• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Anny skrev 2012-04-06 16:28:32 följande:
    Såg du mitt inlägg om alternativ bröllopsplan för er? Det kanske kom bort i alla action som varit här idag :) Eller så var tanken så galen så du förträngde den ;)
    Va, nä vad föreslog du?
  • 1700tal
    Styrka skrev 2012-04-06 17:47:27 följande:
    Hallå brudar!
    En fråga börjar växa som jag inte riktigt vet hur jag ska få svar på, men ni veteraner här inne lär väl ha några goda råd hoppas jag!
    Jag köpte min klänning från My Love Bridal, den är i tafft, och kom i en liten påse, och ligger nu förvarad i en lite större påse under sängen. Men den är ju lite skrynklig... hur slätar man ut den inför vigseln..? Går det stryka brudklänningar? i taft? Vilken temp i så fall? *jätteosäker*
    Eller duscha jättevarmt och länge så massa ånga bildas och sen hänga klänningen på galge i badrummet? Hur långt innan gör man det i så fall, dagen innan?
    Lite goda råd tas tacksamt emot!

    Jag har strykt alla mina brudklänningar utan problem. Taft är ju polyester och på de flesta strykjärn finns en värmenivå för just polyester.


     


    Men om man är lite osäker skulle jag börja med att hänga den i badrummet i samband med en varm dusch som du säger och se om ångan räcker. Annars, stryk den på låg värme, det ska inte va nåt problem. Men passa så inte strykjärnet missfärgar.

  • 1700tal
    Anny skrev 2012-04-07 19:24:58 följande:
    1700tal: Så här skrev jag någon gång igår:

    "Ett rätt tråkigt, kanske, alternativ kan ju vara att ni avger löftena i lugn och ro bara ni två med de vittnen ni önskar en helt annan dag. Så du kan vara fullt medveten på själva vigseln. Och sedan kör ni välsignelse över äktenskapet med hela släkten, the wedding-show liksom, och efterföljande fest den dag ni först tänkt. OM du/ni nu vill köra beat the ångest-game. För DET kan väl släktingarna inte ha några åsikter om? Men jag vet ju inte om det tar bort något av pressen för dig iofs..."
    Ah, det inlägget hade jag missat helt tror jag.. Tror inte det alternativet skulle göra nån skillnad mot upplägget idag dock, en vigsel med hela släkten eller en välsignelse med hela släkten. Hugget och stucket, lika trängd situation båda två. Och fiaskot blir lika pinsamt om det går åt skogen. Och OM vi kör vigsel med endast 2 vittnen så blir våra familjer väldigt besvikna. Och skulle själv vilja ha dem med, det är resten av släkten som är problemet.. :-/ Usch, jag vet inte. Är såå kluven, fortfarande...
  • 1700tal

    Har 743 579 sidor att ta igen.Typ. Jobbar i sthlm denna vecka så hinner bara läsa lite.


     


    Har bara läst de sista sidorna nu, såg att du fått hem din klänning Anny, jättefin! Fast du verkar ju sugen på en ny.. För det har ju aaaldrig hänt förr i denna tråd... Fick ta visa endast på dig för att hitta dina inlägg - vet du att du har babblat 26 sidor alldeles själv???

  • 1700tal

    Ang landybridal.com, jag har bara använt utan s förr, så nåt måste ju hänt. Frågan är ju om den med s på slutet är samma?


     


    Btw, nu har mammas klänning + mina 2 nya slöjor har ÄNTLIGEN kommit från Milly!!

  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-04-15 00:19:37 följande:
    1700tal - Hur mår du? Hur går det med planerna, kommit fram till något ännu? Och ja, bilder! ;D

    Har jobbat nånstop och har massa plugg att ta igen så har knappt hunnit tänka mer på vigselplanerna, på gott och ont.. Är fortf kluven hur vi ska göra. :-/ Och nu åker jag och jobbar utomlands om en vecka så då blir det väl ännu stressigare. Så vi MÅSTE ha ut save-the-date denna vecka helst...


     


    Bilderna kommer nog ikväll. Kom hem inatt och paketet ligger på dhl och väntar på att jag ska hämta det efter kl 4!!

  • 1700tal
    Jane skrev 2012-04-16 09:32:34 följande:
    Mitt aket skickades i fredags och jag hade ingen aning om att det hela bara skulle gå över helgen. Men nu har mitt paket lämnat Västerås och är antagligen på väg hem till mig ( 2 timmar kvar) Skrattande
    Åh, du måste visa bild sen!! Hoppas den blir fin! Hur ser orginalbilden ut nu igen?
  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-04-16 10:11:35 följande:
    Jane skrev 2012-04-16 09:32:34 följande:
    Mitt aket skickades i fredags och jag hade ingen aning om att det hela bara skulle gå över helgen. Men nu har mitt paket lämnat Västerås och är antagligen på väg hem till mig ( 2 timmar kvar) Skrattande
    Åh, vad roligt.. kanske blir massa bilder här i tråden idag! :D
    Jaaaa, äntligen!!
  • 1700tal
    Jane skrev 2012-04-16 10:23:14 följande:


    Det här är originalbilden, så jag hoppas min klänning liknar den så mycket som det går. Skrattande

    Javisst ja, det var du som hade beställt den där snygga! Hoppas den blir lik.


     


    Nu har jag iaf hämtat ut paketet med mammas klänning + 2 slöjor!!!

  • 1700tal
    Jane skrev 2012-04-16 13:44:57 följande:
    ja vad roligt, vart beställde du dem ifrån? Du får visa bilder Glad

    Från Milly bridal, som alla ggr förut.. (är lite enkelspårig ) Ska se om jag får liv i kameran idag...


    Mammas klänning är jättefin och exakt som den skulle va med alla ändringar jag bad om från deras egen sample dress UTOM att de har gjort den med snörning. Varför vet jag inte och tänker helst inte tjafsa om det, snörning är ju bättre. Frågan är bara om mamma går med på det... Men de har höjt den i ryggen som hon ville, gjort "volangfrillet" runt halternecken mindre jämfört med på sampleklänningen och gjort pärlbroderierna på sidan ton i ton med tyget istället för avvikande. Längden ser ut att va precis lagom för kortisen mamma (den går strax ovanför knäna på mig) och strl verkar va lagom. Hon har några cm större midjemått än mig, annars är vi rätt lika. Och färgen är uuuunderbar! Så, all som all - tror den är perfekt! Om hon bara godtar snörningen då´rå...


     


    Här var den vi beställde, tills bild kommer:



     


    Sen beställde jag ju en mantillaslöja där jag skickade en närbild på spets-/pärlbroderierna på min klänning och bad dem göra en som matchade. Den har de satt en kam på, vilket det inte skulle va. Nu minns jag inte om jag skrev specifikt att det INTE skulle vara kam på den, det borde jag gjort. Men kanske gjorde jag inte det, underförstått att mantillor aldrig har kam. Den förra mantillan jag beställde från milly var utan kam och spets hela varvet runt, som det ska va. Hursom, samtidigt beställde jag en helt i bara tyll MED kam, den är dock som den ska. Jag ville ha en med kam och en utan så jag kunde anpassa till frisyren..

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!