• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Anny skrev 2012-06-18 15:55:04 följande:
    Tack flickor! Jag känner mig faktiskt nöjd. Men inte så nöjd att jag inte dreglar över en annan klänning jag såg på Landy. Hade det varit nutid hade jag nog beställt denna:


    emmadeckmar: Det ska bli sååå spännande att se hur din klänning ser ut sesdan när den kommer hem. Modellen är superfin!

    Jag gillade verkligen dina inbjudningar också. Färger som passar mig utmärkt!
    Mums! Har du inte tid då? Vilket datum var det du gifter dig?
  • 1700tal
    Anny skrev 2012-06-18 19:25:00 följande:
    Jo tiden finns nog där. Men jag är rädd att om jag beställer den så kommer jag ha all tid i världen! Sambon kommer ställa in bröllopet om jag lägger mer pengar på min outfit!

    Det blev inte för min del så vansinnigt mycket billigare med kinaklänning. Pengarna har runnit iväg så det är löjligt.
    Mmm.... Jag skulle köra en "1700tal" och beställa en till!
  • 1700tal
    Italia08 skrev 2012-06-19 11:43:23 följande:
    ... att brudgum har vit/silverfärgad slips (jag har vit klänning) och marskalk vinröd slips, som matchar tärnans klänning?

    Det alternativet tycker jag. Gillar när man ser tydlig skillnad på brudgum och marskalker, särskilt om de som i vårt fall har exakt samma kostym allihop. Vi har gjort såhär:


    Brudgum - kravatt och näsduk i dupionsiden (sytt av mig) i en nyans mittimellan ivory och champange och en svagt brokadmönstrad väst (oxå sydda av mig). Botten på västen är i ivory och mönstret i samma nyans som kravatten. Till det har han rosa corsage.


    Marskalkarna - rosa slipsar och samma sidennäsdukar i ivory/champange som brudgummen. Inga västar. Till det ivory corsage.

  • 1700tal

    Och MInuz - wow, nu blev den ju jättemaffig!!


     


    Pinki - väldigt söt klänning! Den borde passa dig bra, även om du inte är så förtjust i klänningar.


     


    Annamaria23 - MYCKET skönt och betryggande att höra. Men visa BILDER!!

  • 1700tal
    Sara 120707 skrev 2012-06-19 18:26:44 följande:
    Är inte vit slips för begravningar?

    Jag håller med dig här. I många fall är det ok med den här "man gör som man vill"-attityden som är så poppis på bla BT (hör dock själv till skaran som tycker sociala regler viktiga för människans roll och trygghet i samhället) men inte ang. det här.


     


    Svarta och vita slipsar är i vårt samhälle strikt reserverade för begravningar och ett sätt värdnadsfullt sätt att visa vår sorg. Lite som att sätta ett sorgeband för armen eller ett sorgeflor/sorgedok över hatten. Samma sak, samma betydelse, samma innebörd, samma förståelse och samma respons från omgivningen när dessa starka symboler plockas fram och används. Det är min blygsamma men bestämda åsikt.


     


     

  • 1700tal
    Sara 120707 skrev 2012-06-20 17:43:19 följande:
    Jag frågade för jag tycker precis som du och hajade till eftersom vit slips är något jag starkt förknippar med begravning och blev lite förvånad när det inte nämndes. Fast det visade sig ju senare att slipsen var silvrig och vit och då kan det ju bli lite en annan sak

    Ja, precis. Nu vet jag inte vilket inlägg eller vems slips ni pratar (har inte hunnit läsa ifatt idag) men en slips som är silvrig och medvetet designat (tex mönstrad) ihop med andra nyanser så är det en annan sak. Likaså med den kravatt i ivory/lljus champange som jag sytt till min blivande, den kan inte misstas för en sorgeslips och det är det viktigaste. En svart botten med mönster skulle man ju inte ha på en begravning, alltså är den ok i andra sammanhang. En silvrig slips skulle man definitivt inte ha på en begravning, alltså är den ok i andra sammanhang.


     


    Ska läsa igen så jag hänger med på slipsdilemmat. Läste bara sista sidan, där tror jag inte det stod nåt sånt.

  • 1700tal
    mjeanettek skrev 2012-06-22 11:35:21 följande:
    Nu är klänningen insydd och bara BH saknar. 2 veckor kvar till dagen D :)) Jag ÄLSKAR min klänning! Tror den blir perfekt till vårat trädgårdsbröllop! :) Se bort från de dåliga fotona, min dotter hade inte helt fokus... hehe
    Oj, så fin! Älskar spetsen längst ner! Och skorna!
  • 1700tal

    Men herregud, min tärnas klänning från Milly har legat på DHL i 10 dagar!! Det är ju skitbra att man blir meddelad, särskilt som de skickat till vår gamla adress... Morr! Men fort gick det att sy, mina förfinade hot gick tydligen fram. Nu måste jag bara ta mig till vår gamla stad och hämta ut paketet från DHL:s central.

  • 1700tal
    paet skrev 2012-06-24 20:57:17 följande:
    Hej!
    Kan någon hjälpa en blivande brud i nöd?

    Jag vill ha denna klänningen nedan innan den 28/7 för ett bra pris. Det är alltså 5 veckor kvar. Vet att det är nära inpå men har lite panik nu över min klänning som jag har hemma här.
    Så har någon lite tips var jag kan beställa från imorgon och få den innan dess så skulle jag vara djupt tacksam!


    Uuuunderbar klänning, det var den jag använde som inspirationsbild när jag skapade min fuffiga sidenklänning.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!