Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    goli skrev 2013-01-12 20:32:19 följande:
    Hahaha! Vad roligt! Då blir vi släkt, ju! Åh vad duktig du e som kunde läsa det, hahahaha! Skrattande
    haha ja men eller hur. kommer du byta efternamn också eller behåller du ditt?
    Ja visst var det. nu vet jag vad du heter också men det behåller jag som min lilla hemlighet. Måste bara säga att du har ett vackert namn.
    Har ni pratat några barnnamn föresten?
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-12 21:19:55 följande:
    Hahaha, vad gulligt av dig, tack ska du ha! Jag funderar på det fram o tillbaka. Saken e den att min fästman håller på att byta sitt efternamn just nu o ska ta sin mors efternamn, det är mer persiskt än det ha heter nu. Så jag vet faktiskt inte! Är du säker till 100 procent att du ska byta efternamn?

    Om vi har! Jättemycket! det roliga e att vi kommer på så många flicknamn men inte alls många killnamn. Favoriterna just nu är Natalie, Amelie (min favorit, inte fästmannens), Melanie (hahaha, allt slutar typ på samma ändelse!). Och just nu smakar jag lite på flicknamnet Pilar. Tycker det e speciellt o vackert. Tror det e spanskt. När det gäller killnamn har jag fastnat lite för Damon men fästmannen gillar det inte alls, haha!
    Vilka namn har ni diskuterat då?
    yes jag är helt säker på att jag kommer byta. vill gärna ha samma och han tvärvägrar att byta. och jag tror det handlar lite om att han är ju född i sverige och så och han har inte så mycket av sina rötter kvar. så för min del spelar det ingen roll. :D
    tycker du inte man ska ha persiskt elelr utländskt efternamn i sverige? :P
    min sambo skulle aldrig byta sitt efternamn. jag kom med förslaget att vi byter båda två så båda får byta men icke.

    oh ja vi har pratat massor men vi kommer bara fram till två nman som vi gillar. flicknamnet bestämde vi i typ januari -10 så det var ett tag sen. Som flicknamn kommer vi ha Parmida och som pojknamn kommer vi ha Dastan från spelet prince of persia.
    Jag vill jättegärna ha kommentarer på detta då du är iranier och jag inte har någon koll alls. ;)
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-12 21:38:47 följande:
    Jodå, tycker absolut inte att man ska glömma sina rötter. Det efternamnet min fästman har är en del av ett längre efternamn som låter arabiskt men hasn mors efternamn låter mer persiskt o eftersom hasn syskon har bytt så ville han oxå heta samma som sina syskon. Men han var och är lite ledsen över att överge sin fars efternamn. Jag måste säga att jag har lite svårt för det här att man som utländsk byter namn till ngt svenskt. Förstår inte grejen helt enkelt. Tycker man ska vara stolt över sitt ursprung o hålla fast vid det, speciellt som vi redan glömmer så mycket när vi bor i Sverige o pratar svenska hela tiden. Jag o fästmannen försöker prata mer persiska men efter typ 3 minuter börjar vi prata svenska igen av ren vana. Vill jättegärna att våra barn ska växa upp med persiska kulturer och traditioner oxå. Det är ett stort plus att få ta del av flera kulturer, vill inte beröva våra barn det!

    Tycker att Parmida och Dastan är jättevackra namn! Annorlunda o originella! Vad tycker du om namnet på Big brother-Kittys unge då: Bibbi Nikki-Lo Inga-Lill Krabban Störby Jutbring?
    ja men precis. Sambon kommer tyvärr inte prata persiska med våra barn utan det överlåter vi åt svärföräldrarna och det är av den enkla anledningen att han har lärt sig två språk (persiska och kurdiska) halvdant och behärskar dom inte. så det är inte så bra att prata persiska och sen blanda in svenska ord mitt i allt. så det är väl bra att dom får efternamnet i alla fall. dock ska dom vara mycket hos farmor och farfar så dom ska lära sig ändå. och sen kan pappa prata persiska med dom.
    men vi får se hur det blir.
    men det är ju därför jag läser persiska också för att vi ska kunna prata det med våra barn. om jag kommer igång och lär mig en massa så kanske det går. för när jag lär mig så lär jag ju sambon massa saker som inte han kan också. Men vi får se helt enkelt.

    Du tycker det alltså? svärmor hatar namnet Dastan tyvärr. hon säger att det är gammalt gubbnamn. haha. men det finns jättefå i sverige som heter det så det är ju bra.

    haha det var det fulaste namnet jag har hört någonsin. hur kunde hon få till det?
  • Pagnie
    Aidis skrev 2013-01-12 22:35:26 följande:
    Hej! Tänkte delta i eran forum. Jag är från Iran och ska gifta mig med en halv dansk / halv spansk kille. Vi bor nere i Skåne och planera att gifta oss till 7 september 2013 . Vi har tänkt oss gifta oss i kyrkan och ha en persisk vigsel...lokal, kyrka, florist är bokade. Hade varit jättebra att ha några att utbya idéer och tankar med.... )!
    välkommen till våran tråd. kul med lite nytt folk då det mest är vi tre här som tjatar med varandra.
    klänning, ringar, blommor hur har du tänk?
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-12 23:40:50 följande:
    Pagnie, jag tycker att du är riktigt ambitiös och det är beundransvärt att du lär dig persiska. Så fortsätt kämpa på o snart kan du ta o lära mig lite persiska oxå, hahaha!

    Tråkigt att din svärmor tycker så men det kan stämma att det namnet var vanligt med tanke på hennes generation. Men jag tycker inte alls att det e så nu, tvärtom. Lite som mode o trender, att saker o ting återkommer efter ett tag. T o m min fästman tycker om namnet Dastan o tro mig, han e svår! Skrattande O sen kan man tyvärr inte alltid göra alla nöjda med de val man gör, det viktigaste är att du och din sambo är nöjda med det valet. o tänk sen när er son blir lite äldre o får veta var o vem han har fått sitt namn ifrån. HUR COOLT SOM HELST JU! Cool
    haha eller hur. Jag älskar verkligen det namnet och har gjort det från början. helt underbart är det. Svärmor älskar dock namnet parmida så det är ju bra. Då tycker jag svärmors val av namn är värre på min sambo. låter enligt min mening som ett tjejnamn men vad ska jag göra åt det ;) hon tycker ju som hon tycker. han är dessutom den enda i världen som heter så enligt vad jag har förstått. så ja hon ska inte klaga.

    Ja både mamma och pappa kommer ju alltid ha älskat tv-spel så då är det väl bra för honom att få det därifrån då. ;)
    jag gillar namnet Namine också.
  • Pagnie
    Aidis skrev 2013-01-13 00:20:45 följande:
    Hej tjejer, tack !! Som sagt, kyrka, lokal, florist och fotograf inkl. kamraman är bokad. När det gäller klänningen så har jag tänkt något i stilen mex inte alltför åtsittande eller alltför prinsseklänning om ni förstår vad jag menar....utan en som åtsittande upptill och går utåt från höften typ, helst ska det vara V-ringat som går neråt längst Håret ska vara uppsatt. Ringen...det ska vara vitt guld med diamanter runt som ska matcha min förlovningsring. Blommor vet jag inte riktigt....jag vet bara att jag vill ha i olika färger av vitt både i buketten och även i dekorationer med inslag av svalt grönt. Färgtema är vitt i olika nyanser med inslag svalt grönt och silver gäller för dekration och sofreh Bifogar bilder på klänningen och frisyr. Vad tycker ni? Hur gör ni med eran sofreh aghd? Fixar ni själv eller är det någon en bröllopskoordinator? Tips?
    goli bokade en som fixar sofre och jag kollade också på henne men hon tar 8000 så det kändes liiiite väl. så jag fixar faktiskt min själv. en svensk som fixar en sofreh aghd. kan bli kul men det ska nog gå bra. har några månader på mig.
    har hittat massa fina vaser som vi ska använda sen tyger och grejer hämtar vi hem från iran. och lite småplock. dock vet jag inte helt hundra hur det kommer bli än men det ska jag spåna på.
    det lät som en fin klänning.
    känns som att du har allt det roliga kvar.
    allt det där är klart för mig. skulle gärna göra det igen. hihi
  • Pagnie
    Aidis skrev 2013-01-13 11:48:44 följande:
    Wow!! Stort eloge till dig !! Vet du vilka färger du ska ha? Spegel och kandelaber ska det vara silver, kristall, guld??
    den ska vara rätt enkel med vitt och silver mest. kanske något enstaka blått. men spegel och kandelabrar ska vara i silver. har redan sett ut vilka det ska vara. Måste bara hitta några fina fat så har du tips på vart man kan hitta det så skulle det vara bra.
    vet du vad för symboler det är som ska vara på? jag hade en lista men har tyvärr tappat bort den. jag vet dom där äggen, bröd och nabat. sen är det blankt i huvudet på mig.
  • Pagnie

    åh flickor vet ni idag är det exakt 6 månader tills vi gifter oss. tiden borde gå snabbare nu tycker jag. Men det är väl bara att vackert vänta.
    nu är det 95 dagar kvar till bebisverkstan startar. ;)

    men nu till en fråga. jag har börjat fundera mer och mer på om man kanske ska göra håret i sthlm. och jag kollade på den här fadi men det står inga priser vet ni vad han kostar? för salongen låg ju jättenära där vi gifter oss så det hade ju varit perfekt.
    har ni annars några tips på vart man kan gå i närheten där uppe? och smink också? make up store är dom bra?

  • Pagnie
    Mandis skrev 2013-01-13 12:59:52 följande:

    Nu har jag skummat igenom senaste dagarnas inlägg...ni är på gång nu ;)!! Vad fina inbjudningskort Goli..fint med en persiskt dikt oxå!!! Superfina ringar Pagnie, gillar att du har en blå sten..annorlunda och snyggt!


    Goli, jag tycker absolut att du ska kolla med Fadi och se hur du känner. Jag vet inte hur dom har det med sminkös och så men dom har säkert något samarbete med någon eftersom dom ofta har bruduppsättningar. Jag hade ju en från Make up-store som sminkade mig...svärmor hade lyckats bli vän med henne så hon kom till frisörsalongen och sminkade mig. Men även min mamma hade en tjej som jobbar på makeup store (Åhléns, Odenplan) som kom hem till henne och fixade henne..så man kan ju alltid fråga om dom ställer upp?!


     


    Pagnie, jaaaa...då får vi skapa en gravid/mammatråd här efter era bröllop...jag har dock inte lika klart för mig när vi ska börja med bebisproduktionen som du har ;). Vi har lite flytande datum så vi får se...men det roliga är att alla runt omkring mig helt plötsligt har börjat bli gravida, från att ingen av mina vänner har varit gravid till att typ 5 av mina vänner ska ha barn i april!! Man blir ju liiiite stressad av det..haha..


    Vad kul att du ska fixa Sofre aghd själv, säg till om du vill se lite detaljbilder på vår sofre för inspiration..vi hade ju ganska enkelt med mycket vitt!!!


    ja jag älskar mina ringar dom är verkligen perfekta. lyckades riktigt bra där måste jag säga. hihi.
    Lätt att vi skaffar en sån tråd då. sen får vi ha babydates i stockholm sen.
    Det är sjukt många i vår omgivning som också skaffat barn och ska ha. dom flesta har fått nu men det har varit mycket måste jag säga.

    ja jag tar jättegärna lite bilder. fixade ni er själv? Har du koll på vad som SKA finnas på bordet?
  • Pagnie

    pratade precis med sambons bestman och hans mamma är kompis med Fadi så hon skulle prata med honom i morgon om pris och så och se hur han har det med tid å allt.
    Så som det ser ut nu så kanske det blir han och så sover vi i stockholm dagen innan. Skulle vara jätteskönt att slippa åka den resan på bröllopsdagen.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop