• meah2000

    En bra budgetmeny?

    Jag har sett i andra trådar att det är oxfilé, rådjur, vildsvin, m.m.
    Vi har inte den ekonomin att kunna bjuda på sån fin mat (då får vi nog spara i 10 år till, hehe)

    Bröllopstårtan kommer att bli efterrätten, annars blir det kaka på kaka och det blir dyrare att ha dessert också.

    Att tillägga är att MbM är både fisk och skaldjursallergiker + nötallergiker.
    Nån som kan ge mig ett förslag på någon BRA budgetmeny?

    tack på förhand

  • Svar på tråden En bra budgetmeny?
  • ClaraH

    Vi ska då ha oxfilé mm och vår meny går på ca 110:- utan dryck. Jag gör det mesta själv så jag tycker inte att det blir dyrt.

    Men annars är ju fläskfilé eller kyckling mycket billigare. Ni kan göra den dubbelmarinerad eller ha kycklingen som kycklingspett. Om ni ska ha buffé tycker jag en rätt i köttväg och kanske en fiskrätt (t.ex. inkokt eller rökt lax) räcker, den kan ni fylla ut med en grekisk sallad och pasta eller bulgursallad, pajer och smör, bröd och ost. Kanske en ost- och kexbricka. Tzatsiki kan vara gott till buffén.

    Men kostnaden beror nog mest på om ni kan göra maten själva eller om ni måste betala personal för det.

  • meah2000
    ClaraH skrev 2011-03-11 15:13:01 följande:
    Vi ska då ha oxfilé mm och vår meny går på ca 110:- utan dryck. Jag gör det mesta själv så jag tycker inte att det blir dyrt.

    Men annars är ju fläskfilé eller kyckling mycket billigare. Ni kan göra den dubbelmarinerad eller ha kycklingen som kycklingspett. Om ni ska ha buffé tycker jag en rätt i köttväg och kanske en fiskrätt (t.ex. inkokt eller rökt lax) räcker, den kan ni fylla ut med en grekisk sallad och pasta eller bulgursallad, pajer och smör, bröd och ost. Kanske en ost- och kexbricka. Tzatsiki kan vara gott till buffén.

    Men kostnaden beror nog mest på om ni kan göra maten själva eller om ni måste betala personal för det.
    Då min blivade man är jätteallergisk mot fisk och skaldjur kan vi inte ha det på menyn.
    men tack för de andra tipsen.
  • Emblas Mamma

    Vi ska ha skuren kotlettrad - men vet ännu inte priset.
    Tror väl inte det är så dyr som oxfilé och sånt :)


  • moom

    Vi hade sparrissoppa till förrätt,

    bacon inlindad kycklingfilé med rostade primörer och rödvinssås till varmrätt,

    Bröllopstårtan som dessert.

    Det var heltklart prisvärt och jättegott!

  • ClaraH

    det blir dock klart billigast om man måste betala en kock eller har vänner som kan laga gratis. Personalkostnad är mycket dyrare än råvarorna. Hur har ni tänkt där?

    Vi har tänkt att vi tar lite dyrare råvaror, men gör det själva så sparar man massor. Sen är jag väldigt matintresserad så det gör ju också att jag verkligen vill laga maten.

    Om ni inte ska ha fisk så föreslår jag rostbiff (kallskuret) och kycklingspett, det är ju lite olika karaktär på de köttbitarna. Båda går ju bra att servera kallt och göra dagen innan. Om man ill kan man ljumma spetten lite. Potatissallad är ju också bra att komplettera med, många äldre föredrar det istället för pastasallad och bulgursallad.

    Bitar av melon och kanske ananas och jordgubbar är festligt också. Fikonmarmelad till ostbrickan.


  • meah2000
    ClaraH skrev 2011-03-11 16:16:48 följande:

    det blir dock klart billigast om man måste betala en kock eller har vänner som kan laga gratis. Personalkostnad är mycket dyrare än råvarorna. Hur har ni tänkt där?

    Vi har tänkt att vi tar lite dyrare råvaror, men gör det själva så sparar man massor. Sen är jag väldigt matintresserad så det gör ju också att jag verkligen vill laga maten.

    Om ni inte ska ha fisk så föreslår jag rostbiff (kallskuret) och kycklingspett, det är ju lite olika karaktär på de köttbitarna. Båda går ju bra att servera kallt och göra dagen innan. Om man ill kan man ljumma spetten lite. Potatissallad är ju också bra att komplettera med, många äldre föredrar det istället för pastasallad och bulgursallad.

    Bitar av melon och kanske ananas och jordgubbar är festligt också. Fikonmarmelad till ostbrickan.


    Vi har fixat serveringspersonal, maten kommer vi att fixa själva.
    jättebra tips med kallskuret.
    Därimot äter inte jag ost, så ostbricka kommer det inte bli.
    Det är säkert populärt bland gästerna, men jag vill ju servera mat som jag själv vill äta.
    hua vad bitchit det där lät, men ni förstår säkert vad jag menar.
  • ClaraH

    Men du kanske kan ha en hårdost till brödet, det skulle nog uppskattas av gästerna.

  • ClaraH

    minipizzor och minipajer är bra buffémat också. Inte dyrare än stora men ser lite lyxigare ut.

  • meah2000
    ClaraH skrev 2011-03-11 17:00:32 följande:
    Men du kanske kan ha en hårdost till brödet, det skulle nog uppskattas av gästerna.
    Självklart får de som vill hårdost till brödet.
    Det var en ostbricka jag inte ville bjuda på ;)
  • Nordiskbrud

    Visst kan ni göra en god och billig bröllopsmeny! Här kommer några förslag från mig (bortse från att det är fisk i recepten och byt ut mot det jag skriver här)

    Förrätter

    Chevretoast med liten sallad  http://louisespis.blogspot.com/2010/06/klassisk-chevretoast.html
    Bruchetta med mogen brie och jordgubbar http://louisespis.blogspot.com/2010/05/bruschetta-med-brie-de-meaux-och.html
    Parmesankorg med rensteksröra http://louisespis.blogspot.com/2010/05/parmesankorg-med-skagenrora.html
    Pannacotta med gräslök och stenbitsrom

    Varmrätter
    Helstekt Fläskfilé/fläskytterfilé med inbakad rösti och örtig portvinsås  http://louisespis.blogspot.com/2010/04/blog-post_20.html

    Kalv- eller fläskrullader med Potatisterrin på get- eller västerbottenost http://louisespis.blogspot.com/2010/11/kalvrullader-med-potatisterrin-pa.html

    Kycklingballotine med palsternackspuré och rödvinssky  http://louisespis.blogspot.com/2010/11/kalvrullader-med-potatisterrin-pa.html

    Ugnsbakad lax med pressad potatis/hasselbackspotatis och murkelsås http://louisespis.blogspot.com/2010/09/murkelsas.html

    Ugnsbakad kräftfylldlax med (stenbitsrom? och) västerbottenmos http://louisespis.blogspot.com/2010/06/ugnsbakad-kraftfylldlax-med-lojrom.html


  • MuBu

    förrätt kanske en
    svampbruschetta

    varmrätt,
    kycklingfilé m. sötpotatiskompott, örtsås.

    efterrätt kan du servera bröllopstårta för att spara nån krona

Svar på tråden En bra budgetmeny?