Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    kitkät skrev 2013-01-14 11:34:51 följande:
    Tjejer!

    Jag har kommit i kontakt med en sömmerska i Stockholm, som tydligen är utsedd till en av Stockholms bästa sömmerskor... Har även läst väldigt gott om henne på BT! Bland alla trådar om tips på sömmerskor så omnämns hon av flera olika personer. Så det bådar gott.
    Jag har alltså kontaktat henne för att höra hur mycket hon tar i pris för att sy upp en klänning åt mig, om jag nu inte skulle hitta min drömklänning i butik.  Fick svar från henne igår, att hon tar 9-10 000 kr. Visst är det ett bra tips? Jag vill ju ändå ha en ganska "maffig" klänning med mycket tyg. Visst kan jag komma undan med att betala hälften så mycket om jag beställer från Kina, men jag vette fan om det är värt det. 
    Hos henne får jag ju känna på olika tyger och välja själv samt vara med under hela processen och påtala ev. ändringar som jag vill ha etc.

    Vad tycker ni? Jag tänker att jag ska titta runt i lite butiker efter min drömklänning... Jag har ju en klar bild av hur jag vill att den ska se ut, och om jag inte hittar den så låter jag henne sy upp den istället för att beställa från Kina, som jag också haft lite funderingar på, även om det blir mycket billigare att beställa från Kina.  
    fan slå till. det var ju jättebra pris. min i butik kostade ju 20 liksom. jättebra pris
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-14 13:17:50 följande:
    Ja, jag känner också det... Känns bra att jag hittat ett alternativ som känns bra ifall jag inte hittar min drömklänning i butik. 
    ja men precis :D det blir nog bra ska du se. hur det än kommer bli så kommer du bli en fantastiskt vacker brud.
  • Pagnie
    susanvo skrev 2013-01-14 21:29:22 följande:
    Hejsan tjejer, läser lite i er tråd eftersom jag är så fascinerad av orientaliska bröllop. Minns att det var någon av er som letade efter en mörkblå klänning till sin tärna? har gjort ett felköp, storleken var för liten för mig det var en rätt liten 36:a jag fick hem. Bor i Örebro, pma om du fortfarande är intresserad! Kan skicka bild också!

    Köpte denna klänning men i mörkblått, fick betala tull också så vill helst ha 1000 kr för den.

    www.ebay.com/itm/Elegant-2012-Sheath-Sleevele...
    det var nog jag med strl 36 är tyvärr för litet.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-14 22:49:08 följande:
    Pagnie, 
    Tack för din fina komplimang, vad go du är :) 

    Idag har jag och min fästman suttit och klurat lite på inbjudningskorten. Det är inte lätt tycker jag, med hur man ska formulera sig. Jag vill gärna att det ska vara formellt och se perfekt ut! Förutom inbjudningskorten kommer vi också skicka ut ett "Informationsblad" till dem svenska gästerna med info som är självklar för dem syrianska gästerna (eller som inte är nödvändig för dem) men som dem svenska gästerna kanske behöver veta. T ex hotelltips, vägbeskrivning, gåvor, klädkod etc. All denna information är självklar eller onödig för dem syrianska gästerna, eftersom dem gäster bor i Sthlm allihop, så dem behöver varken hotelltips eller vägbeskrivning. Klädkod och gåvor är givet. Man ger alltid pengagåvor på syrianska bröllop.  
    Ska ni skriva något om klädkod & gåvor i era inbjudningskort? Hur ska ni formulera er i så fall?
    Vi vill önska oss bidrag till bröllopsresa och till vårt gemensamma hem, eftersom vi ska flytta ihop till en gemensam lägenhet först efter bröllopet. Egentligen så kan vi finansiera vår bröllopsresa själva, men vi vill inte gärna önska oss prylar, då vi hellre vill köpa inredningsprylar och möbler efter egen smak. 
    Jag vill egentligen hellre skriva att vi önskar oss bidrag till att kunna köpa prylar till vårt gemensamma hem, istället för att skriva bidrag till bröllopsresa.. Men jag vet inte hur vi ska formulera oss? Hjälp! 
    ja det där med gåvor är svårt. iranier ger ju också pengar eller guld. men svärmor tycker att det är fult om man nämner något om det så det är svårt det där.
    jag är jätte dåligt på formuleringar faktiskt.
  • Pagnie

    sorry helt off topic men jag var tvungen. Kollar vad jag lyckades knåpa ihop igår kväll. är nästan lite stolt över mig själv då det är mitt första babynest någonsin.


  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-15 13:33:42 följande:
    Pagnie, 

    Ja, det är likadant på syrianska bröllop. Och därför tänker vi inte skriva något om gåvor i inbjudan, det är inte vanligt att göra det på syrianska bröllop. Men däremot på svenska bröllop så brukar ju brudparet skriva en önskelista eller liknande och därför så vill vi skriva vad vi helst önskar oss i ett informationsblad, som vi bara skickar till dem svenska gästerna, med bland annat vägbeskrivning, boendeförslag, klädkod osv. 
    Vi har pratat med min svärmor och hon tycker att det är bra om vi skriver vad vi önskar oss eftersom alla kommer fråga ändå. Och det är inte lika "fult" att önska sig bröllopsgåvor bland svenskar som det är bland syrianer. Bland syrianer är det självklart att man ger pengagåvor, men svenskar vill oftast veta vad man önskar sig. Och därför har vi tänkt göra så... 
    nej men det verkar så. men vi får helt enkelt ta att skriva det på hemsidan så får svärmor ta det som hon vill. det är ju vårt bröllop.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-15 14:53:04 följande:
    Pagnie, sötaste baby-nestet! Fan vad imponerande att du gjorde den själv! Nice! Du har definitivt satt din touch på den oxå, med tanke på färgen som du valt, hahaha!
    haha nu förstår jag inte alls vad du menar. ja men jag är riktigt nöjd. kommer sy allt till våra barn tror jag. har hittat så mycket som jag vill fixa nu. och snart har jag en orsak att sy dom också. längtar såååå till sommaren.
  • Pagnie

    oj vad ni skriver jag hinner ju knappt med här. illa alltså. men som alltid så jobbar jag och har mer eller mindre inte något liv.
    Dock måste jag berätta att dom ringde från brudbutiken och min klänning är färdig för att hämtas. ska försöka att lämna in överdelen så att dom får sy om den nu också. hoppas det blir så bra som jag vill ha det nu.
    och hoppas jag inte blir jätte tjock på en gång så jag kommer i klänningen.

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-01-16 21:26:29 följande:
    Aidis, 
    Tack så hemskt mycket för dina konkreta tips och exempel! 
    Du har rätt, det kan vara bra idé att kontakta hotellet och fråga om ev. rabatt! Vart har ni tänkt köpa alla kort? Vi har hittat ett väldigt enkelt och fint inbjudningskort på Calligraphen. Vi kommer nog beställa därifrån. 
    Festprogram ska också beställas. Vigselprogram ska vi nog skippa tror jag. Och menykort ska vi nog inte heller ha, vi skriver nog menyn i festprogrammet! Vad gäller placeringskort så tror jag att festvåningen ordnar med det. 

    Pagnie,
    Vad är det du ska sy om med din klänning? Vad spännande!  
    jag ska sy om ryggen på den. det är en annan knytning än den jag vill ha så dom ska få sy lite hade jag tänkt. :D
    hoppas det blir bra bara. funderar på om man ska sy in några diamanter i kjolen också.
    Goli hade inte du gjort det?
    Undra om man kan göra det och om det blir fint då.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-01-16 23:58:45 följande:
    Aidis, håller med Kitkät. Du verkar vara väldigt rutinerad o ger så många fina o detaljerade beskrivningar, ung som att du har gift dig minst 50 ggr eller att du är en bröllopsplanerare till yrket, hahaha!

    Tycker det e skönt att ha er alla här, tjejer! Varje gång jag har haft funderingar eller beslutsångest så tänker jag bara: hm, kanske dags att skriva till tjejerna på BT och fråga!"

    Pagnie, berätta berätta berätta om ändringarna på din klänning!

    En fråga till alla er nu: har ni bestämt vad det blir för hotell till bröllopsnatten (om ni nu ska ta in på hotell)? Har själv så svårt med att hitta ngt bra.
    vi kommer att ta in på yasuragi vid hasseludden där vi var nu i december, sen kommer vi vara där i två nätter och gå på spa, massage och massa andra bra grejer tänkte vi. bara för att ha en avslappnande dag efter allt stök. :D
Svar på tråden Orientaliskt bröllop