• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    operfekt skrev 2012-03-24 11:13:48 följande:
    Tack för tipsen! De kommer vara till hjälp =)
    Vi fick ju med ganska mycket info på inbjudan, men man får ju inte med allt..

    Vad klagar de på angående klädkoden? :S

    Vilken fin bild du bytte till. Äh, det har påpekats från flera håll att mörk kostym är så ovanligt, konservativt och dessa personer menar att ett antal gäster kommer säga nej till inbjudan pga av en så komplicerad klädkod. Just det där sista blir jag rätt förbannad över att höra, dumheter! Har man bara EN enda kostym så är den väl för 17 mörk?!


     


    Fattar ärligt talat inte vad som är komplicerat med mörk kostym alls, det är ju bara aningen striktare än kavaj med enda skillnaden att vi helst inte ser ljusa kostymer då vi är på ett formellt och pampigt ställe. Likaså med byxdräkter för de kvinnliga som är ok med kavaj och helst inte med mörk kostym, vilket vi också tycker känns helt rimligt på ett lite pampigare ställe. Alla har väl en knälång klänning eller kjol i garderoben, oftare än en elegant byxdress?!


     


    Det knäppa är att majoriteten av våra gäster ÄR ganska konservativa och har uppsättningar i garderoberna för de flesta situationer. Och har man inte det, så skaffar man utan att blinka (det vill vi dock inte begära). Dit hör även jag och blivanden, jag har festklänningar i alla varianter och blivanden har både kostymer och frack i garderoben. Så den här responsen från vissa gör mig väldigt snopen. Personerna som påstod att folk skulle tacka nej använde ett antal gäster som exempel som inte är så vana att klä sig i kostym. Och det i sig är ju inget konstigt. Men grejen är att vi har haft 2 begravningar inom släkterna på sista tiden och SAMTLIGA av dessa skulle-tacka-nej-till-inbjudan-gästerna bar då kostym, som man ju gör på begravningar.....


     


    Ursäkta "spillet" men det var skönt att få ur sig lite.

  • 1700tal

    Operfekt och knyttan - nu har jag PM:at vår bröllopshemsida till er.

  • 1700tal

    Italia - skönt att höra fler som resonerar likadant. Jag tycker verkligen mörk kostym är det absolut enklaste klädkoden och det var så vi tänkte från början plus att det harmonerar fint med stället vi ska va på. Dessutom reflekterar det oss två som personer, vi är definitivt inga "jeans och t-shirt"-människor själva.


     


    Sen har jag full förståelse för att många tycker det känns lite ovant med kostym, helt ok och inget konstigt. Och är man så upprorisk och principfast att man vägrar klä sig i kostym på begravningar och bröllop så står det varje gäst helt fritt. Det heter ju klädKOD, inte klädKRAV. Tror nån på fullaste allvar att vi har en vakt i kyrkporten som ber för vända i dörren om de har chinos eller ljusgrå kostym? Alla känner väl oss och vi har aldrig gjort oss osams med nån över nåt...


     


    Men äh, det är inte så farligt, tycker vårt planerande har gått ganska smärtfritt. Men vem vet, det kanske mest är för att vi mest hållt allt planerande för oss själva hittills?

  • 1700tal
    Sessan67 skrev 2012-03-25 14:13:17 följande:
    Sitter och letar bröllopsresa. Senaste idén är en medelhavskryssning som utgår ifrån Barcelona och kombinera det med att stanna ett par nätter extra i Barcelona efteråt. Det lutar åt att åka i juni. Har för mig att Barcelona diskuterats tidigare av några i den här tråden.

    Har letat i resetrådarna utan att hitta något konkret hotelltips, så provar att gaffla lite här istället Flört
    Jaaaa, jag har pratat om Barcelona och vi lutar åt att åka dit på bröllopsresa om vi tvingas göra en kortare resa (pga av jobb osv)! Annars bilar vi till medelhavet, om vi har mer tid på oss.
  • 1700tal

    Inte kryssning dock (har aldrig fattat grejen med det) utan flyga dit, va där och flyga hem igen...

  • 1700tal
    operfekt skrev 2012-03-25 19:47:38 följande:
    ..är det inte ganska typiskt att My-love har varit nere hela dagen, precis nu när jag äntligen ska beställa?!
    Vilken är det du ska beställa nu då?
  • 1700tal
    Matztjej skrev 2012-03-27 19:06:14 följande:
    Vart ska jag beställa klänning i från?
    Ni som har orkat läsa igenom alla dessa sidor Tungan ute, vart verkar folket lägga sin röst?
    Kvalitet, snabb leverans & mått i centimeter, det är jag ute efter.
    Jag måste beställa NU då jag är ute galet sent!

    Snälla hjälp mig!
    Då skulle jag ta Landy bridal eller Coral's bridal för den allra bästa kvalitén och mylovebridal om priset är aningen viktigare.
  • 1700tal

    Josefin - WOW, vilka fina klänningar!!! Särskilt den enaxlade, den vill jag ha... Vad kostade den? Har du länk?

  • 1700tal

    Satinsilk - såg att du fått hem din klänning! Sitter jättefint på dig. Organzan ser väldigt blank ut, är det bara som det blev med blixten? Tänker på det som vi diskuterat massor i tråden förut, om vilka som använder matt respektive blank organza... Är den blank?

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!