• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Sessan67 skrev 2011-04-04 13:36:43 följande:
    Förstår den känslan precis! Efter en fruktansvärt jobbig skolgång fick vi, när hon var 15 år, reda på att dottern har aspergers syndrom. Vilken lättnad att få en förklaring till varför ingenting vi försökt med fungerat! Problemen kvarstår ju, men det är så mycket lättare att hantera när man bvet vad som ligger bakom!
    Oj, 15 år... då var det inte en dag försent! Hade ni påvisat problemen eller var det skolan?
    Precis så är det, problemen finns ju alltid där men man lär sig att hantera det på ett annat vis. Och så många andra dörrar som öppnas när man får diagnos, hjälp och stöd framförallt!
  • Skumboll
    Sessan67 skrev 2011-04-04 14:21:58 följande:
    Skolans inställning var ungefär att hon var lat. "Hon kan men hon vill inte" var deras slutsats. Vi sökte själva hjälp hos Bup, först när hon var 10 år och sedan igen när hon gick i sjuan. Efter flera år så kom det en ny läkare som efter första mötet föreslog en neuropsykiatrisk utredning. Hon missade stora delar av 8:an och 9:an, eftersom hon mådde så dåligt
    Jag blir så ledsen när jag läser sånthär! Det är så synd att skolan (förskolan med för den delen!) väldigt oftast blundar för problemet och lägger skulden på barnet och föräldrarna. Och så är det ju katastrof att bup inte tar sitt ansvar utan låter det gå så långt. 
    Hur funkar det för dottern nu? 
  • Skumboll

    Och här kommer mina bilder.

    Första klänningen och slöjan:



    Andra klänningen:


  • Skumboll
    tigerlily skrev 2011-04-04 14:21:30 följande:
    Nu har jag undertextat i en och en halv timme, alltså får jag hänga här en liten stund. Himla bra system, det där!

    Ööööööhhh.... Mac? Vad är det???
    Kan nog inte hjälpa dig där tyvärr. Bokföring - hu sådana fula ord du använder! Men jag kan ge dig numret till min revisor om du vill...

    Du får väl helt enkelt inboxa oss en länk till din webshop då, eller lägga ut en länk här, det kan de väl inte protestera mot?
    Duktiga du! 

    Hahaha, om man ändå hade haft råd med en revisor nu. Äh, min far lär åka på att göra det jobbet, han kan behöva ha något att göra på dagarna...!

    Tja, jag hojtar till när jag har någon hemsida.
  • Skumboll
    Sessan67 skrev 2011-04-04 16:12:20 följande:
    Inte så strålande direkt. Hon är inne på sitt tredje försök på gymnasiet - denna gång på en skola som har en specialenhet för aspergerelever. Men det stora problemet är att hon har väldigt svårt att ens komma iväg till skolan och att hon inte alls kan hantera stress. Det blir ju inte bättre av att hon blir mer stressad ju mer hon missar i skolan! Hon har egentligen ganska lätt för att lära sig, men VÄLDIGT svårt för att ta tag i och komma igång med uppgifter. Ska ha ett nytt möte med skolan på torsdag.
    Önskar det fanns ett enkelt sätt! Kan hon få skolskjuts kanske? Och stressnivån borde ju skolan ordna för henne, är man kravkänslig så är man!
  • Skumboll
    Miceme skrev 2011-04-04 17:35:20 följande:
    Vet inte om du såg mitt inlägg om att flera banker numer har möjlighet till bokföring ocg support till det via hembanken, det borde ju fungera på macen också
    Nä, det såg jag inte.... det gafflas ju så väldigt här!
    Men tack, och apropå bank borde jag välja bank också. Banken jag använder privat har inga sådana tjänster för företag, och jag behöver ju specifikt ett bankgiro. Jag kollade upp lite internetbaserade bokföringsprogram men många är rätt dyra tycker jag. 
  • Skumboll
    Miceme skrev 2011-04-04 18:18:15 följande:
    Jag använder ju visma administration 200 det är nog det billigast de har, mer avancerat behöver inte vi.
    Vi har smålandbanken som är en del av danske bank ochh jag vet att de har den tjänsten.
    Sedan undrar jag om jag inte såg att swedbank hade startat upp med något nytt också.
    En vän till oss ska precis starta upp med bokföring via banken och vad han berättade så får de också support av banken om det är något i bokföringen man känner sig osäker på.
    Visma har bra program men inget av dem fungerar på mac. De har visserligen ett internetbaserat men det gillade jag inte alls, ostrukturerat var bara förnamnet!
    Swedbank tror jag använder speedledger som bokföringsprogram. Men det känns ärligt talat ganska avancerat för min lilla firma. 
    Har hittat ett program som är mac-baserat, det skulle nog vara något för mig. Men då behöver jag göra en uppdatering av min dator istället.... hahaha, alltid är det något!
  • Skumboll
    Miceme skrev 2011-04-04 18:43:10 följande:
    Ja visst är det så!
    Det blir nog bra.... 
    Jag kollade förresten på DanskeBank och de verkade bra, vettiga priser för småföretagare tom. 
  • Skumboll
    Ocean Bride skrev 2011-04-04 20:49:01 följande:
    Vad är det för karl du har? Helt otroligt!! Skrattande
    Eller hur.... man kanske kan låna honom?
  • Skumboll
    Aylas skrev 2011-04-04 20:57:50 följande:

    Det är alltid lika kul att dimpa ner i soffan och läsa igen dagens skörd av inlägg
    Gött att se att det är fler som läser sig fyrkantiga på vetenskapliga artikler. Ang. förebyggande och fränjande arbete för djur tycker jag att det låter som en underbar idé.

    @Skumboll; hoppas att ni får svar på era frågor snart och att ni får det stöd ni behöver! Annars finns det gott om det här inne!

    Kul att se alla klänningar! Jag har fått köpstopp efter att ha berättat om vd som försigår i den här tråden. Han sa något att om jag skulle köpa någon mer klänning (förutom min korta då...) så får jag sälja den andra innan...


    Tack snälla du! Jag håller med, tråden är toppen! (synd bara att man känner sig som en bitter kärring ibland...)

    Haha, till din blivande vill jag bara säga - det man inte vet har man inte ont av!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!