Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    Asal skrev 2013-01-24 22:11:03 följande:
    Kitkät 

    Har kollat runt på den sida som du länkade och verkar vara bra. Lär nog kunna klicka hem ett och annat.

    Pagnie
    Grattis!! Underbara och hundarna ser ju helt fantastiska ut. 
    Exakt vad ingår i paketet från olles krog? 
    Är inte Olleskrog jätte dyrt?
    För att vi har också kollat på de (deras hemsida) och pratat med några bekanta och de har sagt att stället inte är billigt alls. 

    Tjejer hur gör ni med sofreh aghd?
    Fixar ni själva eller får ni hit från Iran eller vad? 
    så nu är jag hemma och vi en riktig dator. Så nu kan jag svara.

    Det som ingår för oss är.

    Lokalhyra personal buffe fruktbuffe chockladfontän blommor (till mig, tärnorna, marskalterna, lokalen,kyrkan, utanför lokalen, brudbordet) Kameraman fotograf stolsöverdrag rosetter till stolarna Limousine dekorationer på borden. brudbordet dj öppen bar alkoholfria drycker tårta välkomstdrink

    Det är väl ungefär det som ingår. Så vi kommer fixa sofreh aghd själva. Jag kommer fixa den. kommer köpa skålar och vaser och allt sådant som behövs och sen ska vi fixa lite saker från iran, typ tyger och fat och lite sånt. 


    Sen om Olles krog är dyrt eller inte vet jag faktiskt inte. Men jag tycker vi fick en hel del för det priset.

  • Pagnie
    Asal skrev 2013-01-27 21:29:54 följande:
    Pagnie
    Ni har ju i princip fått allt i paketet så det är ju sjukt grymt. Nu vet jag inte hur stor er budget är och hur mycket stället kostar er men jag är säkert på att ni kommer ha en underbar lyckad kväll.

    Olles krog är ju riktigt fint och de kan ju det här med persisk mat och allt.
    ja men det tycker jag också. vi fick väldigt mycket för priset. vi räknade på allt separat och vad det då hade kostat och det blev billigare med detta paket faktiskt.
    Vi har en budget på ca 250 000 så det är inga problem med det. Men sen vad det sen hamnar på återstår att se. jag försöker spara på det jag kan. försöker hitta saker billigare och så. ;) men ibland går inte alltid det.
  • Pagnie
    Asal skrev 2013-01-27 21:54:07 följande:
    Det låter ju bra det då :)
    Hur månag kommer ni att vara? 
    Jag LÄNGTAR tills vi har kommit lite längre.
    Idag bestämde vi mer eller mindre tid för bröllopet. Nångång mellan April till september 2014. (Fast han vill att det ska bli tidigare) men vi vet båda två att det kommer inte att gå.

    Det här med budget är rätt så svårt. Vi har hittills inte gjort nån budget. Vi sparar bara allt vad vi kan. För att sen se vad vi kan spara in på och så. Men med er budget borde ni känna att ni har rätt så fria händer tycker man. ;)

     
    vi kommer vara någonstans mellan 130-160 så inte så många egentligen om man ser på hur månnga det kan vara på orientaliska bröllop. Men väldigt många om man jämför mer ett svenskt bröllop. haha

    ja men det är ju bra i alla fall. vi lyckades faktiskt med datumet rätt snabbt. enda helgen på hela sommaren som min mamma inte jobbar så då fick det bli det. Sommaren var redan självklart men sen så.
    När datumet sen kom då föll allt på plats. när sen lokalen och kyrkan var klar så kändes det som att det inte fanns något mer att göra. men jag hittar mer och mer saker hela tiden.

    jo det har vi väl egentligen. Men jag gillar att försöka hitta billigare alternativ. bara bra att ha kvar lite pengar efteråt om det går då vi ska skaffa barn ganska omgående efter det. och då krävs det ju lite pengar och så. :D Sen blir det ju lite utmaning om man inte tar första bästa. ;)
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-27 22:13:51 följande:
    Pahnie, läste på fb om din klänning... vad hände egentligen?
    haha dom mätte höfterna på 80 cm istället för midjan på 61 cm. Total miss från dom. hann till sömerskan för jag frågade i butiken om den inte satt lite löst och dom sa att man behöver alltid sy lite i dom. Okej säger jag och sömerskan säger att det här är två storlekar för stort. det kostar massor att sy in. dom säger fortfarande att den ska vara mellan 34-36 men nej det var den icke den var mellan 38-40 och jagh gick tillbaka till butiken och dom såg sitt misstag. så nu ska dom expressbeställa en ny och går det inte betalar dom för att sy om ;)

    Så det blev liiiite krångel men det går ju att fixa. tur att man har beställt klänningen i tid säger jag bara. ;)
  • Pagnie
    Asal skrev 2013-01-27 22:10:15 följande:
    Jaha 130-160 låter ju bra.. Jag trodde du skulle säga nåt på 200-250.

    Haha du har helt rätt, ni ligger i mitten av skalan , inte så många som vanliga orientaliska bröllop men verkligen många om man jämför ett svenskt bröllop.

    Är bröllopsresan och ringar och klänningen och sånt inräknat på budgeten?

    Shit ni har ju mycket på g då om ni har bebbe planer också.
    Massa skoj och förändringar :)
     
    För vår del kommer nog allt hända på samma ställe, vi kommer ha en som viger oss och sen det persiska vigseln och sen mottagningen i samma lokal. Fast den borgerliga vigseln vill vi ha utomhus. 
    haha nejdå så farligt ska det inte bli. räcker. tycker det är mycket som det är nu. jag som är svensk och allt. haha.

    bröllopsresan är inte inräknad i budget men ringar och klänningen är.

    ja det är massa planer. sätter igång med bebis i april så vi får se hur snabbt det går. ;)
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-27 22:42:31 följande:
    Pagnie, vad tråkigt att höra! Men shit vad idiotiskt av dem! Skönt att de fixar det iaf o som du säger att du har gott om tid, hahaha! Får hoppas att det blir er första och sista setback! Det kommer att lösa sig! Skrattande
    haha ja men skoja inte. Och dom försökte få i mig att jag hade gått ner i vikt och alltså 19 cm i midjan på 4 månader. ser jag ut som en sån som går ner så mycket i vikt?
    Knappast!
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-27 22:52:01 följande:
    hahaha! vad fult av dem! Irriterande... som sagt, riktiga idioter!
    japp. men som tur var så fixar dom det i alla fall. :D fick ju ett trevligt bemötande av dom i butiken. hon som var sur var hon som hjälpte oss när vi väl var där och beställde. dom som var där nu när jag var där var jätte trevliga och sa att det här fixar vi. dom ville dock inte erkänna att dom gjort fel. lite roligt.
  • Pagnie
    Asal skrev 2013-01-29 14:55:53 följande:
    Pagnie
    Det där låter inte kul med klänningen men hoppas att allt löser sig till det bästa nu och att du inte behöva mer krångel.

    Goli
    Jag ser faktiskt mer fram emot festen i Iran för jag tror den kommer bli sjukt roligt. Min släkt brukar gå all in när dte dags för tjejerna och det tror jag kommer blir sjukt roligt.
    Jag och mamma har pratat om att kanske ta oss en kort resa kanske under våren till Iran och då ska jag få välja allt jag vill till min sofreh och köpa med och ja precis som du sa vi ska kolla på klänningar också där :D 
    ja dom ringde idag så det verkar som att det kommer lösa sig. :D
    Dom fixar allt med klänningen och jag ska ju sy in min topp och det kommer gå på ca 1500-2000 så det låter helt okej. :D
    Så nu är allt fix och färdigt. ska bara hitta armband och underkläder så är jag klar ;)
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-29 18:01:07 följande:
    Pagnie, hahaha, du borde veta bättre än så... du blir inte alls klar, vi ska ju starta eget, hallå!
    haha okej my bad jag är inte klar. ;) vi kör på då. såg du han som skrivit skit om olles krog?
  • Pagnie

    Jag tror faktiskt att personen snackar en hel del skit. Varför aktivt leta upp en gammal tråd för att varna. Då brukar man starta en ny. Och son du säger varför skulle dom gå efter nio? Och vi fick bara ett pris men förhandlade till oss ett annat och jag tyckte don var seriösa. Alla som vi pratat med som haft bröllop där är nöjda.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop