Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    huvudvärkstabletter halstabletter tuggummi tandpetare tandtråd skavsårplåster plåster handkräm sykit tamponger bindor nagelfil hårspray hårnålar säkerhetsnålar tops våtservetter deoservetter Natriumklorid kompresser lindor tejp Hårsnoddar

    Det blir nog rätt lika i båda om vi bortser från tamponger och andra uppenbara kvinnogrejer. ;)
    kommer nog komma på mer ändå.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-22 19:12:41 följande:
    Pagnie,
    Våra listor var ju nästan snarlika! :) Bra. Då har vi fått det gjort också.
    Vad har du mer för uppdrag till oss?  
    haha lite mer kommer de säkert fyllas på med.
    jadu bra fråga.
    får jag fundera en stund? ;)
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-22 19:18:49 följande:
    hahaha! vad söta ni e! kan inte ni planera mitt o min fästmans bröllop oxå? Ni e ju så jäkla ambitiösa o påhittiga! Tycker ni ska överge era yrken, jag gör det oxå, så kan vi starta ett bröllopsplanerarföretag. Ni två kan komma på såna här idéer o pyssla med grejer o sånt så kan jag offra mig o köra provsmakningsdelen... på allt. Solig
    fan det lät som en grym idé. Goli vi kan köra en liten del som fixar sofreh aghd också som inte kostar en förmögenhet för brudparet ;)
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-22 20:08:09 följande:
    Haha. Det låter som en bra idé, goli. 
    Men du ska inte behöva offra dig och ta hand om all provsmakning. Det är ok... Jag kan också hjälpa till. Jag får liksom offra mig för laget! Drömmer 

    Tänk om vi skulle göra det? Jag svär på att vi skulle bli dom bästa bröllopsplanerarna, dessutom skulle vi ha sjukt kul ihop (och småtjafsa, som vi kan göra ibland... men mest på skoj)  

    Men just nu befinner jag mig i en fas då jag känner mig planeringssugen! Ett tag var det dött på den fronten, men nu är lusten igång kickad igen! (Haha... Nu låter det som att jag pratar om annat).

    Kom på något snart Pagnie, ok? Jag ska också försöka komma på något.

    Kan inte vi hjälpas åt och komma på roliga och annorlunda idéer att ha på bröllopet? Som t ex toalett-korg.
    Sätt igång hjärnverksamheten nu! 
    haha ja jag tycker vi kör på det. asbra ju.

    jag känner som du att det var dött på den fronten ett tag men nu jävlar sätter det igång igen.

    ja jag ska kolla igenom min bröllopsmapp om jag hittar något roligt. har sparat en massa skit så måste kolla på det genast.
  • Pagnie

    ja det där är ju verkligen svårt. men vad ska gästerna göra under alla strötid som dom har? innan vi kommer till lokalen och så? eller det kanske löser sig? dom minglar och sen dansar dom?

    fan jag tycker det är så svårt att veta hur allt ska gå ihop. när man ska göra vad, första dansen, skära tårta osv. någon som vet?

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-22 21:16:35 följande:
    Pagnie,
    Jag har faktiskt själv suttit och försökt klura på det där, vad ska gästerna göra tills vi kommer till lokalen? När ska vi dansa första dansen? Skära tårtan? Hur länge ska vi äta middag innan festen sätter igång med musik och dans? Jag tycker också att det är jätte svårt att få ihop det.

    Vi kommer ju fotas efter bröllopet, i en timme, så då har gästerna en timme i lokalen som dom får dricka välkomstdrink, mingla, läsa i festhäftena kanske?

    Sedan anländer vi till lokalen, då brukar det vara speciella låtar som bandet spelar, svårt att förklara men typ "välkomstlåtar för brudparet". Och då dansar man en stund med gästerna, som står i en ring runt brudparet. 
    Efter det så brukar brudparet brudvals (tryckare), i alla fall på syrianska bröllop. Men jag funderar på om vi inte ska sätta oss ner till bords för middag direkt efter "välkomnandet" och dansa brudvalsen (tryckare för vår del) efter middagen istället? Så kan vi kicka igång festen efter det! Hur tänker du?

    Och sen det här med tårtan då... På syrianska bröllop så äter man ju inte en tradionell trerättersmiddag. Man äter meza, alltså småplock, sen kommer varmrätten och efter varmrätten så kan man fortsätta äta småplockrätter. Frågan är då när vi ska skära och servera tårtan? Det känns ju dumt att servera tårtan om det fortfarande serveras mat. Det känns ju som att tårtan ska vara det sista man serverar, men på syrianska bröllop så äter man ju i alla fall till kl 1. 
    Ska man kanske skära och servera tårtan vid 23-tiden? Och sen kanske vid 1-tiden kan man servera lite mer småplock, som vickning, för dom som kanske hinner bli hungriga igen? Det är jättesvårt! 

    Hur är det tänkt att ni ska ha det med mat? Ni ska ju ha buffe, det vet jag. Men jag tänker mer kring tider, upplägg etc? När ska buffen serveras och hur länge ska den stå framme? Ska ni servera något efter buffen? 
    det är jättesvårt det där. men första dansen borde enligt mig i alla fall vara efter middagen. så kommer vi ha det i alla fall.
    men vi kommer komma till lokalen efter fem någon gång. sen blir det den persiska vigseln och sen äter vi vid 6 halv 7 någon gång. sen kommer väl middagen vara i två timmar kanske med alla tal och grejer och sen blir det ju första dansen. sen dansar man en stund sen så kommer tårtan skäras upp som du säger kanske vid 22-23 någon gångn.

    ja det där med maten har jag inte ens tänkt på. kommer bli galet svårt att förutse. dock så kommer vi ha röda mattan där gästerna fotas när dom går in i lokalen. hoppas det blir bra i alla fall. iranier älskar ju att vara med på kort har jag förstått. haha.

    vi kommer ha godisbuffé och persiska kakor framme hela tiden och sen också fruktbuffé och chokladfontän. Chockladfontän låter i och för sig farligt för klänningen men man får vara försiktig. haha.
  • Pagnie
    Mandis skrev 2013-01-22 21:35:38 följande:

     


    tack så mycket Mandis. all inspiration är ju jättebra. Jag har hittat jättefina vaser på in och finn som jag tänkte. men att ha speglar på sofren att ha ljusen på verkar ju jättesmart. jag tänkte också ha en skål med flkytljus i. det var en bra idé. spegel har vi hittat men inte köpt än och kandelabrar har vi hittat men inte köpt. in och finn är en jättebra butik som har mycket som man kan använda på sofren. så egentligen är ju problemet det här med symbolerna. man måste bara komma på hur man ska lägga upp det. men det här med diamanter låter smart. det hade jag inte tänkt på. tänkte annars att man har ett vitt sidentyg underst och sen lägger man ett typ tyll över och mellan dessa kan man lägga en ljusslinga. låter det bra?

    har du något tips på vart man kan hitta speglar runda som man kan ställa ljusen på?

    och tips på vart man kan hitta fina tyger här i sverige?
  • Pagnie
    Mandis skrev 2013-01-22 21:46:41 följande:

     


    En sista detaljbild!!! Jag återkommer om jag hittar fler bra bilder =)!!! Angående dagens upplägg skrev vi ju ett körschema för hela dagen, jag kan kolla om jag har kvar det schemat och i så fall maila er om ni är intresserade!!
    vi är jätteintresserade av ett körschema!!!!!!!
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-22 21:47:09 följande:
    Mandis, vilken vacker sofreh aghd! Massa cred till de som fixat det, din mamma o din moster var det väl? O var fixade ni noon-sangak rosorna? Jättefina!

    Icke bröllopsrelaterat, men du skrev för ett tag sedan att du kunde tipsa om ställen i Sthlm man kan söka underläkarvik till? Skulle uppskatta det nu... jag o fästmannen får bara en massa nej överallt, alla platser är typ redan tillsatta!
    hallå klart ni ska söka akuten i eskilstuna. hallå det fattar väl alla. Goli kom igen nu. på en gång. jalla jalla. jag vill ha någon att klaga över graviditetsbesvär med. och annat skit. plus om ni börjar i juni kanske redan så kan vi tjata bröllop. jalla jall
Svar på tråden Orientaliskt bröllop