Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Mustikka, 
    Det jag försökte komma fram till är att det du gillar med Mona Lisa väger säkert över det du ogillar. Så jag tror att du kommer bli jättenöjd ändå faktiskt. Helt ärligt så ser alla lokaler i Södertälje likadana ut, jag ser knappt någon skillnad. Enda skillnaden är deras gardiner! Och jag tror inte att det är några problem för Mona Lisa att byta gardiner om du önskar det!
    Och handen på hjärtat, när du varit på bröllop, hur mycket har du då tänkt på detaljer såsom gardiner etc? Jag har varit på bröllop på Mona Lisa flera gånger och jag lovar att jag inte en enda gång tänkt på vad det varit för gardiner! Om jag ska vara ärlig så har jag inte ens tänkt på om det varit gardiner eller inte! Det är helhetsintrycket som gör det och helhetsintrycket av Mona Lisa är att det är en fin lokal! Det sista man tänker på är gardinerna, man tänker på helhetsintrycket av lokalen när man kliver in, man tänker på maten, på dukningen och på musiken! Ingen tänker på vad det är för gardiner eller om det är discokula eller inte! 

    Jag vet att det jag säger kanske inte lugnar dig och då får du tjata mer om det.. Det kan faktiskt vara skönt att prata om sin beslutsångest. Som jag skrev till goli förut så lider jag av extrem beslutsångest. Så till den graden att jag bävar för att fatta beslut, stora som små. Men på något sätt så blir det bättre av att jag får prata om det. Det känns skönt att kunna mala på om hur mycket jag ångrar ett beslut eller hur svårt det är att fatta ett beslut. För till slut så släpper det och jag inser hur löjligt det egentligen är!

    Min beslutsångest är så illa att jag, efter att ha designat min drömring (förlovningsringen), nu ska tillbaka till guldsmeden och ändra lite på den. Jag kan inte stå fast vid ett beslut! Jag ångrar bredden på ringen och höjden på diamantstenen, trots att ringen blev precis så som jag hade tänkt från början! Förstår du hur illa det är då? Min fästman har gått med på att jag får justera ringen, trots att det kommer kosta ett par tusenlappar, för han orkar inte höra mitt tjat längre! 
     

  • kitkät

    Jag ser att ni pratar ringar...

    Själv så har jag en halvkupad solitärring med en diamant på 0,30 ct i vitguld som förlovningsring (egendesign). Och som vigselring ska jag ha en alliansring med två diamantrader, som denna ungefär (också egendesign): 



     
  • kitkät

    Mustikka, 

    Jag förstår att du vill behålla ringen som förlovningsring med tanke på att den har ett sentimentalt värde, men samtidigt... Om du inte ÄLSKAR den så tycker jag att du ska leta efter en ring som ditt hjärta slår ett slag extra för! Den ringen som du fått av din far kanske du kan ha på ringfingret, på högerhand?
    Du tänker att du kan köpa en annan ring om du ändrar dig om några år, men då kommer den ringen inte ha något sentimentalt värde alls. Det blir bara en ring som du köpt i butik och satt på fingret som "vigselring". Jag tycker att en vigselring ska vara den ring som man sätter på sig på vigseln. Men det är bara jag kanske?
    Jag menar, om du inte känner dig säker på denna ring som du har nu, så är det i så fall bättre att titta efter en annan ring att sätta på fingret vid vigseln? Än att vänta några år, gå till en butik, välja ut en ring och sätta på sig den på en helt vanlig dag. Då är det ju inte längre en vigselring på riktigt. Så skulle jag känna i alla fall!

  • kitkät

    Lavelii,

    Vad kul att ni kommit igång på riktigt  med planeringen nu. Så fort kyrka & lokal är bokade så flyter allt på! 

    Vi kommer att fotograferas efter vigseln. Vi ska vigas kl 16.30 i Mariefreds kyrka, så vi kommer att fotograferas i Mariefred - det är en underbart vacker stad med mycket vatten, natur och ett fint slott! :)
    Vi vill inte se varandra innan vigseln och därför så var det ingen diskussion om huruvida vi ska fotograferas före eller efter vigseln.
    Vi bor båda två i Örebro, men jag kommer att vara i Sthlm hos mina föräldrar och göra mig i ordning på bröllopsdagen och vi har tänkt att han & hans bestmans ska bo på hotell natten innan bröllopet, i Sthlm, så kan dom göra sig i ordning på hotellrummet innan vigseln! Kanske kan ni också göra något sånt? Så kan din man bo på hotell med sina bestmans i Sthlm och så kan ni mötas upp innan vigseln för fotografering!  

  • kitkät

    Mustikka, 
    Jättefin ring som du har hittat! Den ser ungefär ut som min, jag var faktiskt och lämnade in min förlovningsring hos guldsmeden idag för lite justeringar. Jag kan visa hur den ser ut när jag hämtat ut den :) 
    Men jag antar att du inte menar 55 carat! I så fall är det den största stenen jag har hört talas om. Du kanske menar 0,55? Det låter lite mer troligt Glad 

  • kitkät

    Mustikka,
    Vad kostar ringat med 0,55 ct som du har fastnat för?

    Det är jättefint att skenan är "skruvad", men tänk på att om du ska ha en vigselring till också så kommer inte dom hamna "kant i kant" på fingret, utan det kommer bli mellanrum mellan ringarna. Det är ju inte fult om det blir så. Det är en smaksak... Men det kan vara bra att tänka på det, ifall man vill ha vigselring också.
    När jag valde förlovningsring så var det viktigt för mig att det skulle bli enkelt att matcha en vigselring till. Jag gillar inte när det blir mellanrum mellan ringarna, utan jag gillar när skenorna hamnar "kant i kant", men som sagt, det är en smaksak och jag tycker absolut inte att det är fult när det blir mellanrum. Men jag tänkte bara påminna dig om att tänka på det :) Men du kanske bara ska ha en ring? 

     

  • kitkät

    Ja, jag läste det precis. Men jag ska faktiskt ringa nu till Make Up Store och boka tid för brudsminkning. Sådant skrämmer mig inte! :) 
    Synd att hon fick dåligt bemötande, men jag fick jättebra bemötande när jag var inne i butiken på SKHLM och jag fick rätt prisuppgift!

    Nu gäller det bara att hitta frisör - att det ska vara så svårt!  

  • kitkät

    Så, 

    Nu är brudsminkningen bokad också! :)
    1500 kr för brudsminkning, 300 kr för brudtärnorna. Perfekt!

    Hon som jag talade med var jätte trevlig och tipsade även om en frisörsalong som jag ska ringa till!

  • kitkät

    Ursäkta alla mina inlägg, men jag har en liten fundering. 
    Vad tror ni är bäst, att sminkas först och sedan göra uppsättningen eller tvärtom? Hur ska ni göra?
    Hon på Make Up Store rekommenderade att göra uppsättningen först och sedan komma dit för sminkning, men eftersom jag ska sminkas kl 10, så blir det svårt att hitta en frisör som kan göra uppsättning kl 8 på morgonen typ.  

  • kitkät

    Jag ska försöka hitta en frisör som kommer hem till en istället, så kan han/hon komma tidigt! Om man ska göra bruduppsättning på salong så blir det svårt, för dom öppnar kl 10 och min tid hos Make up Store är kl 10, så då kan jag inte ta det innan sminkningen! 

    Jag har fått nr till en av Make up Stores anställda, som jobbar i den butiken jag bokat tid hos. Men min kusin sa att om jag ringer direkt till henne så kan hon komma hem till en på bröllopsdagen. Så jag har skickat sms till henne, eftersom hon inte svarar, så vi får se :)

    Det löser sig. Men det är så frustrerande bara! Jag blir inte klok på vem som är bra/inte bra. Hur vet man liksom?  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop