Visa era bröllopstårtor! :)
Har några sådana tårtor på min hemsida som jag gjort...
smulan.webdon.nu
Du behöver ju inte köpa större tårta än du behöver.
Du kan få en trevåningstårta men bara att varje våning är lite mindre än om det ska räcka till 60-personer liksom
Man beställer ju tårta efter hur många personer som ska äta.
Sen kan ni ju köra den amerikanska varianten också. Att ni tar bort översta tårtan om ni har våningstårta, och sparar den till er årsdag. Om man packar in tårtan i flera lager plastfilm och fryser in den så klarar den sig ett år i frysen. Man tinar långsamt i kylskåpet sen
Sidenband ser fantastiskt ut på tårta. Jag har bara använt det på en, och då efter att försäkrat mig om att bruden verkligen var införstådd med att det kunde bli svårt att skära.
Det funkade bra för dom eftersom personalen stod och portionerade ut tårta till gästerna, så det var alltså inte flera som ska vara och kleta med banden på tårtan.
Men annars rekommenderar jag hellre att ni gör band i färgad marsipan eller sockerpasta och rullar på längst ner på tårtorna. Det ger samma visuella intryck men är väldigt lätt att skära igenom.
Tänk på att färska blommor inte får vara besprutade om dom ska ligga direkt på tårtan och att vissa blommor är giftiga i sig också
Eftersom jag har sett flera exempel på att banden inte tas bort innan man skär, och så ska folk hålla på att gräva runt bandet, tårtspaden fastnar i där osv, så väljer jag att rekommendera att inte använda det.
Om man inte brukar baka själv och köper en tårta så är oftast nederkanten lite "kälkbacksformad" och då sitter alltså inte bandet snyggt ändå.
Bakar man själv och inte är van vid att täcka tårtor med sockerpasta eller marsipan (ja man kan faktiskt använda marsipan också, alla bröllopstårtor är ju inte kritvita ) så är det oftast inte lätt att få till en rak och fin nederkant utan den är knölig och täcker inte helt på vissa ställen osv. Och då är det också svårt att få ett sidenband att sitta snyggt. Och det ser dessutom inte så snyggt ut när man tar bort bandet...