• 120530

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2011-07-14 16:55:04 följande:
    Jo, det har jag oxå räknat ut att det inte går att göra ost utan konserveringsmedel annars skulle ju de alternativen finnas. Skrattande Men märkligt nog har osttillverkning och lagring mååånga fler år på nacken än de år som kemiskt konserveringsmedel har existerats, undrar hur man gjorde då om det är praktiskt omöjligt... Flört (försöker inte va spydig nu, är bara fascinerad över hur matkultur förändras genom tid, måsten blir omöjlighet och vice versa)
    Red skrev 2011-07-14 16:35:20 följande:
    OBS OBS: Inte meningen att starta ett ostkrig Tungan ute
    Haha, nej då, det är jätteintressant att höra lite "insideinfo"! Dessutom ska du (och din pappa) känna yrkesstolthet om mejeriet inte använde sig av andra tillsatser. Det är ju bara att läsa på alla goudaostar i affären för att konstatera att ni isf tillhör den hedersvärda minoriteten... {#emotions_dlg.flower}
    Om man inte har i konserveringsmedel möglar ostarna, men det tyckte man hörde till förr. Det går såklart att tillverka, men det blir omöjligt i längden eftersom ingen köper ostarna Glad Det finns små mejerier i sverige som specialliserar sig på tillverkning old school, men de ostarna ser inte så fräscha ut om man säger så.. Nu är det kanske inte så fräsch med tillsatser heller, då får man helt enkelt  välja.

    "Mitt" mejeri är gammalt, äldre än dagens tillsatser. Några av de "tillverkningsmetoderna" de använde förr hade inget livsmedelsverk godkännt idag  Oskyldig

    Men det är gott med ost haha!
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-14 18:56:26 följande:
    Har varit en vända till solariet igen - SKÖNT! Det börjar ta sig så ni kanske får se bilder efter bröllopet trots allt.

    Fick svar från säljaren av gästboksträdet, hon bad så mycket om ursäkt så hon gör en ny och skickar imorgon - kallar jag bra service! 
    Har du ett eget solarium eller solar du på "salong"?
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-14 20:40:53 följande:
    Måste bara klämma in en matfråga till dig som har koll (jag kan ju bara ostGlad) Är det sant att mörk choklad inte är onyttigt i rimliga mängder? För isf klarar jag mig Skrattande

    Nu har jag sprungit en runda i ösregnet, det finns ju inte dåligt väder utan bara dåliga kläder!
  • 120530
    Darling Daisy skrev 2011-07-14 21:33:33 följande:
    1700tal: Vad roligt med utbildningen!! Grattis!
    Jag kommer inom kort att bli uppsagd från mitt jobb (lärare på en vuxenutbildning), vilket ju är j-ligt surt! Jag anade att det var på gång och har tack o lov också sökt lite kurser, så att jag har något att göra i höst om jag inte hittar nåt nytt jobb. 
    Om boendet löser sig så kommer jag läsa en kurs i Uppsala i alla fall.  
    Så tråkigt med ditt jobb Rynkar på näsan Har du fått besked att du blir uppsagd?
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-15 08:41:45 följande:
    Det låter ju super att trots att få jobba med sånt man älskar! Även om du fick gå ner i tid.. Svärisarna (båda lärare) brukar säga så oxå, underbart jobb men många ggr hemsk arbetssituation. Barnen och kollegorna håller det flytande. Men underbart att ha hittat sitt kall. Det har nog jag med, nu med trädgård. Tog bara låååång tid för mig att komma fram till det!
    Vad är det för typ av jobb du vill ha i framiden? Trädgårdsarkitekt eller liknande?
  • 120530
    Darling Daisy skrev 2011-07-15 09:08:54 följande:
    Själva utbildningen där jag jobbat har tagit slut, så det finns inga arbetsuppgifter åt mig i höst. Därför kommer jag bli uppsagd.
    Tycker att ledningen skött det ganska dåligt dock. Chefen har pratat med mig och sagt att en uppsägning är på gång, men att det måste gå genom facket först osv. Han lovade att ringa när de förhandlat med facket - ingen har ringt eller skrivit brev.
    Så i går damp det ner ett "arbetsintyg" i brevlådan... typ ett sånt man får när man redan har slutat.... och dåååååligt formulerat dessutom!
    Nästa vecka ska jag ge mig på ledningen och fråga vad de håller på med! {#emotions_dlg.djavulsk} 

    Jag har sökt kurser inom husdjursområdet, en del på distans och en del på heltid i Uppsala (typ 40 mil bort...)! Självklart är mitt förstahandsval en heltidskurs i Uppsala! Så nu ska jag leta boendemöjligheter för att se om jag kan tacka ja till kursen. 
    Är du medlem i facket? Isf skall du ju få löpande info av dem om hur förhandlingen går och sedan rådgivning om vad du har för möjligheter. Kompisar till mig har bla förhandlat till sig 3 månaders betald uppsägningstid mm.  
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-15 09:09:21 följande:
    Min stora dröm är att bygga vidare på den verksamhet jag redan pysslar med. Vi säljer krukor på nätet men inte växter. Allt med medelhavstema. Min dröm är att driva en handelsträdgård med bara (specialiserad på) medelhavsväxer, ha en stor visningsträdgård inspirerad av de historiska kardinalträdgårdarna i Italien och ett café där folk kan njuta av espresso och tiramisu i skuggan av palmer och olivträd. DET är min dröm! Skrattande
    Låter underbart!
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-15 09:17:09 följande:
    Mäh, så kan man ju inte göra! Låter som när min mamma blev uppsagd nyligen efter över 15 år på företaget. Inga förhandlingar, ingen förvarning. Chefen kallade in henne dagen efter hennes semester och sa att de tyvärr inte kunde ha kvar henne (hon hade jobbat bland de längsta), hon blev arbetsbefriad och fick lämna arbetsplatsen inom en timme. Hon var i chock, när jag ringde henne precis efter sa hon inte ens vad som hänt, så omskakad var hon. Jag skulle sen hämta henne och vi skulle luncha ihop. När lunchen var över bröt hon ihop i och undrade vart hon skulle ta vägen efter lunchen! Jävla arbetsgivare, fy fan! Skrikandes Facket var vansinniga, men i slutänden rätt mjäkiga.
    Usch vad hemskt! Låter som ens värsta mardröm..
  • 120530
    Skumboll skrev 2011-07-15 12:57:43 följande:
    Wihooo, nu har jag hämtat hem alla tycksaker från tryckeriet, himla nöjd vart jag!
    Kul! Vad är ni använt för tryckeri?
  • 120530
    Amejuli skrev 2011-07-15 13:04:42 följande:
    Åååh... Sitter och knåpar ihop ett album med bilder till min blivande med alla minnen som får mig glad och varm när jag tänker på oss... Och jag blir verkligen alldeles lycklig! Han är så fin!
    Det borde man nog göra till sig själv, och titta i när man känner sig lite nere Hjärta
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!