Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Nej, lite stressigt blir väl att passa tiden när vi ska till skolan. Att lillasyster har ätit, är rapad ordentligt och bytt på osv. Hemvägen lär bli väldigt lugn och skön dock, då storasyster inte direkt brukar längta hem :P Ja, jag vill verkligen bli kvitt alla krämpor nu. Dom drar igång mamma-barn gympa på ett gym här snart och skulle verkligen vilja vara med på det :)


  • daniiel

    Ja, det kostar 60kr per gång, eller så kan man köpa tiokort för 500kr. Blir ju lite billigare ifall det är något man tycker är kul :) Gäller ju i ett år. Roligt att ha något att göra en stund, kul att träffa andra mammalediga och dessutom nyttigt att röra lite på fläsket :P

    Och nu har vi passerat midnatt, så jag säger (skriker) GRATTIS till mig själv på min 27-års dag :D Och gör mig redo för ännu en natt utan sömn och fylld med skrik... urk! Tur dom är söta iaf ;)


  • daniiel

    Tack tack alla :D

    Nej, det där med vädret blev ju inte toppen idag, tyvärr. Det är väldigt mulet ute, men det är åtminstone någon plusgrad och det uppskattade jag :)

    Jag tycker träclownen där ser toppen ut som present. Träleksaker är jättebra och funkar även bra som prydnad tycker jag, ifall det nu inte skulle vara något barnet leker massor med. Vi fick en sådan, fast en från Brio (www.br-leksaker.se/m%C3%A4rken/brio/brio%20stapelclown.aspx?id=818388&vid=111519), när vår Tuva blev ett år och det var en väldigt bra present :)


  • daniiel

    Jag ringde och bokade tid för dop idag. Både för lillasyster och storasyster, så nu är det spikat 30 augusti :) Skönt att ha lite tid på oss, så vi kan fundera över vilka som ska bjudas osv. Kyrkan, vi ville ha samma som vi gifte oss i, är ju dessutom väldigt upptagen för vigslar under juni-juli, plus att det är skolavslutning och midsommar i juni, semestertider i juli då många är bortresta osv. Augusti kändes som ett bra val :) Och församlingshemmet är ledigt. Jag ska gå dit någon dag snart och kika på det. Hon jag pratade med på expeditionen var så trevlig och ville gärna visa mig runt :)


  • daniiel

    Ja, vi gifte oss ju i augusti och det var toppen! Här är det ofta bra väder i augusti också. Somrigt och varmt, men inte sådär jobbigt varmt som det kan vara i juli. Det tycker jag är skönt. Ja, jag har varit i andra församlingshem och som du säger, så är dom ju oftast inte jättespännande. Men, närheten til kyrkan och att det är gratis + att det finns sittplatser, porslin och allt till 150 personer gör ju att det lockar :)

    Vad ska man bjuda på? Vi kommer ju ändå räkna att vi blir mellan 50 - 70 personer, lite beroende på. Det känns som att bjuda på alltför mkt blir för dyrt, men samtidigt vill man ju inte att det ska bli "fjuttigt". Tiden för dopet är kl.13.00, så det blir väl fika vid 13.30-14.00. Vilket passar bra, för alla hinner äta lunch före och middag efter :P


  • daniiel

    Det var ju en jättebra idé :) Och det går ju baka lite i förväg och frysa in och ta fram, så man inte står med all bakning dagen före. Storasyster har önskat havreflarn också och det är ju väldigt tacksamt att baka tycker jag :) Hur beräknar man tårta? Om man bakar i en långpanna, hur många kan man räkna med att det räcker till ungefär?


  • daniiel

    Det låter som en toppendag snowstars, så skönt! :) Jag blir riktigt avundsjuk, på allt förutom skotern :P haha

    Vi har också lite sol, men utöver det är det ingen toppendag alls här tyvärr. Gnälligt, gråtigt och skrikigt barn som vägrar ligga någonstans förutom i famnen. Jag har ännu inte hunnit äta varken frukost eller lunch.. eller klätt på mig. Jag lyckades dock få iväg storasyster till skolan, med hjälp av min mamma :P Hon har just kommit hem, så jag tänkte sätte henne på att vara barnvakt en liten stund, så jag kan göra något mellis.

    Ja, jag fick lillasyster att soma i liften en stund och tänkte då passa på att slumra en stund själv. Efter ca 10min satte dom igång att borra och leva om som fasiken här utanför. Det nästan skakade i hela lägenheten.. så njäää.. ingen sovstund för oss inte.

    Det är en sån där dag då allt känns hur jobbigt och motigt som helst.. och hunden är lite extra jävlig. Funderar på att försöka hitta en dagmatte åt henne, åtminstone någon dag i veckan.

    Chicita, jag förstår att du inte blir så sugen på att traska en bit i sådant väder :/ Huvva, det vädret blir jag inte alls avundsjuk på hehe


  • daniiel

    Vi var och kikade på dopklänningen som makens syster hade när hon var liten. Tydligen hade dom en sån som gått i släkten länge när maken döptes, men det var så gammal då att den nästan föll i bitar. Så, hans syster fick börja på en ny. Jag tycker den var väldigt fin, så Tilda kommer få ha den vid dopet :) Den är som lite cremefärgad, naturvit, eller hur man nu säger. Jag tänkte dock ta bort banden som hänger ner från midjan och sätta ett lila band i midjan istället. Och försöka hitta en matchande klänning till storasyster.. lättare sagt än gjort :P Ja, och en klänning till mig :)





  • daniiel
    Chicita skrev 2014-02-28 13:16:16 följande:
    Och nu började det snöa Skrikandes
    Stora blöta tunga flingor.

    Låter som att du behöver lite avlastning ibland daniiel både med hund och barn.
    Du kan inte gå hem till din mamma någon timme eller två en kväll i veckan och få sova lite där medan maken är hemma med barn och hund?  
    Neeeeej... inge mer snö nu! Jag vill ha vår, sol och torr asfalt :D Jag är helt redo att säga adjö till vintern.

    Mina föräldrar bor tyvärr lite långt bort för det och jag känner mig inte bekväm nog att gå hem till makens föräldrar. Jag hoppas att det ska bli lite bättre snart. Vi har just bytt mat till henne och det verkar bli bättre i magen = mindre skrik. Det tar väl bara ett par dagar innan det blivit helt bra. Vi ska pröva med minifom nu också och se om det kan göra lite skillnad. Hunden tycker jag dock synd om, då jag inte tar mig ut alls med henne på dagarna. Delvis vårat eget fel, då vi inte varit tjatiga nog med koppelträning eftersom vi mest haft henne lös i skogen. Därför kan jag inte gå med både henne och bebis/barnvagn. Och maken har tyvärr inte möjlighet att komma hem under dagen.

    Men jag ska inte sticka under stolen med att jag inte är, och var inte med första dottern heller, förtjust i den här tiden alls. Alltså när dom är nyfödda. Jag tycker det är betydligt roligare och enklare när dom blir äldre :P
  • daniiel

    Lenblo - Skönt att du känner dig bättre :) Och ännu bättre nu hoppas jag, så det inte blev något bakslag. Hur hade ni det då?, bortsett från det tråkiga du blev drabbad av. Ja, dopklänningen hade min makes syster när hon var kring 8 månader, så den ska nog passa dottern. Hon kommer bara vara dryga 6 månader :)


Svar på tråden BT-Veteraner