• S2011

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Uppsalatösen skrev 2011-04-03 22:48:13 följande:
    Hej! Vilken bra tråd!

    Ni som köper Kinaklänningar:
    - köper ni fler än en ifall en av dem inte passar?
    - Ofta ser man ju bara EN bild på klänningen, hur ska man då våga köpa den...?
    - är det svårt att returnera?
    - måttbeställer ni eller väljer ni en storlek?
    - Något företag ni kan rekommendera eller varna för?
    - känns klänningarna välsydda och i bra kvalitet?

    Tacksam för svar!

    //Ida
    Hej,

    -Jag har bara köpt en klänning, men jag vet dock flertalet andra som köper två eller fler.
    -Tror inte det spelar nån större roll om man ser en eller fler bilder på klänningen. Bilder är ju alltid bilder och det måste man ta med i beräkningen.
    -Jag är inte jätteuppdaterad på detta, men iaf där jag köpte min klänning har man 48 timmar från man har lagt beställningen att ångra sig, sen får man glatt betala och ta emot klänningen. Framförallt måttbeställda klänningar har jag svårt att tänka mig att det går att returnera.
    -Jag valde en standardstorlek på min klänning, men det är för att jag råkar vara en sån "konfektionskropp" som funkar efter standardmåtten. De flesta måttbeställer nog, tror jag.
    -Rekommendationer och varningar kan du nog få om de flesta företagen. Välj ett som känns bra och som du känner att du får förtroende för.
    -Är väldigt positivt överraskad ang. kvaliteten och känslan i klänningen. Väldigt välsydd och bra kvalitet. 
  • S2011
    Skumboll skrev 2011-04-04 09:05:09 följande:
    Tyvärr inte brudklänningar! Ska sy barnkläder.... och så blir det lite grafisk formgivning vid sidan av. En salig blandning!
    Åh, det kommer ju bli toppen, Skumboll!
    Kör hårt, bara  
  • S2011

    Crap.

    Min bil är död. I ett desperat återupplivningsförsök höll jag på att bryta pekfingret av mig (lyckades minst med en stukning iallafall, för det går inte så bra att använda nu).

    Missade således min (ombokade) tid hos gyn och fick tillbringa en stund i telefon för att jaga reda på nån människa som kunde avboka min tid. Det gjorde hon helst inte alls och var inte direkt som en sommardag att kommunicera med. Tror jag ska bojkotta den jäkla avdelningen.

    Fick avboka mitt inbokade starta-eget-möte med min blivande kompanjon och vår "inspiratör" (eller vad han nu ska tituleras).

    Tog av mig skon och insåg att jag numera har skavt sönder vänsterfoten, får försöka plåstra om.

    Sen försökte jag börja med exjobbsskrivandet. Det går inte alls!
    Kommer på mig själv med att sitta och slösurfa på BT hela tiden istället..

    Nån som råkar ha en skopa motivation till övers?

    Kanske känns bättre om man sätter sig och glor på klänningen en stund?
    Nån som förresten tänkt tårta på annan botten än vanlig botten? Kan det funka med en botten som är typ kladdkakig/brownie? 

  • S2011
    Skumboll skrev 2011-04-04 11:54:46 följande:
    Ajajaj! Låter inte som att det är din dag idag! {#emotions_dlg.flower}
    (ska du också starta eget förresten?)

    Låter farligt gott med kladdkakebotten! Har ingen aning vad det blir i vår tårta.... 
    Nej, bättre dagar har jag haft! Vilket känns lite surt med tanke på det oerhört soliga vädret där ute...

    Ja, jag och min bästa vän tänker oss starta egetGlad Spännande och lite nervöst, men när vi väl kickar igång tror jag det kommer bli bra. Synd bara att man har tusen andra projekt samtidigt Tyst

    BM vill ju gärna att en av fyllningarna ska vara vanilj, så jag funderar på om browniebotten/kladdkakebotten skulle kunna vara värt att prova..
  • S2011
    jennifaer skrev 2011-04-04 11:59:20 följande:
    Usch vilken dag du har! Förhoppningsvis kan den ju bara bli bättre nu i alla fall!

    Jag är sugen på att ha kladdkaksbotten eftersom jag brukar göra en sjuuuuukt god chokladmoussetårta med kladdkaksbotten och ja jag älskar helt enkelt choklad!Skrattande
    Tack för pepp :)

    Hm.. ja.. jag börjar nog väga lite mot nån form av chokladbotten, tror jag :) 
  • S2011
    Skumboll skrev 2011-04-04 12:03:53 följande:
    Obestämd Fick tillbaka provsvar för sonen idag. Lite blandade känslor men de hittade ingen kromosomavvikelse. Nu tänker ni att jag borde vara skitglad - det är jag väl på sätt och vis men det känns verkligen helt värdelöst att inte ha en orsak till alla problem. Vi har kommit till något stadie där det inte spelar någon roll vad han lider av, bara vi vet vad det är. Blä blä blä. 
    Åh nej, så tråkigt. Vad är nästa steg nu då?
    Skumboll skrev 2011-04-04 12:05:12 följande:
    Vad roligt! Vad ska ni pyssla med?
    Ja :) Vi ska jobba med utbildning och rådgivning inom djurskydd, djurvälfärd och djurs beteende är tanken.
  • S2011
    Miceme skrev 2011-04-04 12:14:09 följande:
    Kan glädja dig med att jag på morgonen fick en 1 kilos hantel på mellan tån från en höjd på ca 130
    Nu pekar tån uppåt åt höger och tån pluss grantån och en del av framfoten är bortdomnad.

    Kladdkakebotten är skitgott! Men den är ju också lite svårare att skära igenom, så om du tänkt att ha våningstårta så KANSKE det blir svårt att skära den översta utan att trycka ner dem under?? Har bara gjort enkeltårtor med kladdkaka och då har jag blandat kladdkaka och marängbotten
    Ajajaj. Det lät absolut oskönt!

    Åh, tack för tipset! Jag har aldrig provat kladdkaketårta förut, så jag vet inte hur det beter sig. Vi kommer ju dock ha våningstårta, så då kanske det inte är så smart iallafall...?
    Skumboll skrev 2011-04-04 12:14:21 följande:
    Den som det visste.... muskelbiopsi förmodligen. Och antagligen mer inriktat på behandling av symptom än orsaken till symptom. 

    Låter spännande! Hoppas ni kommer igång som det är tänkt trots dagens bravader!
    Fy så tråkigt.. Men kanske kan behandling av symptomen åtminstone köpa dem tid att hitta orsaken?

    Det gör vi nogGlad Tanken var att ev. genomföra själva bolagsbildandet idag, men tji fick vi. Nåja, det finns fler dagar på veckan och förhoppningsvis kan vi genomföra en lyckad by-pass på min bil...
     
  • S2011
    Darling Daisy skrev 2011-04-04 12:32:03 följande:
    Oh, vad roligt!!! Låter som något jag själv skulle gilla!
    Vad har ni för bakgrund/utbildning?
    Vi är just nu i slutfas (=exjobb) på etologi och djurskyddsprogrammet (SLU) som är en kandidatutbildning. Sen har vi också privat erfarenhet av ett gäng djurslag (hundar, katter, hästar, smådjur osv). Vi ser ganska många med liknande kompetens som vi som jobbar "baklänges" (=när problemen redan finns, som t.ex. "hundpsykologer", djurskyddsinspektörer (faktiskt oftast inte förebyggande, trots att lagstiftningen ska vara förebyggande) osv). Vi vill gärna vara där i framkant och försöka mota olle i grind - vi vill ju inte bygga ett yrkesliv på att någon ska ha problem med sina djur, tvärtom.
    Skumboll skrev 2011-04-04 12:34:09 följande:
    Om vi ens kommer hitta orsaken, det vet vi inte...men jag antar att det är rätt bra om man kommer fram till någon typ av behandling, det i sig är så svårt. Blä, ibland är det inte bra att grubbla!

    Om ni ska registrera så många jag bara tipsa om registreringsverktyget på verksamt.se. Eftersom det kommer in elektroniskt till skatteverket/bolagsverket går det rekordsnabbt och man kan se status på ärendet.
     Usch, verkligen inte lätt. Men jag hoppas verkligen de kommer fram till nånting som kan hjälpa, och det snart.

    Tack för tipset, där ska vi verkligen kolla :) 
  • S2011
    1700tal skrev 2011-04-04 13:30:19 följande:
    Men gud vad ni skriver! Nu har jag iaf gjort klart min tråkiga beställning och får således titta in i tråden igen! Dessvärre måste jag snart iväg till lagret och packa upp alla krukor som var med på mässan. Suck, 1,5 ton terrakotta som ska upp på 2 m höga hyllsystem... Nåja, perfekt styrketräning...

    Nu ska vi se... 

    S2011 - Vad intressant! Jag har varit involverad i katthemmet på vår förra ort i många år, både praktisk skötsel, styrelsearbete, intag och kontakten med polis, djurskyddsinspektörer, kronofogden osv. Blev även tillfrågad att sitta i styrelsen för riksorganisationen Djurskyddet Sverige men det gick inte ihop sig då. Har sett ALLT hemskt som går att tänka sig och förstår de brister du pratar om. Åh, den frustration jag kände då! Som att springa i ett ekorrhjul som aldrig stannade. Hur många katter som än fick nya hem stod till alltid nya på trappan.

    Får jag fråga hur ni hade tänkt att dra in pengar? Alltså vad är affärsidén? Vem ska köpa era tjänster och vilka tjänster ska ni erbjuda. Er expertis förstås, för till vem? Väldigt nyfiken och hoppas verkligen det kommer gå bra för e
    Jo.. jag var nyligen med på ett omedelbart omhändertagande av tio katter. Ingen trevligt syn...
    Och katter är ett av våra största problem djurskyddsmässigt, men tyvärr saknas kunskapen om alla våra djur på de allra flesta plan.

    Vi tänker oss kurser, workshops, rådgivning, skräddarsydda utbildningspass, familje/föräldra-barn-kurser i att ha djur (främst inriktat katt, hund, smådjur) osv. Vi ser såväl barnfamiljer som skolor, föreningar, företag och organisationer som potentiella klienter/kunder. Vi vill helst inte låsa oss i att erbjuda X antal paket eller lösningar, utan ser gärna att vi genom en diskussion med en kund kan komma fram till vilken "insats" som behövs just hos den kunden. I viss mån tänker vi oss också "färdiga" kurser/workshops som vem som helst ska kunna delta i till en rimlig peng. 
  • S2011

    idag har jag provat

    så här blev det:



    ner några centimetrar till så kommer den sitta ännu bättre
     
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!