• Js Fästmö

    Blivande fruar 2014

    Hej! Någon mer som ska gifta sig 2014? Tänkte det kunde vara kul att samlas på ett och samma ställe. :) Hur, när och var ska ni gifta er? Vi har inte riktigt bestämt plats än, men borgerligt blir det. Jag kommer köpa lite "då och då" för att hålla nere kostnaderna som annars lätt hamnar på de sista sex månaderna. Och det enda vi vet än är datumet, det blir ett junibröllop, och att vi skall åka på bröllopsresa så snart inpå vigseln vi bara kan. Så kör på, berätta allt. :) Och en sista sak... visst känns det som hundra år bort. ;)

  • Svar på tråden Blivande fruar 2014
  • Marcus Elin

    Ca 3 mil utanför Örebro i Hackvads Kyrka.

  • Csve

    Okej :) Såg att ni blir ca 60 st, det är likadant för oss. Har en lokal bokad redan, en festlada där man själv får stå för mat, servering, bortplockning mm. Väntar dock på offerter fr lite fler ställen, B.la ett ställe i Stadsparken med utsikt över Vättern. Det blir såklart dyrare men då ingår servering och jag behöver inte lyfta nåt mer än mitt vänstra ringfinger den dagen Så det kan nog vara värt de högre priset. Känns ju som om det vore en evighet kvar, men nu när jag sitter och googlar runt så inser jag vad sjukt mycket det är att göra..

  • Marcus Elin

    Ja vi var inne på om vi skulle ha ca 130 gäster men vi kände att det kommer bli för stort. Lokal har vi bestämt oss för. det blir en bygdegård i närheten men har inte bokat den heller än. Men det är hans mor som har hand om den så det är inte jätte bråttom. Vi får göra allt sj då men vi sparar in pengar på det och det blir inte så dyr hyra för lokalen för en helg. Jag planerar att göra det mesta sj ska göra inbjudningskorten har börjat fundera hur dom ska se ut. Men letar fortfarande efter rätt nyans på pappret jag vill ha. Om jag inte hittar det så har jag en reservplan men lite tid har jag fortfarande på mig att hitta dom och nu är jag mammaledig så jag har tid på mig att leta :) Vi ska även ha barn med på bröllopet så ska försöka hitta på något till alla dom med.

  • Csve

    Myigt att va mammaledig! Jag har precis börjat jobba igen efter min och plutten fyller 1 i helgen! Helt sjukt! Vi ska m.a.o oxå ha barn med på bröllopet, våra tre (2 flickor, 1 pojk) ska vara näbbar. Tanken är väl att vi ska tänka lite på ekonomin oxå, dels för att jag precis börjat jobb igen- tidsbegränsad anställning och sen för att karlen pluggar för tillfället. Man blir ju inte rik på att vara mammaledig eller studera direkt! Funderar på en barnhörna- massa papper, kritor och roliga klistermärken och mallar. Det brukar åtminstone sysselsätta våra barn länge..

  • Marcus Elin

    Ja det är det :)  ja det där med att få ekonomin att gå ihop är inte det lättaste men min sambo har sagt att det löser sig om det är nått jag verkligen vill ha så skulle jag troligtvis få det så det känns skönt. Men jag är ingen person som vill ha det dyraste om det kanske finns något liknande som är billigare så nöjer jag mig med det.

  • Sandrajavisst
    Marcus Elin skrev 2013-01-21 11:40:43 följande:
    Vi har äntligen bestämt datumet den 7/6-14. Vi har inte bokat något än då vi har precis fått en son så våran planering har blivit stilla stående nu ett tag. Men snart ska den vara igång igen. Gäst antalet kommer bli ca 60st.
    Csve skrev 2013-01-21 12:20:48 följande:
    Marcus Elin: vi gifter oss samma dag:)
    Här är en till som har samma datum=) kul!
  • Sandrajavisst

    Oj vad tiden går. Här har jag inte planerat så speciellt mycket.

    Men en fundering: Kyrkan och lokalen kommer ha 2 mil mellan. Gästerna måste alltså ta bil mellan. Lokalen ligger 2 mil utanför stan (kanske 3). Kommer ha en del gäster långväga ifrån. Hur löser man det? Antar att alla kan ta sig till kyrkan sen till lokal? Alla kanske inte vill köra dagen efter och vill åka tåg? Vi kan gifta oss vid lokalen men då kostar det 2500 kr extra och sen då om den som viger oss där vill ha pengar. Kyrkan är ju gratis. Lokalen kostar redan 25 000 kr i grund så blir ju attans dyrt!

    Vad ska vi göra? Tips, tankar?

  • Csve

    Sandrajavisst: Kul! Tyvärr vet jag inte hur minska lösa det andra, men man tycker ju att folk själv får lösa ifall de inte vill köra själva.

  • Power of Love
    Sandrajavisst skrev 2013-01-21 17:21:15 följande:
    Csve skrev 2013-01-21 12:20:48 följande:
    Marcus Elin: vi gifter oss samma dag:)
    Här är en till som har samma datum=) kul!
    Och jag och min fästman har dagen innan Glad
  • Power of Love

    Nu har pappa hört sig lite för om lokalerna. Den i Karlstad kunde vi självklart hyra. Den ansvarige trodde också att vi skulle kunna få låna "cermoni" rummet för själva vigseln. Det ska dock kollas upp lite noggrannare men han trodde inte att det skulle vara några problem utan tyckte att det var en jättebra idé. Om vi nu får hyra den lokalen har vi vigseln på en våning och festen på våningen under. Känns ju perfekt. Vi ska försöka åka till Karlstad så vi kan kolla på lokalen. Så just nu lutar det åt att det blir giftemål i Karlstad istället för Kristinehamn som vi först tänkte.
    Den i Kristinehamn är inte heler några problem att hyra men just nu lutar det som sagt åt Karlstad. 

     

Svar på tråden Blivande fruar 2014