• 120530

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    wictory skrev 2011-07-18 19:46:44 följande:
    Såg att min bild på profilen knappt syns så jag lägger upp den här också;

     



     


    Jättefin! Håller tummarna för att allt går bra Glad 

    Jag ligger nog också lite före i planeringen men tänker som du, att så länge det är roligt är det lika bra att köra på! Längre fram kanske man tröttnar och behöver en paus och då har man ju tid till det.
  • 120530
    Amejuli skrev 2011-07-19 13:08:34 följande:
    ja, eller hur! Borde ju verkligen gå nu när jag har beställt expressfrakt också!
    Hoppa hoppas!!!
    Kul, då tror jag nog du har den innan helgen Glad  Var det den som ser ut som min, eller ändrade du dig? Skulle vara spännande att se den i ytterligare en version!
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-19 21:48:57 följande:
    Förstå vad du menar med pasformen, men med lite ändringar blir det nog jättefint! Fina färger som ser ut att passa honom utan att ha sett ansiktet! Nu har nu ni ju nästan allt fixat med klädseln ett helt år innan bröllopet, det måste vara rekordFlört
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-20 09:26:56 följande:
    Red skrev 2011-07-20 07:54:31 följande:
    Förstå vad du menar med pasformen, men med lite ändringar blir det nog jättefint! Fina färger som ser ut att passa honom utan att ha sett ansiktet! Nu har nu ni ju nästan allt fixat med klädseln ett helt år innan bröllopet, det måste vara rekordFlört
    Haha, jag vet! Men det är himla praktiskt tycker jag. Vi är inga höjdare på att spara pengar och nu är de här stora posterna redan betalda och klara, även ringen som hittills var det som kostade mest. All sprit till baren köper mina föräldrar i tyskland och italien as we speak. Slottets hyra ligger i ett kuvert hos pappa så det är på sätt och vis oxå "betalt". Så nu kan vi fokusera på att spara till cateringen, som är nästa stora klump. Så har vi snart finansierat ett helt bröllop utan att vi knappt märkt det i plånboken. Rätt smart tycker jag! Flört 
    Jag tycker också att det är skönt att vara ute i god tid, även om man sätter en budgett är det ju inte förrens man faktiskt bokat/köpt sakerna som man med säkerhet vet vad det kostar. Vi har skrivit in alla poster i ett exelark och räknat ut hur mycket vi skall spara per månad, och där ligger vi före med god marginal. Så vi är snart färdig sparade Glad

    Det enda vi inte vet är hur mycket det kommer drickas i den öppna baren, men vi har ganska städade vänner och eftersom det ingår champange, fem sorters vin och avec i kuvertpriset tror jag inte det drick några mängdet efter middagen.
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-20 11:07:57 följande:
    Jo, vi har oxå skrivit upp allt och har koll på de totala kostnaderna. Men så är vi inga naturliga sparare (särskilt inte jag), om vi säger så. Som ni verkar vara. Men det går rätt bra att spara ändå. Vi hinner få ihop en ganska stor summa åt gången. Men det är då jag gärna vill "beta" av några nya poster, då är ju det färdigt liksom. Så är de pengarna safe och riskerar inte att hamna nån annanstans. Alltid är det nåt annat som inträffar och då kan vi inte nalla av bröllopssparandet.

    Mmm, det där med till baren är verkligen jättesvårt. Vi har mkt städade gäster men man vill ju inte det ska ta slut. Så vi tog i överkant, skulle inte förvåna mig om hälften blir över. Men men...
    Haha, naturliga sparare, det skall jag säga till min sambo att vi är Glad Jag är nog ännu värre än han, jag vill gå ut och äta för att fira när vi amorterat extra på huset! Vi hade egentligen tillräckligt med pengar från början på vårtbuffert konto men de pengarna är heliga så de vill vi inte röra.

    Vi är på restaurang så det tar inte slut, men det kommer ju vara lite nervöst att få fakturan sedan. Det lutar åt att vi begränsar utbudet till öl, ett vitt vin, ett rött vin och en drink. Om man har många drinkar tror jag att folk blir frestade att prova alla Tungan ute Sån blir jag iaf själv!
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-20 12:13:36 följande:
    Det är nog ingen fara med midjan, det är nog dockans form som påverkar oxå. Hoppas den kommer bli fin, ser fram emot resultatet - jag gillar verkligen din klänning!!!
    Red skrev 2011-07-20 11:48:31 följande:
    Haha, naturliga sparare, det skall jag säga till min sambo att vi är Glad Jag är nog ännu värre än han, jag vill gå ut och äta för att fira när vi amorterat extra på huset! Vi hade egentligen tillräckligt med pengar från början på vårtbuffert konto men de pengarna är heliga så de vill vi inte röra.

    Vi är på restaurang så det tar inte slut, men det kommer ju vara lite nervöst att få fakturan sedan. Det lutar åt att vi begränsar utbudet till öl, ett vitt vin, ett rött vin och en drink. Om man har många drinkar tror jag att folk blir frestade att prova alla Tungan ute Sån blir jag iaf själv!
    Haha, men ni HAR iaf ett heligt buffertkonto! Det har inte vi. Fast vi bor å andra sidan inte i hus. Men husdjur har vi så sånt måste man ju va beredd på. Och klart man måste fira extra amorteringar!!

    Mm, jag ser gärna att våra gäster provar massa drinkar. Hoppas på en storsäljare (fast det är fri bar), vår bröllopsdrink (tänkte kalla den "brudparets drink" i baren el nåt) med mousserande vin och hjortronlikör och så med nån tjusig dekor på. Drömmer
    Skall ni ha bartender som blandar drinkarna?
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-20 13:07:42 följande:
    Bruden - men nej!!!

    Red - hur gör ni med baren då? Är det alltså en redan befintlig bar på stället ni är på eller "ställer de upp" en särskild bar i er festlokal? Har ni inte betalbar alltså utan betalar deras drinkar i baren? Hur ska ni isf kunna reglera till typ en drink, drinkbiljetter eller så?
    Där finns en befintlig bar i restaurangen som kommer vara bemannad, det ingår i lokalhyran. Vi har ju hyrt hela stället så det är bara vi där och det är fri bar efter middagen (fri betyder att vi betalar haha).
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-20 13:07:42 följande:
    Bruden - men nej!!!

    Red - hur gör ni med baren då? Är det alltså en redan befintlig bar på stället ni är på eller "ställer de upp" en särskild bar i er festlokal? Har ni inte betalbar alltså utan betalar deras drinkar i baren? Hur ska ni isf kunna reglera till typ en drink, drinkbiljetter eller så?
    Aha, nu fattar jag vad du menar! Jag menar mer att vi skall begänsa det till att bara servera en typ av drink, en typ av öl samt husets röda och husets vita. De har en jättestor och tjusig vinkällare så skulle gästerna få beställa hej vilt hade notan kunnat bli hur hög som helst. Men de får gärna dricka många drinkar och mycket öl och vin!
  • 120530
    bruden skrev 2011-07-20 13:01:54 följande:
    Verkar inte bli nån klänning till mej... Spårnumret funkar inte och säljaren sa att han snackat med leverantören att drt ska fixas inom en dag men ff inget sökbart paket
    Vilket företag var det du köpt ifrån? Hoppas den dyker upp snart!
  • 120530
    1700tal skrev 2011-07-20 14:51:18 följande:
    Ah, just det. Det var så jag tänkte. För när vi tittade på en annan lokal hade vi de funderingarna. De hade en mkt fin vinkällare och vi funderade i hur man begränsar notan liksom. Men när ställde de upp en egen bar i festsalen och man kunde begränsa utbudet där. Ville sen nån gå och köpa 25-årig whisky i restaurangens bar så kunde de göra det och betala själva.

    Hur mkt beräknar ni att barnotan kommer gå på förresten? Och hur många är ni?
    Då är precis så vi tänker! Vi tänker göra en lista på vad vi bjuder på (en typ av drink, en typ av öl, husets röda, husets vita och någon avec) men vill de betala själva kan de ju köpa vad de vill. Vi är väldigt intresserade av både mat och vin så vinpaketet till maten är ganska påkostat, därför tror jag att gästerna kommer ha fått fullt tillräkligt med "finvin" då Glad 2 glas champange, 5 gals vin och en avec räcker nog ganska långt i vårt sällskap.

    Vi har försökt gissa vad barnotan kommer gå på men det är ju jättesvårt! Vi har bjudit 38 gäster och hoppas och tror att ca. 36 kommer. Det finns 3 gäster som aldrig dricker, och minst 3 chafförer. Så absolut max 30 st som dricker.  Så vi har gissat lite:

    Alla tar ett glas vin a 60kr efter middagen: 30x60=1800 Sedan är nog många nöjda, och jag tror inte ens alla tar det
    15 st tar sedan en drink a 70kr: 15x70=1050
    10 st tar ytterligare en drink a 70r: 10x70=700
    Summa= 3550 kr

    Hanar vi inte över 5000 känns det helt ok!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!