• 120530

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hejsan,


    jag ställde samma fråga på den 8:de kinnaklänningstråden men den verkar ganska död så jag provar här också. Tacksam för all hjälp! J

    ag har precis börjat fundera på en kinaklänning och har kollat runt lite. Älskar en klänning som kosta 15.000:- att köpa här i Sverige vilket jag tycker är alldeles för dyrt. Då hade jag heller inte haft möjlighet att prova den. Så jag bestämde mig för att glömma "drömklänningen". Nu har jag hittat den både på shopinadream.com och mylove-bridal.com, men deras priser skiljer sig väldigt. Shopinadream kosta 200 USD och mylove-bridal 90 USD! Tror ni skillnaden i pris avspeglar sig i kvaliten/bemötandet? Är det någon som beställt från mylove-bridal?


    Så här ser klänningen ut:


     
    Är väldigt sugen på att beställa men är rädd att jag aldrig ser någon klänning alls eller att den blir helt fel! Vad tror ni? Hur "fel" kan det liksom bli? Kjolen är i tyll, kan det skilja så mycket på kvaliten? Dessutom är klänningen väldigt utställd så det är mest måtten i midjan och över brösten som spelar roll, över rumpan sitter den inte åt. Den är tea-length så någon centimeter här eller där spelar inte heller så stor roll. Denna färgen heter coffe, men är det kanske säkrast att beställa ivory så man inte får en mörkbrun historia? Jag har provat liknande klänningar i affärer och de har alla suttit som en smäck, så jag har nog ganska enkel kroppsform.
    Tacksam för all hjälp!


  • 120530
    1700tal skrev 2011-04-20 15:53:24 följande:
    Herrejössös vad ni skriver!! Nu ska vi se vad jag skulle kommentera...

    Junibruden - vad fin den är på dig! Den sitter ju som handen i handsken!! Skrattande Och det rosa bandet ser ju jättefint ut! Men visst är det bestämt en mörkare nyans än satinet nr 91. Eller valde du 32:an till slut, kommer inte ihåg... Men färgen såg iaf fin ut! Skrattande

    Pinkgrape - ännu en fisk! Haha, vad är det jag säger gott folk?? Tror vi totalt är uppe i ett tiotal fiskar (men medge att det är lustigt?) men minns inte vilka alla var (man brukar säga om fisken att den har väldigt gott selektivt minne men minns sällan sitt eget telefonnr....). Och här har vi ännu en fisk med känsla för viss dramatik! Har läst om dina planer för kläder och assocearer (kan aldrig stava till det ordet...) i andra trådar och det låter jättesnyggt! Men om jag vore du (med begränsad budget som du säger och inte har möjlighet att beställa fler om det går snett) skulle jag trots förseningar på sista tiden ta från milly. Vad gäller klänningens resultat (och du har ju inte superbråttom) verkar de vara ett säkrare kort även om det finns billigare... Skrattande

    Och så var det säkert en hel drös fler saker att kommentera men fisk som jag är - det har jag redan glömt! Flört
    Så du tycker att Milly är lite säkrare än de andra?
  • 120530
    Sommarbrud skrev 2011-04-20 17:55:24 följande:
    Den här var ju också fantastisk! Oj oj ska du beställa?
    Ja, jag tror det! Men det överlägset bästa priset jag fått var på www.mylove-bridal.com och än så länge har jag bara hittat en person här som köpt därifrån. Hade hoppats på lite fler recensioner så att jag säkert vågar! Finns det fler här så snälla berätta!

    Pinkgrape: Var hittade du din "nya" klänning? 

    Vill gärna ha lite hjälp med färgen också. I original kallar de den coffe, tror ni man vågar det eller är det säkrast att välja ivory? 
  • 120530

    Hur fungerar dhgate? Någon som använt det? Är det säkrare? Nu hittade jag min klänning där också, säljare wyweddning/Monica bridal. Den var lite dyrare som frakten ingick så sammanlagt blir den billigare

  • 120530
    zvartaliljan skrev 2011-04-21 07:58:21 följande:
    jag använde det nu men har ju inte fått klänningen än så vet inte hur bra det är...men jag chattade live med säljaren igår kl.22 o hon verkade supertrevlig och lovade skicka på 14 dagar Förvånad
    Betalade med Paypal o det gick smidigt som alltid.
    Köpte du från dhgate eller från monicabridal också? var hittade du chatten? Stämmer det att säljaren inte får pengarna förrens man mottagit klänningen?
  • 120530

    Chattade precis med sarahbridal på www.dhgate.com, känns av någon anledning bättre att ha pratat med någon :) Imorgon kommer min mamma och hjälper mig mäta, så beställer jag förhoppningsvis sedan, wiie!  Kommer vara toknervös ända tills paketet kommer. ..

  • 120530
    S2011 skrev 2011-04-21 12:42:02 följande:
    Vilka är det som har bjudit in till bröllopet? Det är nämligen de som bjuder in som är värdparet, även om det verkar vara rätt vanligt nu för tiden att folk "väljer" värdpar som en syssla (på samma vis som tärnor, toastmaster osv). Värdparets uppgifter består ju i att ta emot anmälan och hantera frågor etc kring det. Värdparet skall (enligt etikett) också hälsa välkommen till bröllopsmiddagen.

    Traditionellt sett har det ju varit brudens föräldrar som bjudit in till bröllop och därmed också varit värdpar för bröllopet. Brukligt har då varit att brudens far hälsat välkommen till middagen och utbringat första skålen (välkomstskålen).

    Personligen tycker jag det känns jättekonstigt att ge ett par kompisar i "uppgift" att vara värdpar. För oss är vi själva värdpar - det är ju vi som bjudit in till, och betalar, bröllopet. 
    Håller med! Vi arrangerar och betalar vårt bröllop själva så det är vi som är värdpar :)
  • 120530

    Nu har jag beställt min klänning! På något ställe stod det att den skulle skickas inom 27 dagar, och på ett annat inom 40 dagar. Jag har gott om tid så det funkar vilket som, även om jag såklart vill att den ska komma så fort som möjligt så jag vet om den passar eller ej! Spännande!

    Köpte den via dhgate och är lite konfunderad över betalning. jag fylld i kontonummer, namn, address mm men behövde aldrig fylla i någon kod eller använda bankid. Funkar det så? Jag har fått ett mail med att betalningen är registrerad så det borde ju funkat....

     

  • 120530

    Ujujuj, vad nervös jag har gått och blivit! Jag har läst i den sammanfattande tråden med recensioner av de som redan har fått hem sina klänningar och det verkar som om väldigt många inte passar Gråter

    Ni som beställt många klänningar, hur stor procent skulle ni gissa att det är som passar? Det är klänningen på min bild jag beställt, och jag har fått för mig att det inte borde vara en så känslig modell. Håller ni med om det? Det är ju mest måttet över bysten och midjan som spelar roll. Har provat liknande i butik och de har suttit som en hanske så jag vet att modellen funkar på min kropp. Hur stor chans tror ni att jag har?!

  • 120530
    Sommarbrud skrev 2011-05-04 11:06:01 följande:
    Jag tror att den kommer bli bra, är inte många missnöjda med att klänningen har blivit för kort eller liknande och att det har varit fel med snörning/knappar eller att det är för mkt paljetter o så? SÅ din tror jag blir super. Jag har fått hem en klänning och den var inte så svår och den blev jätte fin. Lite för lång men jag tog en standard storlek och är ganska kort så mitt eget fel
    Ja, längden är ju inte riktigt lika känslig med den här heller eftersom höjden på skorna inte spelar någon roll. Jag lade till lite på längden , skulle jag behöva lägga upp den är det inte hela världen. Det är mest livet jag är orolig över, men det är väll bara att hålla tummarna!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!