• S2011

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2011-04-08 21:14:35 följande:
    Hur mkt gav du för den första då? Det kostar ju en del att förminska ju. Kanske kostar det mindre att köpa helt nya?

    Merci, tror jag oxå.   Och nu när vi är inne på Vadstena istället, nu snackar vi stooooor kyrka (även om vi inte fyller upp den) och lokalen... jag menar... "Bjälboättens furstepalats" liksom... Kräver inte det en klänning som denna? Ju. Det hörs ju på namnet om inte annat! Alternativt en sidenklänning med långt släp... Eller en otrolig volangdröm... Usch vilket jobbigt val det kommer bli sen!  
    S2011 skrev 2011-04-08 20:49:30 följande:
    jag gillar bling jäpp, den "platta" 109 kr och den andra 139 kr. hmm... hade inte tänkt på det.. åh, typiskt?
    Gillar oxå bling numera... Gjorde jag inte alls när jag valde min förlovningsring och tänkte inte så långt som till vigselringen. Så nu står jag här med lång näsa. Drömmer Det som jag tänkte och det som passar avråder guldsmederna från. Och min ring är för dyr för att byta, skulle va en dålig affär. Och gjord av släktguld och hela tjoffset, några tår skulle trampas på i det utbytet... Men skulle hemskt gärna ha nåt i stil som din sista som vigselring men det passar inte alls till förlovningsringen.

    Äsch, slå till vettja. Köp dem och testa om de gnager mot varann. Kanske gnids de mot varann men sp what om du gillar dem? Man lever ju bara en gång.
    den första kostade ca 400 kr, så det var ju heller inte jätteblodigt. Och den såg verkligen mycket vackrare ut på bilden än den gjorde när jag fick hem den.

    åh, ni fick vadstena?!! det har jag "lyckats" missa. fy fasen, vad kul. då vill det till med en stor och flashig klänning, du! Skrattande

    ska visa upp dem för kenneth och höra vad han tycker, men just nu lutar det nog åt ringköpGlad
  • S2011
    Skumboll skrev 2011-04-08 21:19:35 följande:
    Titan har jag inte haft, däremot stålring och den går att förminska men inte förstora. Om du gillar ringen så skulle jag absolut letat upp någon annan guldsmed för att höra!
    jag är rätt besviken på min ring.. den var inte som jag tänkt mig alls.. men om en ny kostar mig 139 kr så kan jag leva med det, tror jag.
    det tråkiga är dock att fästmannen verkligen gillade sin ring - som var 150 nummer för stor.. tror inte det skulle bli så vackert om det försökte ta ner den i storlek.. 
  • S2011
    1700tal skrev 2011-04-08 21:23:49 följande:
    Det var ju smart om de är från samma ställe.
    har mina ljusa stunder Flört

    Skumboll skrev 2011-04-08 21:24:39 följande:
    Då ska ni självklart köpa nya!
    lutar nog åt att det blir såGlad
  • S2011
    1700tal skrev 2011-04-08 21:38:10 följande:
    S2011 och Skumboll - nja, vi har inte bestämt Vadstena. De ringde för att fråga om någon hade ringt än. Vi sa nej, de skulle återkomma när bröllopskoordinatorn (låter dyrt?) var på plats och sen har ingen ringt mer... Obestämd Det är snarare jag och blivanden som diskuterat vidare medan vi väntar på att få pris. Vi vill ju hemskt gärna vara där, ju mer vi tänker på det ju mer vill vi. Men visst, vi är görotåliga och kan inte förstååååå att det tar en hel vecka för dem att höra av sig!

    Sen åkte jag och mamma till Bjärka Säby och gick runt häromdan. Ingen visning eller så utan bara kände in omgivningarna. Och visst, det är ljuvligt och byggnaden är fantastisk men asså... Jag vet inte...

    Bjärka Säby - Bjälboättens palats...
    Pingskyrkans kapell - Vadstena klosterkyrka...

    Men så är det ju pengarna!
    Ah, ok. Men här hålls tummarna stenhårt för att det blir glada nyheter från Vadstena - som jag definitivt tycker ni ska ta om ni får chansen. Tänk - omgivningarna, historiken, känslorna, allt! BS i all ära, men hallå, Vadstena!!Skrattande
  • S2011

    Sessan67: ja, det var riktigt tråkigt. inte direkt så att man väljer den affärn till framtida inköp....

    Aylas: ja, jag gillar ju inte riktigt min, så jag gråter inte blod över att köpa ny. men fästmannen gillade verkligen sin ring, så det kan nog bli lite svårare med hans.. på nåt sätt löser vi det!

    Mia4: vilket utomoförträffligt vigseldatum!  

  • S2011
    Smuppra skrev 2011-04-08 21:52:14 följande:
    Visst vet jag lite om er, men inte en chans att hålla koll på allt om er. Ni är så många och det är såå mycket info :-P

    6 augusti slår vi till, i Stockholms förorter. Kyrkobröllop med efterföljande fest i svärföräldrarnas trädgård. 87 bjudna gäster, varav mycket är släkt men även en hel del av våra närmaste kamrater Färgtema, är jag ensam om att inte ha sådan, typ? Vårt hem går i rött, svart och guld. Kinainspirerat kan man säga. De färger vi gillar allra bäst båda två, men det passar inte jättebra med det på ett augustibröllop, så vi försöker få det enhetligt utan att slava efter färgtema. Hoppas det går
    här har du en till som är med i föreningen Våga Vägra Färgtema Glad
    resonerade som så att om vi inte låste oss vid vissa färger och vissa nyanser så hade vi mycket mindre problem att brottas med
  • S2011
    Smuppra skrev 2011-04-08 21:59:25 följande:
    Kul! VVF (inte att förväxla med WWF). Absolut, det känner jag med. Och om man hittar något på rea eller så och tycker det passar så kan man ju köpa det, även om det inte är exakt rätt färg som "resten" :-P Vi vet ju hur vi vill att det ska se ut i slutändan ändå, även om inte allt matchar exakt. MB tycker tex att det är jätteviktigt med en vit tårta...
    tuppen upp

    tårta verkar vara hett för många blivande män, märker jagSkrattande 
    min fästman hade många och långa önskemål om tårtan, utseende, innehåll, dekorationer och allt!
    vi har nu landat i en mörkblå-randig, sned corpse-bride-tårta (med specialbeställd caketopper.....) och skall åka till tårtmakaren för att prova ut lämpliga fyllningar. my god. mycket jobb är det. 
  • S2011
    Skumboll skrev 2011-04-08 22:01:30 följande:
    Smuppra skrev 2011-04-08 21:59:25 följande:
    Kul! VVF (inte att förväxla med WWF). Absolut, det känner jag med. Och om man hittar något på rea eller så och tycker det passar så kan man ju köpa det, även om det inte är exakt rätt färg som "resten" :-P Vi vet ju hur vi vill att det ska se ut i slutändan ändå, även om inte allt matchar exakt. MB tycker tex att det är jätteviktigt med en vit tårta...
    VA? INGET FÄRGTEMA? Förvånad
    Haha, nä, skämt å sido. Vi är våghalsiga ni! Hela mitt liv är utarbetat efter ett färgtema....  
    haahah Skrattande tror att jag bestämde mig definitivt för att vägra färgtema redan förra sommaren, när tjejen till en av fästmannens vänner (numera umgås de inte, pga en rad olika omständigheter som inkluderade den blivande frun) gick wild and crazy över att han som skulle varit best man inte hade en slips i RÄTT RÖDA FÄRG!! världen gick under, alla grät (typ).
  • S2011
    Darling Daisy skrev 2011-04-08 22:01:38 följande:
    Vi har inte heller något färgtema.
    Fast har förvisso köpt pappersdukar i kaxiga knallfärger: cerise, grönt och blått. Får se om det blir dom i slutändan och hur det kommer att se ut.
    välkommen in i gemenskapen
  • S2011
    Smuppra skrev 2011-04-08 22:10:54 följande:
    Haha ja. Jag kommer få slåss för att få tårtan som jag vill. Jag är nämligen en chokladmänniska från topp till tå och tycker det vore kul med någon chokladingrediens just för att det är så jag. Och det håller alla med om. Förutom MB. För när jag sa att jag vill ha choklad i tårtan såg han direkt framför sig en stor brun tårta med chokladbotten, chokladfyllning och chokladtopping typ. Och det vill han inte ha! Så han motarbetar varenda chokladförslag jag har nu. Han har inte upptäckt att man kan ha speciella cake-topper och olika ställningar ännu, men han lär ha åsikter om det också känner jag... Tårtan verkar vara det heligaste med hela bröllopet (förutom att bli gift).

    Sned corpse-bride... Hur ser en sådant ut? :-P
    hahahahaha, låter som du kommer få ett hästjobb med din karl också! Skrattande
    så här ser en sned corpse-bride ut:


     
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!