• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2011-04-05 10:53:35 följande:
    Ja, åtminstone förskott vill man ju gärna ha men då faller ju deras affärsidé så det är väl därför...

    Men med paypal med i de 5 % var det ju inte så farligt. Har du tänkt att ta ut en betalningsavgift av kunderna? Hos oss skulle jag gissa 7 av 10 kunder tar faktura (39 kr för dem), 2 av 10 tar förskott (gratis för dem) och max 1 av 10 väljer payson (19 kr för dem).

    Sveawebpay tror jag inte tar nåt i månaden men tar en liten slant per köp (runt 2 % tror jag). Och shopparna kostar från 59 kr/mån. Men de olika betalsystem skapar sjukt mkt pappersarbete jämfört med förskott.

    Både jag, min syster och min bror har webshoppar och vi fakturerade alla själva först och blev samtliga blåsta på våra första ordrar... Inte kul när man just börjat. Min syster fick sin första order på 7000 kr och personen visade sig sen ha massa betalningsanmärkningar. Trist!
    Jamen precis, förskott hade varit ett bra komplement till paypal, men som du säger faller ju hela deras affärsidé.

    Nej, egentligen är inte 5% så farligt, 3% går ju till paypal och resterande 2% till jetshop själva, men då slipper jag ju månadsavgiften på själva webshopen. 
    Tanken var väl inte att ta ut betalningsavgift av kunderna, kan man baka in det i själva priset på produkten annars kanske?

    Fakturering kanske inte är en sån bra idé ändå, får fundera på det där en gång extra tror jag. Jag vill ju inte bli lurad.
    Ett alternativ är ju att ha webshopen för färdiga kläder, men vill man specialbeställa så får de maila och betala i förskott. Jag vet inte, jag vill inte göra något för avancerat när det är så nytt och så litet. 
    tigerlily skrev 2011-04-05 10:47:10 följande:
    Min brorsa driver en nätbaserad projektförmedling för alla sorters småprojekt: www.okeli.se
    Kolla där, det tror jag skulle kunna vara en bra löäsning. Där kan du lägga upp en annons så hittar du säkert någon som kan hjälpa dig att fixa en logga för en rimlig penning.
    Tusen tack! Jag säger ju det, den här tråden är bäst!
  • Skumboll
    jessica p skrev 2011-04-05 10:57:33 följande:
    jag är ju helt lost vad gäller det mesta inom detta forum men jag ska ju betsälla via landy och då begär dom at t man betalar via paypal. är detta gratis el. kostar det at vara registrerad inom p.pal? ligger man och betalar/år med tanke på dessa 5 % el är det enbart vid beställning/betalning? hoppas att ni förstår min fråga har lite svårt att formulera mig , mkt bättre på att gaffla in live så att säga........-d
    Åh, precis som 1700tal förklarade pratar jag om en egen webshop.... 
    Hoppas jag inte har rört till det för dig alldeles för mycket!
  • Skumboll
    Jenkan81 skrev 2011-04-05 11:06:30 följande:
    Jag pratade med Milanoo och de kunde inte byta ut överdelen på den undre klänningen mot överdelen på den övre...... Vi gör sådana ändringar sa dem.
    Någon som vet var jag kan hitta nån liknande klänning?
    Så vitt jag vet så syr inte milanoo upp klänningar efter eget tycke (dvs, du kan inte sätta ihop två olika klänningar).... då skulle jag nog vända mig till Landy eller Milly men då blir det ju säkerligen lite dyrare än priserna hos milanoo. 
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-05 11:00:39 följande:
    Har dessvärre kastat min bild från datorn, mina mappar blir så fulla annars. Men ska se om jag hittar den i tråden oxå. Milly har holiday tills imorg så det är nog därför de inte svarar. Å andra sidan tar specialsydd klänning från dem 65 dagar och de har inte rush order just nu så då måste du hitta en ur deras eget sortiment, då tar det 35 dagar. Eller var det så, sa jag rätt antal dagar ni andra som beställt från milly?? Jag har ju andra leveranstider...

    Och maila dem inte, få dem på chatten istället! Från mkt tidig morgon imorg till 10-tiden är de tillgängliga. Fast nu under den intensiva tiden brukar de stanna längre. Skumboll, vad är chattadressen nu? Tror inte min är samma..
    Chatten till milly;
    messenger.providesupport.com/messenger/millybridal.html
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-05 11:28:16 följande:
    Den dealen är nog bra att börja med innan du börjar sälja så mkt. Det konceptet lämpar ju sig till nya osäkra shoppar med relativt få ordrar. Sen när det blir mer etablerat och du säljer mer blir dessa procent högre än en fast månadskostnad men då kan du ju alltid byta.

    Det finns ingen spärr för val av betalsystem konstra ordersumma? Det är ju ganska bra, alltså tex för ordrar över 1000 kr finns inte fakturering som val längre för kunden för att minska risk vid ev egen fakturering. Då finns bara payson. Tex. Eller kunde du inte lägga in egen fakturering alls ens om du skulle vilja? Får det bli förmedlat via mail då?

    Men hur stoppar företaget dig att uppmana förskottsbetalning i vanlig text istället för att du (och kunden) ska slippa avgiften? Har de reglerat det i avtalet? För annars skulle ju en smart person lägga en orimligt hög kortbetalningsavgift i shoppen (typ 99 kr) och istället uppmana gratis förskott... Hm.

    Frakten har du ju superprodukter för iaf, det väger ju ingenting. Vi måste däremot baka in en del av krukfrakten i krukorna och har en kilobaserad lägre frakt i slutet i stället annars skulle folk trilla av pinn när de såg den faktiska frakten! Slutsumman blir ju densamma men det avtänder kunderna med för stor fraktsumma på slutet.
    Ja, jag tror att det blir en bra grej att börja med.
    Hittade dock en annan, inte så snyggt gränssnitt men lite mer välfrihet i butiken och de tar inte ut någon avgift alls, det som tillkommer är bara paysons egna avgift.
    www.webshoponline.se/Start.aspx

    Jetshopfree kan man inte lägga in några spärrar, inte heller kan jag lägga in fakturering. Då måste jag använda en mer avancerad webshop från dem och då kostar det ju. 
    Så vitt jag sett står det ingenstans att man kan uppmana kunderna att betala in i förskott. Ska läsa igenom avtalet och kolla en gång till! Annars kan man ju göra det utan problem. 

    Ja, frakten är en piss i nilen för mina produkter. Kan ju lätt erbjuda gratis frakt vid köp över en viss summa (inte så hög summa heller). 
    Kan tänka mig att det är lite skillnad med krukor!  
  • Skumboll
    Monarkfjäril skrev 2011-04-05 11:38:41 följande:
    Tusen tack för adressen!
    Ska kolla imorgon bitti om jag får tag på dem.

    Tror ni att det ens är möjligt att få klänningen i tid?

    Börjar få kalla fötter nu Rynkar på näsan 
    Gör det, chatten är betydligt bättre än att maila till dem!

    Inga kalla fötter - det löser sig nog om du bara frågar snällt om de hinner klart med den till ditt bröllop!
  • Skumboll
    Anna89 skrev 2011-04-05 12:03:39 följande:
    Jag fick hem min klänning igår och den var alldeles för stor!! Dock bättre det än för liten. Men det vart lite utav en besvikelse då jag trodde att den skulle vara formsydd efter mig! 
    Åh så trist, vem beställde du av?
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-05 11:58:44 följande:
    Krukornas frakt är ett rent h**vete... I början skickade vi med Schenker (som är avsevärt billigare än posten på all paketlogistik, ett tips för dig som inte har ömtåliga grejer) och de slog sönder i princip allt! Varje paket hade minst en trasig grej i och vi höll på att ge upp hela grejen. Vi trodde hela vår idé med terrakotta på nätet föll platt tills vi provade posten. Sen dess har alla paket hållt! Förvånad Förstod att det berodde på att posten har manuell hantering av paket, schenker har band som "tappar" paketen ner i rätt postnummerrum...

    Och det problemet är ju bortom det faktum att frakten kostar multum! Men slutpriserna blir bra ändå eftersom vi importerar i stor mängd direkt från de största fabrikerna i italien. Det gör ju hela grejen genomförbar...

    Och det är väldigt kul att driva en webshop! Flexibla tider och relativt lite jobb jämfört med att ha vanlig butik.
    Hu, jag som har så dåliga erfarenheter av schenker... dels att skicka privat och dels genom mitt tidigare jobb. Jag upplevde att det var många paket som kom bort och dessutom långa leveranstider. Posten känns lite mer tillförlitliga, även om det kanske är lite dyrare. 

    Jag hoppas så att det ska fungera med webshop, det är just flexibla arbetstider jag är ute efter. 
  • Skumboll
    Sessan67 skrev 2011-04-05 12:50:51 följande:

    Nu är vigseln bokad Den 6:e augusti blir det av! Oj vad pirrigt det kändes att faktiskt boka. Nu börjar nedräkningen - 123 dagar kvar Hjärta 

    Klänning beställd i söndags, vigselförrättare och lokal bokad idag.

    Någon som vet något om vigselförrättare Kerstin Lindström i Sigtuna? Är lite nervös över vigselförrättarens inställning till samkönade vigslar! Vet att de borgerliga vigselförrättarna har skydighet att viga även par av samma kön, men man vill ju helst ha en som verkligen är ok med det!


    Vad roligt, grattis till att ha bestämt datum!
  • Skumboll
    Aylas skrev 2011-04-05 15:08:54 följande:

    Miceme menade ju jag...


    undrar vad jag tänkte säga till skumboll Flört


    Hahaha, ja, det undrar jag också!
    Miceme skrev 2011-04-05 14:25:43 följande:

    BILDBOMB!
    Idag var det kul att hämta posten lådan var överfull, favorgodis, shaperbyxor, lite boxar, rostvålar, dotterns skor och magnetörhängen. Och min bolero som jag blev sååååå nöjd med mjuk och skön spets, kommer nog bli fint när man dansar och trumpetärmarna rör sig fint.
    Lägg märke till spetskanten på shaperbyxorna, de har verkligen försökt att hotta upp dem en aning


    Åh så mycket fint! Domdäringa små chokladhjärtanen till favorboxarna.... Var det dom som du köpte på e-bay?Är dom så små som man tror? Är det ivory-vita och rosa?
    Vilka fina skor förresten, var är de köpta?
     
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!