Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Chicita skrev 2013-09-13 18:52:51 följande:
    Ja jag har läst lite kundbetyg angående vissa tyger. Och på många ställen har det stått om den snabba frakten.
    Ok jag lär inte få tygerna på måndag liksom. Men förhoppningsvis om en vecka eller nåt Glad
    Ibland går det förvånandsvärt snabbt från England. Jag beställde kläder från England samma dag och tid som jag beställde från Ellos och det från England kom ca 3 dagar snabbare :P

    Men ja, en veckas väntetid är nog rimligt :)
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-09-14 12:07:03 följande:
    Nej.. Hittade inte min baddräkt. Kom efter lite funderande fram till att den nog är hos mamma och pappa. Så det var ju synd.. Men jag skulle ha åkt om jag hittat den ;) 
    Hahaha nej, attans! Så typiskt ;) Bättre lycka nästa gång och du vet vad man säger, det är tanken som räknas ;)
  • daniiel
    Lenblo - Jag har nog missat, men varför vill du ha kejsarsnitt? Oavsett, så skönt att du kunde få det och en vecka.. det går snabbt! :) Du får knipa fram till dess! hehe

    Chicita - Jag håller tummarna för att det ska leda till något bra. Det känns som att med så människor inblandat, så måste ju någon lyckas klämma ur sig något vettigt och bra ;)
  • daniiel

    Här har både min kropp och dator pajat känns det som. Jag har magknip, ont i gallgångarna (gallan är ju bortopererad sedan två år och har aldrig känt någon smärta sedan dess, förrän nu), får inte behålla någon mat och vågar ju knappt äta heller, ihållande illamående och jag har gått ner ca 3kg hittills den här veckan. Inte för att jag klagar över viktnedgången ;)

    Datorn bara spottar ut mig från internet hela tiden och jag vet inte vad det beror på. Maken har kikat på datorn och hittat bla bla bla, jag förstår inte ett ord. Han säger dock att vi inte kan göra så mkt åt saken och jag håller tummarna för att den ska krya på sig! Annars blir vi utan dator, då makens gick sönder för över ett år sedan och vi absolut inte har råd att köpa någon ny.


  • daniiel

    Jag var ju till doktorn och dom sa att det berodde nog på något virus, mest troligt någon förkylning. Eftersom jag dessutom har ont i öronen, halsen och haft feber. Jag hade inga stenar alls kvar vid operationen och eftersom dom bildas i gallblåsan, som är borta, så jag tror inte att det är det. Hm.. Jag har bara så dålig erfarenhet av vården. Gå dit och betala varje gång och ingen säger något vettigt alls.

    Ja, jag tror ju som sagt inte att 5:2-dieten är "all bad" så att säga. Jag tror inte våra kroppar är gjorda för att vi ska vräka i oss konstant som dom flesta av oss faktiskt gör (även om man inte äter en massa onyttigt hela tiden). Du får uppdatera oss på hur det går Chicita :)


  • daniiel

    Hehe okej, på det viset. Men är 4,6kg verkligen så stort? Min dotter föddes ju ca en månad tidigt och hon vägde ca 3,1kg (kanske tur på så vis att jag inte gick full tid) och dom flesta vi känner som fått barn, har fått bebisar på mellan ca 4-5,2kg och förlossningarna har gått bra. Nu menar jag inte på något sätt att ditt val av kejsarsnitt skulle vara fel, bara så du inte tolkar det så.

    Nja, smärtorna i magen lyssnade dom i princip inte på att jag hade alls. Dom tog en snabbsänka och kollade blodtrycket och sa att jag skulle äta ipren och vila typ.


  • daniiel
    Aniara4 - Fy, låter inte alls roligt :( Vi bor bara på andra våningen, utan hiss, och vissa dagar tycker jag det är jobbigt nog. Utan ont i någon knä :P Jag hoppas att dom fixar hissen snabbt!

    snowstars - Jag satt och försökte tänka ut vad vi brukar äta när vi vill spara en liten slant, men just nu står det helt still i huvudet :P Köttfärslimpa med rotsaker är en favorit här iaf. Rotsaker överlag tycker jag är toppen. Göra soppor och grytor :) Jag lagar gärna mat i tex lergrytan :)

    Lenblo - Jag tycker många gånger inte att det är lönt att öht vända sig till tex vårdcentralen. Jag fick göra över fyra besök på vårdcentralen innan någon där ens kom på tanken att det kunde vara gallan som spökade när jag upprepade tillfällen sökte vård för smärtor på höger sida just under revbenen. Fast, på akuten blev jag ju visserligen nästan hemskickad med nål i armen och bukspottskörtelinflammation.

    Och när det gäller vår dotter, hennes hjärtfel, så har vi inte varit i kontakt med annat än barnmottagning och hjärtläkare sedan hon var ca 2år. Vi slutade till och med gå på BVC. Det gav inget alls. Ingen förstod oss och oftast blev det bara ett långt möta där jag och/eller maken skulle förklara för läkaren/sköterskan allt vad dottern gått igenom och ingen lyssnade alls på vad för besvär vi sökte hjälp för.

    Nåväl, det är väl inte så konstigt att i princip allt du tänker på är förlossningen? :) Nu närmar det sig ju med stormsteg! Så spännande, att ni äntligen får träffa den lilla människan :) Jag hoppas att allt kommer gå bra för er allihopa och att du får en lugn helg :)
  • daniiel

    Och på tal om inget alls, så har jag redan panik över dotterns kommande barnkalas! Vilket är i mitten på december :P

    Men vart ska man vara? Vad ska man göra? Vilka ska man bjuda? Usch....


  • daniiel

    Nu känns det som att jag tar upp hela tråden med mina "bekymmer" :P Ursäkta!

    Vi flyttade ju i början av sommaren. Vi kom till "rätt" område, närmare dotterns skola osv. Dessvärre blev lägenheten i slutändan dyrare än vad vi hade trott och den kommer efter årsskiftet bli ännu dyrare. Den är inte heller så fräsch eller vad man ska säga. Nu är det en ganska trevlig gård här och vi har lärt känna en familj i grannhuset som har barn i dotterns ålder. Vi umgås hela familjerna.

    Saken är den att nu har det dykt upp en ledig lägenhet i ett av huset som vi kikade på först. I samma område, men ännu närmare dotterns skola (och lite närmare makens jobb). Det är också en trea, samma storlek (båda på ca 72kvm), på andra våningen också. Den är i bättre skick än lägenheten vi bor i nu. Den har dessutom ganska exakt 2000kr lägre hyra/månad. Eftersom vi lever på en lön, som inte direkt är någon direktörslön, så skulle 2000kr/månad gör en enorm skillnad för oss. Det är dock inte lika trevlig gård där och det är ett större hyreshus. Det ligger dock en fin lekpark precis tvärs över gatan.

    Men.. då är ju frågan om det är värt att flytta igen? Nu är det ju inte säkert att vi skulle få lägenheten även om vi ville ha den, men frågan är om det är värt att anmäla intresse...

    Det här med boende.. jag avskyr det! :P haha


  • daniiel

    Ja, jag anmälde intresse på lägenheten. Vi kommer mest troligt inte att få den. Vi är ju lite oense där. Maken älskar att bo här. Han tycker om gården, han älskar att ha så nära till grannarna som vi umgås med osv. Jag är dock inte alls överförtjust i den här lägenheten. Den är dyr! Och med drygt 2000kr mindre i boendekostnad varje månad innebär 2000kr vi kan spara varje månad. När man bara har ca 5000kr över efter alla räkningar varje månad, som ska räcka till mat och förbrukningsvaror, nöjen, kläder och liknande, så gör faktiskt 2000kr extra stor skillnad. Det skulle tex göra att vi kan åka på semester för första gången (vi/jag skulle vilja åka en sväng inom Sverige bara). Nåja.. vi får se hur det går...

    Det gick ju rätt snabbt att få tygerna då och överlag låter det ju som ganska bra betyg :) Haha jag förstår att han absolut ville ha det där tyget, det var ju jättefint! Jag skulle behöva sy ett nytt enkelt vintertäcke till vår lilla donna. Det gamla som jag sydde, av en gammal overall och fleecejacka som dottern vuxit ur, har ju blivit alldeles för litet. Elox ser väldigt stilig ut i sitt nya täcke :) Han är så söt!


Svar på tråden BT-Veteraner