att jag fick leka och vara ett barn men jag visste att min insats också var viktig och det fick mig att känna mig delaktig i vår familj.Jjag bidrog till att min mamma kunde ta sovmorgon  ibland eller att pappa kunde åka på fiskeresa en vecka, som "belöning" fick jag en väldigt fin ridhäst, all uppbackning i världen. Vi reste varje år och åkte ofta in till stan och käkade, gick på bio etc. Äsch jag känner liksom bara att mitt liv inte blev som jag "trodde" och de saker som jag "trodde" jag ville ha, har visats sig vara oväsentliga. Det är jättejobbigt att känna så, samtidigt som jag på ett plan, rent logiskt förstår att det, just nu, är bättre för oss att bo här i "suburgatory ".

    Sorry nu egotrippade jag igen Jag har bara ingen att prata med om det här, mina bästa vänner är övertygade om att det är ngn form av livskris som tar sig uttryck i ett flyktbeteende. När jag försöker övertyga dem om att jag faktiskt har tänkt på det här i 1 år, så blir de nästan arga och menar på att där kan jag ju inte bosätta mig, hur ska det gå med E? Då kommer vi förlora kontakten, man kunde tro att jag sagt att vi övervägt att emigrera till Nya Zeeland, inte flytta 45min bort
    Så härligt det låter, tråkigt med kompisarna, kan man inte hålla kontakten med 45 min bilväg mellan så är det rätt krisigt......suck
    Livsstilen du målar upp är förförisk men även ganska jobbigt, den ekonomiska säkerheten är ju inte lika hög, man vet inte hur det kommer att gå med skörd, alt djur som blir sjuka o måste avlivas....jag som är uppväxt på liknande vis som du känner starkt för att kunna bo o leva så men min förkärlek till att veta när pengar kommer in o ut.. Livsstilen bygger mkt på kontakter också......Men må vara att självhushållande är tufft, väldigt tufft i början iallafall, det är en ganska slitsam livstil...men ljuvligt låter det! Känner ni båda för denna livsstilen så tycker jag absolut att ni ska försöka komma dit hän...... *KRAM*
  • ingenjörsbruden
    Heloise skrev 2012-01-11 16:49:02 följande:
    Ingis: jag menar inte att vi skulle leva självhushållande, utan mer försöka klara sig på det som man orkar, resten har jag infa problem att köpa, jag är alldeles för torsk på fina viner och god mat för att knapra salt sill och rovor ;). Jag har tänkt jobba typ 50% och panzet vill gärna jobba heltid, på så sätt har vi samma inkomst som idag :)
    Jaha...ja men DÅ säger jag bara tuta o KÖÖÖÖÖÖR för allt vad tyget håller! Men liiiiite självhushållande DET tror jag man fixar om man jobbar halvtid, absolut!
  • ingenjörsbruden

    Snartis: Tack så mkt! Ojojoj va han växer! Stor kille nu. Tråkigt att där inte finns någon mammagrupp i området. Spännande med skridskolektion! Ha gummiband om runt knäna så blir det iallafall inte split....

  • ingenjörsbruden
    Heloise skrev 2012-01-12 08:30:25 följande:
    Ingis: , vi får se. I natt drömde jag att jag väntade tvillingar. Inget illa om att ha tvillingar, det verkar väldigt mysigt men det är itne ett drömscenario för mig, i nuläget. Då verkade vårt lilla radhus som det ultimata boendet haha.

    Det logiska vore att stanna kvar här ett par år till. Sen har vi ju problemet med alla sjukhusbesök, habiliteringen etc som September tog upp, hon har kanske itne möten 1 ggr vecka men oftast 1-2 ggr/mån.

    Nu m,åste jag springa och hämta E som rullat in i tvättstugan
    Ahaaa....tvillingar sa du *spärrar upp ögonen*....

    Jaså....hon tränar på att rymma!
  • ingenjörsbruden
    Fru sy skrev 2012-01-12 22:29:17 följande:
    Idag har Orvar och jag varit i stan med två andra mammor och barn. Så roligt med två andra ungre tjejer som oxå är hemma med sina killar nu, och så bor vi i samma by! Killarna kommer ju bli framtida förskole- och skolkamrater sen. Vi har kollat lite på rean, men mest bara pratat och käkat lunch i flera timmar
    Så härligt! Kul med jämngamla i samma by!
  • ingenjörsbruden

    God morgon girls!

    Solde: Hur är det med Amaretto? Stackars liten! Hoppas det är bättre nu.

    Jag ser inte själv på Biggest Looser, men jag hörde en intervjuv med en av de personliga tränarna som är med. Bakom kameran så finns det alltid ett läkarteam redo, de håller koll på puls mm så att det inte ska hända deltagarna ngt. Den belastningen de gör i programmet är inte tillrådigt att göra på egen hand om man är kraftigt överviktig. Ibland lär man sig ngt nyttigt när man lyssnar på radion!

    Mugglan: Håller med dig, all träning är bättre än ingen! Är inte säker men har för mig ngt om kondisen.....då behöver man belasta lite längre än tex 15 min för att nå resultat....men jag kan ha fel.

    SS: Resonerar väldigt likt er, vill gärna bo nära jobbet. Har kompisar som flyttat ut, han har 1,25 h enkel resa till jobbet. men de resonerade som så att de ville bo där de ville vara på helgerna.

    Fru Sy: 2h/enkel resa ojojoj...det blir långa dagar. Tycker att ni har bra prioriteringar, sysselsätta andra (om det går) så att man kan få göra roligare saker själv. Svårt med många föreningar....men roligt! Det funkade inte hemma hos oss, Pappa var med o ofta ordförande i 10-12 föreningar....o om man är ute o jobbar med mark o djur hela dagarna o sen är iväg på möten.....då är det någon annan som alltid får ta hand om hus o hem.....Så han skar ner till 3-4 st! O var inte ordförande i alla!

    ninnis: Ha nu en underbar semester! Kör försiktigt!

    Flamman: Fyyyy vilket otäckt fall! Det kunde gått riktigt illa! Hur mår du idag?
    Salladsblandaren verkar ju väldigt praktisk! Skulle gärna få kopia på den!
    Vilken underbar födelsedag T fick! Riktigt ljuvlig dag!

    Heloise: Underbara nyheter om lilla tummen o mk-placering! Hur mår du nu? Fortfarande illa?

  • ingenjörsbruden
    Heloise skrev 2012-01-16 10:30:39 följande:
    Nu är vi på väg hem ifrån mkp. Fy fan vad jävla skitont det gjorde:( vansinnigt ont. Just nu har jag som en kraftig mensvärk. De fick fina provet dock och första provsvaret får vi inom en vecka. Jag gör aldrig om det!
    *KRAMAR OM*
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård