Orientaliskt bröllop
Vi ska ha sittande middag, det blir som buffé fast på varje bord. Det blir ju ett antal (10-12) olika meza-rätter (småplock) som dom fyller på så fort det tar slut på varje bord och sen kommer huvudrätten. Men meza-rätterna kommer inte plockas bort när huvudrätten kommer, utan dom finns kvar större delen av kvällen. Det är för att gästerna ska ha något att tugga på när dom dricker osv. Så borden står aldrig tomma! Det är så det funkar med syriansk meza, man plockar och äter under hela kvällen! Och så dansar man massor under tiden också.
Vi har inte bestämt om vi ska ha toastmaster, det är inte vanligt på syrianska bröllop, men vi funderar på att välja ut någon ändå, som t ex ser till så att alla finner sig till rätta i kyrkan och festlokalen osv.
Hur ska ni göra med bordsplaceringen? Ska ni ha placeringskort vid varje stol eller bara ett vid varje bord med t ex familjenamn?
Jag gillar också detaljer. Det gör mycket ändå.