Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Goli,
    Tack. Jag har mejlat till sömmerskan som tydligen ska vara väldigt duktig och frågat om jag kan komma dit för konsulation! Så om jag har tur så löser det sig med brudklänningen på ett eller annat sätt den helgen! :)  

  • kitkät

    Föresten, vilka butiker var du till av dom jag listade? Och vilka skulle du råda mig att besöka/inte besöka? 

  • kitkät

    Jag har läst många som skrivit bra om Stockholm Brud & fest här på BT faktiskt, jag läste igenom lite gamla trådar. Så det blir säkerligen ett besök dit! Jag ska försöka hinna med så många butiker som möjligt på så kort tid. Och det som är synd är att just på lördagar så stänger dom flesta butiker runt 14-15 tiden! Vet ni om det är mycket folk på lördagar i brudbutikerna? 

  • kitkät

    goli,
    Ja, jag ska verkligen göra som du säger, försöka planera vilka butiker jag ska till utifrån öppettider etc. Jag är väldigt tveksam till att jag kommer hinna med alla butiker  som jag listat och därför så tänker jag prioritera favoriterna och åka till dom andra i mån av tid.  Jag har tyvärr ingen möjlighet att åka ut på fredagen! 

    Men t ex butiken Lilly är ingen favorit, jag har hittat på deras hemsida och dom har inte den typ av stil som jag är ute efter tror jag.  Bröllopskällan har dålig service, har jag hört från flera håll. Garamaj likaså. Så jag vet inte om jag känner mig så sugen på att slösa min tid hos dom. Men samtidigt så har Garamaj fina brudklänningar och Bröllopskällan har ett märke som jag är lite intresserad av att titta på. Så kanske värt att ge det en chans ändå? Cosmos har jag också läst negativa omdömen om, tydligen väldigt otrevlig personal. 

    Men dom butiker som jag känner att jag absolut måste hinna till är: Stockholm Brud & fest, White Birds, Milagro De Nahrin, Drottninggatan Brud & fest samt Bröllopsbutiken.  Visst borde jag hinna till 5 butiker på 6 timmar? Hur länge var du i varje butik?
    Jag tänker att jag ska bara testa klänningar som stämmer överens med den modell som jag tänkt mig. När jag var i Degerfors så var vi där i säkert 1,5 timma men det var för att jag först fick vänta säkert 30 min på att få prova, och sedan så provade jag massa olika modeller som jag inte ens gillar - bara för att vi inte hade bråttom och det var kul! 

    Vad skönt att det löst sig med frisör och makeup för dig! Jag funderar också på att ringa och boka hos Make up Store snart, men jag vill hitta en frisör först också.  

  • kitkät

    Tjejer, 

    Jag måste bara tipsa om en sida som jag snubblade in på nyss: www.facebook.com/dressroomlinne, en användare här på BT har skapat en tråd och tipsat om denna butik som ligger i Göteborg så jag var tvungen att kika in på den och jag blev nästan lite tårögd... SÅ fina klänningar är det!

    Jag har mejlat dom och om priserna inte är skyhöga och dom har klänningar i färgen aprikos så kommer jag beställa klänningar till mina brudtärnor därifrån! Annars beställer jag bara en till mig själv Demon

     

  • kitkät

    Mustikka,
    Jag har tyvärr inte möjlighet att åka redan på fredagen, eftersom jag åker ganska sent på eftermiddagen från Örebro då. Men jag får helt enkelt besöka dom butiker jag hinner med och ta resten en annan gång i värsta fall! Förhoppningsvis så hittar jag den rätte på en gång. Men jag är tveksam till det... För jag har ännu inte hittat någon klänning som varit 100% så som jag vill ha den när jag tittat på olika märken på nätet.

    Vi har funderat på smekmånad och det enda vi vet säkert är att det blir inte Europa eller Thailand.  
    Det lutar mot Filippinerna, Mexico, Karibien eller Afrika... Men vi får se! Ni då? 

  • kitkät

    Pagnie,

    Tråkigt för er del att Josef har slutat, om du nu kände extra förtroende för just honom. Men vad är det som gör dig orolig? Du skriver att du är orolig att dom kan "fula" sig? Hur då menar du? Att nya ägaren inte ska leverera det ni kommit överens om?  

    Men vad kul att du fått en del gjort. Verkar konditoriet bra tycker du? Eller du kanske inte varit där någongång ännu? Vet du vad fotografen heter? Det kanske är Oscarsfoto, samma fotograf som vi ska ha ju! Med tanke på att er fotograf också är från Södertälje! För övrigt så har vi kontaktat Oscarsfoto och bokat dom. Så vi ska dit 8-10 mars, den helgen då vi ska vara i Sthlm, för att skriva på kontraktet! 

    Och vad gäller din syster & solosång. Jag förstår inte riktigt. Kontaktade solisten dig och skrev ordagrant att hon inte vill sjunga just den låten på ditt bröllop för att din syster inte vill det?  

  • kitkät

    Mustikka, 
    Ja, tyvärr så är det regnperiod vid tiden för vårt bröllop också i dom delar av världen som vi vill till! Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Men man får ha i åtanke att regnperiod inte innebär att det regnar konstant, utan det kanske kommer en skur och sen lyser solen upp igen! Så man kanske inte ska lägga så stor vikt vid att det är regnperiod.

    Om vi åker till Afrika så blir det dom lite vanligare "turistländerna"; alltså Kenya, Sydafrika, Tanzania & Zanzibar etc. Och där tror jag inte att det är någon fara! Men det är inte alls bestämt ännu. Vi vill som sagt antingen till Filippinerna, Karibien eller Mexico.

    Jag tycker att du ska kontakta Mona Lisa och börja ta tag i saker. Vilket datum gifter ni er nu igen? (Ursäkta mitt fiskminne). Men det är nog på tiden att ni börjar ta tag i saker, tänk på att det är ERT bröllop, så förvänta dig inte att dom ska PLANERA hela bröllopet åt er. Dom arrangerar bröllopsfester varje helg, så dom lägger inte direkt ner heltid på just ERT bröllop. Även om dom säger att dittan och datten ingår i paketet, så måste ni ta tag i det. T ex konditori, film/foto och florist!
    Så mitt tips är: Ring till Mona Lisa och be om att få numret till film/foto, konditori och florist. Och så ringer du dit och stämmer träff för konsulation! Mona Lisa kommer liksom inte arrangera det åt er, ni får fixa sådant på egen hand, även om det prismässigt ingår i paketet! Ni betalar för tjänsterna som ingår i paketet, men ni får ju själva ordna & planera med dom som anlitas. T ex kan det vara en bra idé att träffa fotografen/filmkameramannen för att diskutera och planera hur ni har tänkt er. Det gör ju inte Mona Lisa åt er! Så skärpning nu Mustikka, ring och ta tag i det! 

  • kitkät

    goli,
    Visst var klänningarna underbara? Helt i min smak! Kikade du på dom Pagnie?

    Jag mejlade ju och frågade vilken prisklass klänningarna ligger på. Mellan 2500-3500 kr ligger dom flesta klänningar på, så det blir för dyrt att köpa klänningar till mina brudtärnor därifrån. Kan inte lägga typ 7000 kr på bara klänningar till brudtärnorna. Men jag kommer absolut köpa en till mig själv! Tycker att priset är överkomligt. Hoppas någon nära vän/släkting gifter sig snart så jag får anledning att sätta på mig någon av dom vackra klänningarna! :)  

     

  • kitkät

    Ni får ursäkta mig för att jag skriver flera inlägg efter varandra, men jag har haft BT-abstinens. Haha. 

    Jag har mejlat sömmerskan som jag vill träffa... Jag berättade om henne för er för några veckor sedan. Hon har en ateljé i Sthlm och ska tydligen vara väldigt duktig - inriktad på att sy brudklänningar. Så möjlgtvis kanske jag ska åka in till hennes ateljé för konsulation, helgen då jag är i Sthlm, ifall jag inte hittar min drömklänning i butik. Jag känner mig mer och mer sugen på att sy upp min brudklänning från scratch, för att få den EXAKT så som jag vill :)  

    Jag har också kontaktat kyrkan där vi ska vigas för att ta reda på vilken präst som ska viga oss. Och har även framfört önskemålet att bli ledd till altaret av min far. Det var ok, men prästen som jag kontaktade tyckte att jag skulle fundera över symboliken i det och överväga om jag verkligen vill det ändå. Och det vill jag.
    Jag bryr mig inte om vad det symboliserar eller att det står för något som var förr i tiden, att kvinnan skulle överlämnas från sin far till sin man utan egen vilja. Jag vill att min far leder mig till altaret för att det betyder något annat för mig. Så det känns skönt att kyrkoherden sa att det var ok.  
    Jag tror min pappa kommer känna sig hedrad när jag frågar om han vill leda mig fram till altaret! :)  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop