• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Blä, nu ger jag upp. Har registrerat domän men kommer fan inte längre... bara inse att jag inte är någon datahacker. Kanske inte blir någon hemsida... hahaha. 


    Sessan67 skrev 2011-04-04 21:17:02 följande:
    Skolskjuts har varit vi pratat om, ev. så kan hon få det. Jag är faktiskt lite förvånad över att de som jobbar på aspergerenheten inte har bättre kunskaper om hur de ska hantera hennes stress. Hoppas på att vi kommer fram till nåt nytt att prova på mötet på torsdag!
    Tja, det finns många som jobbar med barn med speciella behov som inte kan ett skit tyvärr. Inte ens såna som jobbar i specialklasser! Har ni stöd från typ habilitering? Tänkte att det är ju rätt jobbigt att behöva sköta all kontakt med skolan själv. 
  • Skumboll
    Aylas skrev 2011-04-04 21:43:04 följande:
    min kära är nog mer praktisk när det gäller klänningar och mamma mer ekonomisk. Systrarna mer åt "klänning har man bara när man måste"-hållet och tärnan på mannens sida. Hur ska man kunna konspirera med såna?
    Ingen kompis som kan ställa upp?
  • Skumboll
    Aylas skrev 2011-04-04 21:56:20 följande:
    Ska tvinga kärleken att sluta jobba och mysa framför en film

    Bilder på min klänning kommer (förhoppningsvis) imorgon när Bella har skickat testbilderna.
    Håller tummarna för att du får bilderna snart!
  • Skumboll
    MrsBrud skrev 2011-04-04 22:18:47 följande:

    Ah, har stått och slitit i köket hela kvällen. Övar på Macarons....
    Var det du Skumboll som bakat det? Det är så svårt att få dom bra tycker jag!
    Men det tar sig.....


    Ah, de såg ju goda ut! Du har ju till och med fått till den fina "foten"!
    Japp, det var jag som bakat macarons. Det ÄR pilligt, jag måste bara tipsa om att använda silikonduk att spritsa på, då flyter de inte ut och blir inte lika ojämna i formen även om man är nybörjare.
    Och om du får toppar när du spritsat ut dem, banka plåten lite i bänken. 

    Har du malt mandeln själv eller köpt färdigt mandelmjöl?
  • Skumboll
    MrsBrud skrev 2011-04-04 22:37:51 följande:
    Ahh, silikon kanske man borde prova. Det var svårt att hitta en bra tyll också, hade jag för stor så fick jag inget stopp på flödet. Har försökt få tag på mandelmjöl men hittar ingenstans? Tips? Jag har malt det i mormors gamla nötmal...
    Som fröken söt redan tipsat om, LHCF-butiker har! Men det är dyrt och egentligen går det lika bra med egenmald, vill du ha det finare så sila det. 

    Bakplåtspapper blir gärna lite bubbligt när du spritsat på smeten, det slipper man med silikonduk!
    Och jag vet vilka problem jag själv hade med tyllen, lite mindre tyll och inte så mycket smet i spritsen så får man lite bättre kontroll. 
  • Skumboll

    HAHA.... så jag skriver, LHCF var något nytt! Fan, jag är för trött för det här nu tror jag. Godnatt tjejer, vi ses imorgon! 

  • Skumboll

    Vad ska man ta tag i idag då? Igår fixade jag domän och webhotell och en liten webshop. Idag skulle jag nog behöva hitta någon som kan formge en BRA logga, skit att allt ska vara så dyrt bara (nej, jag tänker inte göra den själv, då kommer den aldrig bli klar!).

    Hade det inte varit för målarna som ska vara här (men som inte är här, de håller aldrig tider) så hade jag ju kunnat åka iväg och fixat massa idag. Men nej nej.   

  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-05 09:55:28 följande:
    Oj, vad spännande!! Kan du inte inboxa mig din webshopadress? Jag har ju inga barn och syr ju barnkläder själv så ingen kan komma och påstå att det skulle va reklam. Tog du en färdig webshopslösning, varifrån isf?
    Det finns ingenting i webshopen än, den är helt tom! Det dröjer nog ett tag tyvärr, behöver köpa in lite tyger och sy några provex att lägga in. Jag hojtar till när det börjar närma sig!
    Ja, jag tog en gratislösning (www.jetshopfree.se), lite dyr i transaktionsavgift men känns ändå okej att starta med. Däremot har den bara kortbetalning, hade gärna hittat någon med faktura och förskottsbetalning också. 

    (Om någon vet någon annan gratislösning så tar jag tacksamt emot förslag!)
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-05 10:24:00 följande:
    Men förskottsbetalning kan du väl lägga in som betalsätt med egna instruktioner  i alla shoppar? Gratislösning på faktura finns nog inte om du inte tar risken och fakturerar själv. Och isf kan du väl lägga in det betalsättet manuellt i shoppen oxå? För du kan väl själv lägga in egna frakt och betalsätt?

    Hm, vad menas med transaktionsavgift? Startavgift (engång) eller vad?

    Vi använder nordisk e-handel till våra shoppar och har både faktura (sveawebpay), kort (payson) och förskott till BG.
    Nej, oftast så är gratislösningarna låsta att man inte kan gå in och ändra betalsätt. Jetshopfree erbjuder bara paypal som betalningslösning, inget annat vilket retar mig lite. 

    Faktureringen fixar jag själv i sådana fall, det är bara återkommande kunder som skulle få det i sådana fall. Lite risky kanske, men men... 

    Finns massor med bra betallösningar, men jag har ingen lust att betala en månadsavgift på några hundra innan jag ser att det ens fungerar. 
    1700tal skrev 2011-04-05 10:30:20 följande:
    Skumboll, får du betala paysons avgifter per köp oxå utöver shoppens egen transaktionsavgift?
    Nej, paypals avgifter är inräknade i de 5%. 
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!