• tezz840

    Prinsesstårta, kan man ha det?

    Kom precis på det..
    Först så skulle jag köpa en vit bröllopstårta. Men tycker att det är så dyrt, speciellt om man vill bestämma lite själv med dekoreringen.
    Sen tänkte jag baka egen, men vem har tid till det egentligen? Och skulle det inte bli bra så står man ju där..
    Men sen kom jag på det..
    Vi har ju vitt och grönt som tema...
    Jag kan ju köpa vanliga prinsesstårtor, utan nån rosa ros på.
    Så tänkte jag sätta ett vitt satinband runt och riktiga vita rosor på toppen.
    Hur låter det?
    Blir ju kanonbilligt också.. =)

  • Svar på tråden Prinsesstårta, kan man ha det?
  • MiaAnd

    Vi ska också ha vit princess och dekorera själva, men med lila detaljer. Kostar 15 kr/biten på citygross. :) Min erfarenhet är att en märkvärdigare tårta sällan är särskilt märkvärdig när man får den i munnen, så varför lägga flera tusen på det?

  • Moster Stina

    Om man frostar rosorna genom att doppa dem i äggvita och sen socker så borde ju eventuella gifter stängas in tycker jag...


     


    Vi har själva beställt våra vita prinsesstårtor från Citygross idag....


     


    Ett band runt låter smart, men jag bara undrar lite...hur skär ni då bitarna? Eller är det jag som missuppfattar?

  • Yarrow

    Inte för att vara negativ eller så men prinsesstårta äter man ju alltid annars. Gifter gör man sig bara en gång i livet, vill man inte ha något extra då? :D

    Men ja, jag skulle absolut inte bli besviken om någon jag kände serverade prinsesstårta på sitt bröllop. det är ju ett säkert kort liksom :)

  • Pinkgrape
    Yarrow skrev 2011-05-27 15:47:59 följande:
    Inte för att vara negativ eller så men prinsesstårta äter man ju alltid annars. Gifter gör man sig bara en gång i livet, vill man inte ha något extra då? :D

    Men ja, jag skulle absolut inte bli besviken om någon jag kände serverade prinsesstårta på sitt bröllop. det är ju ett säkert kort liksom :)
    Fast vi äter då nästan aldrig prinsesstårta. Det är oftast choklad eller gräddtårtor tycker jag. Ibland även moussetårtor, men inte prinsesstårta. För oss kändes en vit prinsesstårta som det perfekta valet, för jag tycker den känns mest "bröllopig" :D
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Yarrow
    Pinkgrape skrev 2011-05-27 16:07:22 följande:
    Fast vi äter då nästan aldrig prinsesstårta. Det är oftast choklad eller gräddtårtor tycker jag. Ibland även moussetårtor, men inte prinsesstårta. För oss kändes en vit prinsesstårta som det perfekta valet, för jag tycker den känns mest "bröllopig" :D
    Vi valde en ekologiskt bröllopstårta med hallon och vitchokladfyllning. Kanske inte jätte"spacig" men vi valde den för att det passade temat och att den skulle vara lätt att äta efter maten :)
    Hade vi tänkt som er hade vi inte haft någon tårta alls. Jag äter inte socker (om jag inte blir bjuden, på fester och så ar jag alltid en liten bit) och min man gillar inte tårta. Haha.

    Men ja, alla tänker ju olika och det är ju Bra :) vi hade liksom inte vår bröllopsfest för vår skull utan för vår familj och vänner som ville vara med och fira. Det är en av anledningarna till att vi aldrig skulle välja en prinsesstårta till bröllopet. Av samma anledning som vi hade en köttrött till buffén fastän vi int eär så förtjusta i kött någon av oss.

    Var på ett bröllop i sommar där de serverade en svart bröllopstårta med vanlig prinsessfyllning. Blev som sagt inte besviken men det kändes lite konstigt att liksom sätta skeden i värsta fina bröllopstårtan ochbså smakade den så "vanligt".  Fast är handlade det ju lite om vad man har för budget också, det är ju ett bra budgetval att ha prinsesstårta :D
  • Pinkgrape
    Yarrow skrev 2011-05-28 12:53:48 följande:
    Vi valde en ekologiskt bröllopstårta med hallon och vitchokladfyllning. Kanske inte jätte"spacig" men vi valde den för att det passade temat och att den skulle vara lätt att äta efter maten :)
    Hade vi tänkt som er hade vi inte haft någon tårta alls. Jag äter inte socker (om jag inte blir bjuden, på fester och så ar jag alltid en liten bit) och min man gillar inte tårta. Haha.

    Men ja, alla tänker ju olika och det är ju Bra :) vi hade liksom inte vår bröllopsfest för vår skull utan för vår familj och vänner som ville vara med och fira. Det är en av anledningarna till att vi aldrig skulle välja en prinsesstårta till bröllopet. Av samma anledning som vi hade en köttrött till buffén fastän vi int eär så förtjusta i kött någon av oss.

    Var på ett bröllop i sommar där de serverade en svart bröllopstårta med vanlig prinsessfyllning. Blev som sagt inte besviken men det kändes lite konstigt att liksom sätta skeden i värsta fina bröllopstårtan ochbså smakade den så "vanligt".  Fast är handlade det ju lite om vad man har för budget också, det är ju ett bra budgetval att ha prinsesstårta :D
    Vi kommer ha välkomstdrink med snittar och chokladdoppade jordgubbar och 3-rätters middag där efterrrätten kommer vara en bärmousse i chokladskål på bärspegel med riven choklad och därför valde vi bort en tyngre chokladtårta som bröllopstårta, för det kan bli lite för mastigt efter man har ätit så mycket mat + att vi redan har haft flera inslag av choklad. Det var även därför vi valde bort en moussetårta, för det skulle lätt bli lite kaka på kaka då desserten bestod av det. Vi ville inte ha en tårta som smakade av någon likör eller liknande, då jag avskyr det och för att vi kommer ha rätt många barn med på bröllopet. Alternativet som återstod var en vanlig prinsesstårta. Det är ganska lätt, de flesta tycker om det och det ser riktigt fint och bröllopigt ut :) För oss är tårtan mer symbolisk, den ska vara med, men den behöver inte vara helt outstanding.

    Att det är ett bra budgetalternativ behöver inte alltid vara sant, så det beror helt på vad man väljer för dekorationer och liknande. Den prinsesstårta vi valt, med de dekorationerna vi valt och den hallonsylten vi valt, kostade mer än både en chokladtårta och en moussetårta, just för att tiden det tar att göra alla dekorationerna trissar upp priset. Nu äger min kusin bageriet som ska göra tårtan, så vi får ju ett bra pris på den, men om vi hade betalat ordinarie pris så hade den inte räknats som en lågbudgettårta, trots att det "bara" är en vanlig prinsesstårta.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • nikkihag

    Förstår inte att det ska vara så j-a märkvärdigt med "tårtan" varför betala mycket mer för en som heter bröllopstårta?! Hålla på och proväta tårtan o tönta sig? Fattar inte vart det är på väg, klart man kan ha en princesstårta, man kan ha vilken jädra tårta som helst! 

    Vi ska ha en våningsjordgubbsgräddtårta, men kan man ha det?! 

  • Kattpoet

    Varför man  ska tönta sig och provsmaka bröllopstårtan innan, jo det är för att inte alla är så himla bra på  göra tårtor och vissa  ställen har apmycket   essenser i tårtorna.

    Igår av någon udda anledning bjöd 4 olika ställen i stan  kaffe och en bit päron tårta, tårtorna såg likadana ut men en smakade  kemilåda och en smakade fett och inte päron, en annan  smakade blåvitts päronpinne med choklad från 80 talet  och en smakade  gulastora  päron med en hint av ingerfära.

    Så man vill inte står där på bröllopet med något som smakar horriblet.  

  • tezz840
    Yarrow skrev 2011-05-27 15:47:59 följande:
    Inte för att vara negativ eller så men prinsesstårta äter man ju alltid annars. Gifter gör man sig bara en gång i livet, vill man inte ha något extra då? :D

    Men ja, jag skulle absolut inte bli besviken om någon jag kände serverade prinsesstårta på sitt bröllop. det är ju ett säkert kort liksom :)
    Brukar faktiskt inte äta prinsesstårta så ofta.
    Oftast brukar det bli nån choklad variant när vi väl äter tårta, är inte så förtjust i marsipan...
    Men jag vågar inte köra på nån chokladtårta nu ifall man skulle söla på klänningen eller så.. Bruna fläckar syns ju lite mer... =)
  • ClaraH
    Mace skrev 2011-05-26 15:03:50 följande:
    Klart ni kan ha!

    Det stora problemet är ju kylmöjligheter, men det beror ju på hur många man är. Vi är nästan 100 personer på bröllopet så det kommer helt enkelt inte att gå att kylförvara om vi skulle baka/göra själv.  
    Menar du kylmöjligheter hemma? Hur gör ni på feststället med kylmöjligheter?
Svar på tråden Prinsesstårta, kan man ha det?