Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    vår2013 skrev 2013-01-30 15:04:04 följande:
    "Varför aktivt leta upp en gammal tråd för att varna". Hänger inte riktigt med där, det står ju att tråden är från den 29/1-2013.. Så vitt jag kan se ser det ut att vara en ny tråd. Som jag skrev, killen verkar bara ha haft rejäl otur och det måste kan få kunna ventilera på en sida som denna. Finns massvis av trådar som denna där folk varnar andra för ditten och datten. Ska man ha fest där behöver man ju inte ta åt sig om det har gått bra so far..
    dom trådarna jag såg det i är bara gamla trådar. En som är startad 2012-07-05 och en 2012-05-20 så jo det är gamla trådar.
    och jag får tro vad jag vill om det. har som sagt bara hört bra om det och vi har MÅNGA bekanta som haft bröllop där och är jätte nöjda. Och svärföräldrarna fick komma dit när dom hade ett bröllop, alltså dom fick sitta och prata med honom på hans kontor då och fick smaka mat så vi kunde bestämma oss och stötte då på brudtärnan som även var brudens syster och som bara hade gott att säga och att allt hade gått så bra och då hade dom gått igenom hela middagen plus tårta.

    Men hur som så spelar det ingen roll för jag skiter i vilket. Och det var väl inte därför du skrev i den här tråden från första början?
    Skulle ju vara ganska trevligt om du i alla fall berättade vad ni har för slags bröllop om du vill ha tips.
  • Pagnie

    ja jag tänker då inte oroa mig. har bara hört bra saker om det. Så nu skiter vi i det tycker jag. och som sagt jag tycker att vi fortsätter vår goda ton, verkar tyvärr bara bli fel när nya människor kommer in och blandar sig i något dom egentligen inte vet så mycket om tyvärr. det brukar bara bli fel då.
    Men nu pratar vi om något roligare.

    Kitkät, jag har börjat på min lista i alla fall för saker som ska fixas, men till min stora förtvivlan så verkar det inte vara mycket alls som ska fixas :S vet inte vad som hände med alla saker. kändes som igår när jag hade hur mycket som helst att fixa. Men det verkar inte vara det nu.
    Men jag jobbar på och försöker komma på mer saker. Åh nu kom jag på en till. gästbok :P

    Hade utbildning idag på jobbet så nu har jag lärt mig att slåss. haha. Jätte roligt att vi får lära oss självförsvar. tränade på min kära sambo nu ikväll. var ganska lätt att lägga ner honom när han inte var beredd på det. ;)

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-30 23:34:01 följande:
    Pagnie, 

    Du får gärna dela med dig av listan när den är klar! Jag kanske hinner fixa listan inatt, jag är på jobbet just nu. Jobbar natt i princip hela veckan! Kan inte du dela med dig av vad du handlat på ebay? Har du t ex beställt paraplyt ännu? Och du får gärna uppdatera oss om saker som du fixat & trixat redan, så att vi blir påminda om saker som vi kanske glömt bort! Det känns som att det bara är jag som uppdaterar planeringsstatus jämt.. Förvånad
    Jag vill att du och goli berättar varje steg ni tar i planeringsväg! Haha. 

     Visst är det kul att träna självförsvar? Jag har ju tidigare arbetat på ett LVM-hem (tvångsvård för missbrukare) och där är det vanligt med hotfulla och våldsamma situationer, så vi hade självförsvars-övning två gånger per halvår. Men frågan är hur mycket av det man lär sig som man faktiskt utövar när en situation uppstår och man är stressad och tagen? 

    Jo, goli & Pagnie - Jag ska mejla Camelias cupcakes i veckan tänkte jag och så ska jag bestämma muffins- och glasyrsmak samt färg på glasyr. Det finns massvis med smaker och färger att välja på, men jag & fästmannen min har tänkt att vi ska ta så "neutrala" smaker som möjligt, alltså smaker som vi vet att dom flesta säkert gillar. Så vi har tänkt choklad- och vaniljmuffins. Och sedan chokladglasyr på en tredjedel (brun glasyr, naturligtvis), vaniljglasyr på andra tredjedelen (hälften med aprikosfärg, hälften vita). Men så vill vi ta ännu en glasyrsmak. Vad tror ni om kokosnötssmak?  Det finns t ex pistagesmak, apelsin- eller blåbärssmak etc. Vad tror ni?  
    Så vi har med andra ord tänkt välja två olika muffinssmaker (chocklad och vanilj) och sedan tre olika glasyrsmaker (choklad, vanilj och en till) samt tre olika glasyrfärger (vit, brun och aprikos) för att matcha vårt färgtema! Så mixar vi muffinssmak, glasyrsmak och färg! Vad tycker ni om det? 
    ja jag får nog ta och göra det någon dag framöver. Men just nu känner man sig mer död än levande när man är hemma. tråkigt men sant. Denna veckan jobbar jag 6 dagar. och nästa jobbar jag 5 tror jag. så nu kommer det bli slitsamma veckor. Jag som tänkte komma igång med persiskan igen.

    Men som sagt jag får uppdatera lite helt enkelt då. jag har ju en lista på allt jag gjort. haha. Men just nu har jag letat efter ett fint armband att ha på bröllopet. Så har ni några bra idéer på vart man kan köpa det så får ni jätte gärna säga det. Hon på bröllopsbutiken sa något om en swarowskibutik i stockholm, något ni känner till tjejer?

    hum det var svårt men rent generellt har jag förstått att kokos är en sådan smak som ganska många inte tycker om faktiskt. Så då kanske det är bättre med en annan smak i det avseendet. typ kanske jordgubb eller varför inte pistage, alla äter ju nötter jämt. I alla fall gör iranierna det. haha

    Men det ni redan hade valt låter ju jättebra. tror det kommer bli hur fint som helst faktiskt. Vi får köra som dom gör på tv, har ni sett det där programmet med 3 tjejer och dom går på varandras bröllop och ger betyg på allt från mat till vigseln till klänning ja allt. Skit kul! ;)
  • Pagnie

    synd att du känner så vår2013 men jag tycker helt enkelt att jag har all rätt i världen att tro att han snackar skit. Det är ju upp till var och en att tro vad dom vill. sen är det väl självklart att han får skriva vad han vill i och med att det är ett öppet forum. Det säger jag inget om.

    Men jag tyckte rent generellt att du inte kom in med någon speciellt positiv attityd och jag tyckte det var tråkigt. Det är ibland lättare att få ett gott bemötande om man är lite trevlig i början av en tråd och inte kastar skit på dom som är i den för vad dom tycker och tänker.
    Men jag hoppas du får ett jättebra bröllop och jag önskar dig all lycka.

  • Pagnie
    Asal skrev 2013-01-31 12:06:27 följande:
    Mustikka tog du några bilder på mässan??
    Vi funderade på att åka men sen så blev det aldrig av.

    Hur vettigt tycker nia tt det är att gå på mässan tjejer?

    Förresten sjukt härligt att det gick bra med klänningen igen :) 
    ja vi tänkte också åka på mässan men tog dalarna istället. kände liksom att det inte var så relevant då allt i princip är klart. frisör är ju klar och kläder och det mesta annat så då kändes det inte så där jätte viktigt längre. Men det skulle så klart ha varit roligt att gå dit för sakens skull.

    ja nu är jag lugn vad det gäller klänningen. får väl se hur lång tid det tar för dom att ordna upp allt. men fan ta dom om dom inte ordnar det. deras sömmerska kommer tillbaka i mars/april och då är min klänning det första som hon ska göra. nåde dom om det inte blir gjort. då vet jag någon som kommer vara fly förbannad.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-31 15:36:58 följande:
    Pagnie,
    Såg du listan som jag skrev av från beställningspappret på olika glasyrsmaker som finns att välja? Vilka tre hade du valt till choklad- och vaniljmuffins?  
    haha skrev ju. jordgubb eller pistage. ;)
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-31 17:59:42 följande:
    Pagnie,
    Hm.. Jordgubbssmak i glass och bakelser är jag inte alls förtjust i, så jordgubb blir det inte! Pistage tänkte jag också på faktiskt, det är något som jag tror att dom flesta gillar. Men däremot så kanske det finns några som är nötallergiker och då kanske det inte är så kul att få en cupcakes med pistagenöt. Det är svårt tycker jag, att bestämma smak. Men när vi provsmakade, så fick vi bland annat provsmaka glasyr med smak av kokosnöt och jag tycker inte att smaken var speciellt framhävande, det var mer en mild eftersmak av kokosnöt, jättegott! Men som du säger, kanske inte alla som gillar kokosnöt. Men så är det ju egentligen med alla smaker förutom vanilj och choklad som jag tror att dom flesta gillar... 
    ja det är jättesvårt det där. men ni kommer säkert på något bra kan jag tänka mig. :D
  • Pagnie

    ååååh tjejer det händer underbara saker. Stora saker. Men än kan jag inte säga vad. Jag vill berätta nu för er men ni får vänta till nästa helg.
    Hur ska jag kunna hålla sådana här hemligheter?

  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-31 23:19:39 följande:
    Pagnie, har man sagt A får man säga B!!! Så där kan du ju inte bara göra! Berätta nu nu nu!
    Haha blev du nyfiken nu va? ;) Ni får vackert vänta tills nästa helg så får vi se om jag är snäll och berättar då :P
  • Pagnie

    Kitkät jag kollade på dina smaker igen och tänkte att vanilj tillsammans med citron tycker ju jag personligen är väldigt gott. bara det inte tar över hela så det smakar för mycket men lagom smak kan göra det supegott.
    Men kunde man färga alla glasyrer till aprikos?
    Och ska ni ha något uppepå glasyren, typ dekorationer eller pärlor eller något? kollade på massa bilder på cupcakes nämligen och då hade dom olika grejer uppepå som matchade deras färgtema. typ små blommor på den bruna glasyren som var turkos och på den turkosa glasyren hade dom bruna grejer. förstår du vad jag menar? haha

    Åh vilka brudbutiker ska du till i stockholm sen då? Har du gjort någon lista? Jag hade gjort en jättelång lista men jag gick bara till en för jag hittade rätt på en gång. haha.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop