Inlägg från: Alvstina |Visa alla inlägg
  • Alvstina

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Åh, vad jobbigt det känns just nu. Fick precis ett telefonsamtal från en vän i Västerås. Jag bodde där under hela min studenttid och har några vänner som jag väldigt gärna vill kommer på mitt bröllop. Dom är så viktiga att jag hörde av mig om datum till dem så fort det blev bestämt.

    Nu fick jag veta att en annan tjej i deras kompisgäng, som dock jag inte har så mycket kontakt med, ska gifta dig samma dag och vi har bjudit precis samma personer.

    Mina inbjudningar åkte ut med posten idag. Får väl se vad som händer.

    Känns skit. 

  • Alvstina

    Googlade på bordsplacering bröllop och fick detta svar:

    "Den traditionella bröllopsplaceringen, som utgår från okomplicerade släktband, innebär att brud och brudgum sitter i mitten av honnörsbordet. Bruden sitter till höger om brudgummen och brudgummen då förstås till vänster om bruden. 

    Till höger om bruden sitter brudens far och till höger om honom brudgummens mor. Eventuell manlig vigselförättare sitter till höger om brudgummens mor. Till vänster om brudgummen sitter brudens mor och till vänster om henne brudgummens far. Eventuell kvinnlig vigselförättare sitter till vänster om brudgummens far. Därefter följer äldre nära släktingar, ju äldre ju finare placering. De äldre brukar också vara de som bryr sig om etiketten och sätter värde på att sitta på hedersplats. Syskon brukar placeras nära brudparet, oftast dock inte på honnörsbordet. " 

  • Alvstina

    Det är luugnt sansun :) Skrev vad jag googlade på för att det kom upp massor med träffar och tips på bordsplacering som kanske kan vara intressant för dig att läsa också!

  • Alvstina
    Sjörå, så tråkigt med farmor. Min farmor har inte svarat och hon är också ganska skör nu :/ Om din farmor hör så kanske man kan göra en ljudinspelning (eller om någon filmar) så kan hon i alla fall få höra era löften och när ni säger ja till varandra?
  • Alvstina
    confuzed86 skrev 2013-03-13 18:08:30 följande:
    Är det någon här som beställt brudklänning på ebay/ från Kina? Funderar på att göra det då det är så pass billigt!
    Jag har gjort det. Har lagt upp en bild på den här i tråden, för några veckor sedan. Klicka på "visa endast" här till vänster under mitt namn så ser du mina tidigare inlägg i denna tråd.
  • Alvstina
    confuzed86 skrev 2013-03-13 20:46:02 följande:
    Vad fina klänningar! Har ni beställt från ebay eller från ngn spec sida?
    Dinobridal har jag beställt från. Ja, det finns många.. känns som att jag gick igenom massor med kinaklänningssidor innan jag bestämde mig. Man kan också få en del tips från kinaklänningstråden här på BT också: www.brollopstorget.se/Forum-1-81/m3949530.html eller bröllopstorgets "expert" daniiel: www.brollopstorget.se/Forum-2-132/m4239026.html
  • Alvstina
    Wardelli skrev 2013-03-17 15:13:37 följande:
    Vad roligt att du har hittat din klänning! Du har ingen bild så att vi också kan få se den?
  • Alvstina

    Nu har äntligen sambon gått med på att vi har kör på vigseln i kyrkan. Sjunger båda i en gospelkör och det var där vi träffades. Av någon anledning har han hävdat att det inte kändes personligt med kören på vigseln. Jag har tyckt tvärtom. Men nu är han med på det i alla fall! :)

  • Alvstina
    Lakinna skrev 2013-04-05 21:49:47 följande:
    har ni bestämt låtar till vigseln?
    Känner att ligger till ungefär lika i planeringen som du just nu. Funderar på både psalmer och låtar som kören ska sjunga. Jag har inte riktigt fallit för någon av vigselpsalmerna utan är mer inne på "en vänlig grönskas rika dräkt", "möt mig nu som den jag är", "du vet väl om att du är värdefull" eller kanske "jag vill ge dig o herre min lovsång".

    Låtarna som kören sjunger blir väl något gospligt förmodligen. Har inte bestämt vad än.. men dom kan ju rätt många låtar ändå. Det blir i alla fall inte "oh happy day", den har blivit lite uttjatad, speciellt på bröllop känner jag.

    Vad funderar ni andra på? 
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!