Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, 
    Ja, alltså eftersom ni kommer dit på natten och åker på morgonen så tycker jag inte heller att ni behöver ta det dyraste. Men det får ni känna efter själva. Vi kommer bo på hotell från fredag - söndag, eftersom vi gifter oss på fredag och då åker vi till hotellet efter bröllopsfesten på fredag natt. Så för våran del känns det som att man kan kosta på sig ett dyrt rum, för vi kommer sova där i två nätter har vi tänkt. 

  • kitkät

    goli,

    Ja, jag väntar på svar från hon som jobbar på Make Up Store, så ska jag se vad hon tar i pris etc. Hon är tydligen riktigt eftertraktad! När jag ringde till Make Up Store och bokade tid idag, så frågade jag om jag fick ha önskemål om vem som ska sminka mig? Då visste hon direkt vem jag syftade på "Ja, jag antar att du vill sminka dig hos Ritta?".

    Men nu har jag i alla fall skickat sms till henne, så vi får se! Men jag behåller min tid i butiken, tills jag får svar på om hon har tid att ta emot mig hemma på bröllopsdagen eller inte! Men då är nästa problem, vilken frisör?

    Jag tycker inte det här är kul längre! Hur ska man veta vilken frisör som är bra?
    Bashar (som Mustikka tipsade om förut) har jag mejlat via Instagram/facebook, för det är tydligen enda sättet att få tag på honom. Men han tar 2800 kr, det låter lite väl maffigt tycker jag. Men det kanske är ett normalt pris?  

  • kitkät

    Mustikka,
    Tar han 3500 kr, för bara bruduppsättning? Ok, då går han fetbort som alternativ! Jag är inte ett dugg snål och jag skulle kunna lägga 3500 kr på en bruduppsättning, så det handlar inte om det. Det handlar om att det är sjuka pengar att lägga på en bruduppsättning. Jag tyckte 2800 kr lät mycket men överkomligt, men 3500 kr - det är lite väl mycket! 

    Finns det jacuzzi på vandrahem? Det måste vara ett fint varandrahem då! :) Ligger det i Södertälje?
    Vi tänkte spendera bröllopsnatten i Södertälje, på något hotell. Eftersom vi ska gifta oss i Södertälje så har vi ingen lust att ta oss hela vägen till Sthlm innerstad på bröllopsnatten, även om det finns lyxigare hotell där.  

  • kitkät

    Mustikka,
    Det verkar trevligt och fint för att vara vandrahem! 
    Vi ska nog på Scandic Skogshöjd - det är ett SPA-hotell i Södertälje. Vi tänker att det kan bli skönt med lite bubbelpool och SPA på lördag eftermiddag, dagen efter bröllopet, eftersom vi tänkt sova på hotellet hela helgen (vi gifter oss på en fredag). Dessutom så ingår frukost i hotellpriset, så vi tänker att vi ska äta frukost ihop med våra gäster på lördag morgon, innan alla åker hem!  

    goli,
    Ja, visst är det sjukt att dom pressar upp priserna så högt? Och det som är ännu mer sjukt är att dom kan göra det för att folk låter dom göra det, ingen tycker längre det är konstigt att betala 3500-5000 kr för en uppsättning. 
    Jag köper inte det! Och speciellt med tanke på att jag vill ha en väldigt enkel uppsättning. Då känns det himla onödigt att lägga 3500 kr på en håruppsättning som jag kan göra själv... nä, men nästan. Haha. Nu är jag arg! 

    Lycka till med din tenta imorgon!  

  • kitkät

    Pagnie,
    Vad duktig du är som orkar pyssla med sånt! Som goli skrev, då vet vi vilket ansvarsområde du ska få på vårt företag! :)

    Det är 10% på alla inbjudningskort på Calligraphen, så vi får nog slå till och köpa våra inbjudningskort nu. Har inte gjort det ännu. Vi ska nog också skicka ut någongång i mars. Eftersom vi gifter oss på en fredag så känns det extra viktigt att vara ute i god tid. 

    Och nej, jacuzzi behövs verkligen inte - om ni inte tänker bada på morgonen innan ni checkar ut haha. För på bröllopsnatten har jag svårt att tro att ni kommer orka det!  

  • kitkät

    Pagnie,
    Haha. Samma här faktiskt. Jag räknar med att vi båda kommer decka så fort vi lägger oss i sängen. Det är därför det är så bra att vi ska gifta oss på en fredag, då får vi en extra bröllopsnatt på lördagen! :)  

  • kitkät

    Jag har hittat inbjudningskort som jag blivit kär i :) 
    Sååå fint med band i två olika färger - brunt och vitt passar perfekt till vårt färgtema som ju är aprikos, brun och vit! Men vilken färg tycker ni är snyggast på kortet/bandet - vaniljvitt eller vitt? Jag tycker det vaniljvita kortet drar lite åt gult. 



     
  • kitkät

    Pagnie,
    Jo, det är väl kanske sant. Men vitt är lättare än vaniljvitt, eftersom vitt är en nyans, vaniljvitt är 100 olika nyanser, och jag vill gärna ha en och samma nyans av vitt genomgående på bröllopet!  

  • kitkät

    Men om du inte tänker på varmt eller kallt, utan bara vilken som du tycker är snyggast? 

  • kitkät

    goli,
    Nu är tentan skriven och klar, så försök att släppa det till imorgon då ni får resultaten! Jag vet själv hur det är, när man skrivit en tenta och går runt och oroar sig för att den varit svårare än man trott. Men nu kan du inte göra mer. Jag hoppas ni får två positiva svar imorgon, både vad gäller tentan och AT. Så att du kan koncentrera dig på bröllopet sen! 

    Hm... Vad svårt när ni säger vaniljvit, jag blir ännu mer osäker nu. Jag tycker det är fint, men jag dras nog mer till vitt. Brunt och aprikos är ju varma färger, då blir det vita en liten utstickare, kontrast till det varma. Så kan man väl också se det? :)

    Nästa lördag, den 9 mars, ska jag iväg och titta på brudklänningar. Ni får hålla tummarna för mig. Jag tror att det kommer sluta med att jag syr upp min klänning ändå, men man vet aldrig, kanske hittar jag min drömklänning trots allt!  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop