Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Inte har jag blivit frisk inte. Akuten under helgen, vila vila vila.. och ipren. Dom trodde att det fanns en chans att jag har fått hjärtmuskelinflammation, eller är nära att få. Maken åker bort skruttidigt imorgon och kommer inte hem förrän natten mellan torsdag och fredag. Tur att jag har mamma och pappa som kan hjälpa att hämta och lämna dottern på skolan. Plus underbara grannar som också mer än gärna hjälper till :)


  • daniiel

    Jag mår tyvärr bara lite bättre, men har fortfarande ont i bihålorna, i öronen och är trött och slut. Blir anfådd bara av att vara uppe hemma, tex laga lunch och duscha. Även om jag inte direkt har någon bra kondition, så brukar jag ju klara av vanlig vardagsmotion utan problem, som tex lämna dottern på skolan och ta hundpromenader osv. Det värsta är nog dock illamåendet. Jag har ett ihållande illamående som jag inte blir kvitt. Det gör också att jag får noll aptit nästan. Nåja, det blir väl bättre någon gång..

    Klänningen jag beställde till begravningen hämtades ut idag. Den hade kommit redan i måndags, men eftersom jag inte tänkte efter och beställde den i makens namn och han har varit i Göteborg på kurs hela veckan, så kunde han inte hämta den förrän i afton :P Den passade bra och var väldigt fin :) Kanske aningen vid i midjan, men det gör inget, för det är bättre att den passar över bysten. Det följde ju med ett skärp till midjan, men jag måste göra nya hål och korta av det, då det var lite stort. Det enda jag egentligen har att klaga över angående klänningen är väl att den är lite för kort för min smak. Jag hade hoppats på att den skulle vara till knäna ungefär, men men.. med ett par tjocka, så dom inte blir genomskinliga, strumpbyxor blir det nog bättre :)


  • daniiel
    snowstars - Att jobba halvtid och även sköta hemmet blir ju ett heltidsjobb, speciellt eftersom du har jobbrelaterade saker att göra hemma också. Jag tycker visserligen det kan vara rätt så trivsamt med hushållsarbeten ibland, men ibland :P haha
  • daniiel

    När jag väntade min dotter sa jag "Jag kommer aldrig ta på henne eller ge henne något rosa!". Jag avskydde rosa som färg, det hade inget att göra med något annat. Jag visste visserligen inte att det var en tjej, men om det blev en liten flicka, så var rosa ett stort nej. Vi köpte på oss massa grejor som var gula, gröna, oranga, bruna, röda. Varken jag eller maken är förtjusta i blått heller, så det var i stort sett bara barnvagnen i marinblått som var blå.

    Nåväl, när dottern väl föddes, så.. ja, ändrade jag mig en aning. Även om hon lika ofta hade andra färger, så blev det en hel del rosa. Inget fel med det. Rosa är en färg som alla andra. Nu, när hon är snart 7år och kan välja själv, så är rosa, lila och rött favoriterna och därför blir många av hennes kläder i dom färgerna. Precis som hennes rum har vita/lila tapeter och rosa lampor. Hon tycker om det.

    Precis som hon tycker om byxor som är lite tightare och vill gärna ha "slim-fit" kläder. Hon känner sig bekvämare i det.

    Nu säger jag inte att alla är sådana, men vissa är faktiskt sådana som tycker att tjejer inte ska få ha rosa nästan enbart för att dom är just tjejer. Att tjejkläder inte ska få göras i "slim-fit" för att dom tycker det är mer praktiskt med vidare byxor osv. Såna personer är jag så fruktansvärt less på!

    Jag håller däremot med om att det inte ska spela någon roll om det är en pojke eller flicka som vill ha rosa, blått, grönt, gult eller någon annan färg. Färg som färg. Det är egentligen en skitonödig och urtrist diskussion. Att det ens ska behövas liksom...

    Och jag ger gärna blåa saker till pojkar och rosa saker till flickor och jag bryr mig inte ett skit om vad föräldrarna anser om den saken!


  • daniiel

    Jag tycker det lät fint med lila band, eller grönt. Jag älskar grönt :)

    Haha min make har inte heller haft just några mjuka leksaker sådär, bara en kudde. En gammal äcklig kudde som stank så att jag inte kunde sova brevid den. Jag fick inte tvätta den, för då skulle skumgummit smula sönder. När vi var borta med vår dotter under hennes första eller andra operation, alltså drygt 6år sedan, så skulle min mamma städa åt oss, så det var fint när vi kom hem. Hon tvättade då hans kudde och den blev helt förstörd. Han blev jätteledsen, och jag tacksam!, men han förstod henne och mig ändå. Än idag skojar vi om det där :)

    Jag hoppas att du hittar det du söker idag Lenblo. Kan vara helt hopplöst med sånt där till garderober! Och ännu värre om man har flera olika bredder osv.


  • daniiel
    Chicita skrev 2013-09-13 16:39:18 följande:
    Ja och det fanns ju i flera olika färger också Glad
    Beställde det i dusky pink + blått (det jag sytt i ovan är det som är mer rosa)
    Och så beställde jag ett rosa-leopard färgat fleecetyg + ett blått med vita stjärnor i microfleece som jag tänkte fodra jackorna med Glad 

    Bland bomullstygerna fanns ett som dom sålde ut för under 1 pund per meter (cericerosa) det tog jag nog 5 meter av tror jag.
    Tänkte att det kan funka både till barnen och kanske till en tröja till mig också Skrattande 
    Jag såg det, så roligt. Nu har jag fått igång datorn också, så kan kika lite mer ordentligt än från mobilen :) Nu är jag ännu mer sugen på att börja sy, men måste lära mig maskinen först :P

    Tala gärna om när du fått tygerna, hur allt gick och sådär :)

    Låter jättefint med jackorna där! Riktigt så avancerad är inte jag i min sömnad, ännu iaf, men jag tycker det är jättekul och ser framemot att lära mig mer :)
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-09-13 14:48:46 följande:
    Usch, jag är seg idag. Har jobbat lite här hemma, rättat små prov och så. Jag är så nördig att jag älskar att göra det och skriva små kommentarer efteråt, haha. Men det tar sån TID om man ska göra det ordentligt. 

    Nu har jag lovat alla jag känner att jag ska gå och simma. Eller den enda jag har lovat är mig själv, men jag har även outat det i sociala medier och fixat skjuts hem med sambon så jag "måste" ju gå dit. Fast det känns drygt som sjutton just nu..  
    Haha jag känner igen det, om att man lovar alla andra och fixar med skjuts och grejer så man verkligen får tummen ur :P

    Hur gick det, fick du dig iväg? :)
Svar på tråden BT-Veteraner