Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Just det, jag har en fråga till.

    Inbjudningskorten som jag visade er nyss verkar inte finnas färdiga på Calligraphen, utan man får köpa korten & banden seperat och pyssla ihop, men Pagnie, du som är pysslig.. Har du någon aning om hur dom kan ha satt ihop banden utan att det blir en knyt inuti kortet? Förstår du/ni hur jag menar? Eftersom det är två olika band, så måste dom ju ha satts ihop på något sätt och sedan knytits som en rosett på framsidan, men hur gör man utan att det blir fult när man öppnar kortet? 

    Jag har mejlat och frågat Calligraphen, men tills jag får svar därifrån så kanske ni har någon bra idé på hur man gör?  

  • kitkät

    goli,
    Vad kul att åka till fästmannens familj! Har han stor familj? Många syskon?

    Haha. Vi tänkte lika där, jag tänker också att texten ska matcha färgen på ena bandet! Vi ska nog ha brun text på alla våra trycksaker faktiskt. Jag tror det blir snyggt mot vitt!  

  • kitkät

    Vet någon av er vilka märken butiken Sthlm brud & fest säljer? Jag kommer inte in på deras hemsida! 

    Jag håller på nu att försöka lista ut vilka butiker jag ska prioritera när jag åker till Sthlm. Jag ska välja dom butiker som har märken som jag är intresserad av. 

    Och har någon av er  i butiken Milagro De Nahrin? Hur är utbudet? Hur ligger priserna till? 

  • kitkät

    Tack för hjälpen Pagnie, ingn av dom märken som du nämnde är intressanta för mig. Jag är ute efter bland annat White One och Justin Alexander! 

    Några fler som kan besvara mina frågor?  

  • kitkät

    Mustikka,

    Jag har inte fb, men jag klickade in mig på deras fb via google, men jag kunde inte hitta något om vilka märken dom har, vart gick du in?  

  • kitkät

    Mustikka,

    Som jag berättade förut så är min förlovning en enstensring med en 0,30 karats diamant. Jag tycker att det är lagom. Jag gillar att den är diskret och inte FÖR mycket. 
    Men jag tycker inte att 0,5 karat är FÖR mycket. Om det hade varit 1 karat så hade det nog varit på gränsen. Men 0,50 karat är fortfarande smakfullt och elegant tycker jag. Jag tycker att det kan se billigt ut med en FÖR stor diamant, men 0,50 karat är som sagt inte SÅ stort, enligt mig. 

    Men det du ska tänka på en eller två gånger är att diamanten på den ringen som du visar står upp väldigt högt, alltså fattningen är väldigt hög. Det är en smakfråga och om du gillar det så kör på, men om du inte är van med smycken annars så kanske du blir störd på det? Jag hade nog tyckt att det är på gränsen till för högt. 

    Jag kan visa min förlovningsring när jag får tillbaka den... Den är som sagt hos guldsmeden just nu för justering!  

  • kitkät

    Mustikka,

    Ett tips är att du går till en guldbutik i närheten av där du bor, fråga om att få prova en ring som ser nästan ut som den på bilden, så kan du få känna efter hur det känns med den höjden på fattningen och diamantstorleken! Och då kan du ställa alla ev. till guldsmeden! 

    Hur mycket kostar ringen?  

  • kitkät
    Mustikka, 
    Jag tycker absolut att du ska köpa den ringen faktiskt. 4000 kr för en 0,50 ct är inga pengar alls! Det du kan göra om du känner att fattningen är för hög, är att du lämnar in den till en guldsmed som löder upp fattningen och sätter dit en annan, lägre fattning. Det är inte svårt och kostar runt 1000 kr. 
    Kör på den ringen tycker jag! Jag skulle gjort det, den är jättefin! 

    Lavelii, 
    Vad gäller ringstorlekar så kan storleken skilja sig litegrann. Det man ska tänka på är att ju bredare ringen är desto mindre upplevs den som! 
    Och visst kan man justera storleken på en ring, men det beror helt på hur ringen ser ut, om du har diamanter på den, hur diamanterna sitter etc. 

    Haha ringexperten talar! :) 
  • kitkät

    För fler frågor om ringar, kontakta kitkät - ringexperten på tråden! Haha. 

    När vi letade efter en förlovningsring till mig så läste jag på massor om ringar, träffade många olika guldsmeder och ställde massor med frågor, lärde mig allt om dom fyra "c:n". Så det här med ringar, det kan jag Skrattande

  • kitkät

    Mustikka, 
    Japp. Jag kan svara på din fråga. Detta har jag faktiskt pratat med många guldsmeder om!

    Det finns tre olika saker som man ska tänka på när man köper en ring.
    1. Slipningen - ju bättre en diamant är slipad, desto mer glittrar den! Slipningen sägs vara det viktigaste om man vill att en diamant ska glittra mycket. Det finns olika nivåer på slipningar som du kan läsa mer om via google!
    2. Klarhet - Innebär hur klar diamanten är. Varje diamant har små, små, små svarta stenar i sig (svårt att förklara). Och ju fler såna "inclucions" (kommer inte på ordet på sv.) desto sämre diamant. Dessa "inclusions" syns inte med blotta ögat, men dom hindrar ljus från att reflekteras på diamanten, vilket leder till att diamanten glittrar mindre! P betyder Pique finns längst ner på skalan över "inclusions", vilket innebär att diamanten har många sådana "inclusions", dvs. små svarta stenar (prickar)! Och när man kommer så långt ner i skalan så kan det kanske vara så att man kan se dom med blotta ögat? Jag är inte helt säker! 
    3. Färg - Detta är alltså färgen på diamanten. Det finns alltifrån River - Yellow. River är alltså högt upp på skalan och innebär att stenen är MYCKET SÄLLSYNT VIT. River har man oftast bara på väldigt stora diamanter, alltså runt 1 karat. Onödigt att ha River på en sten som är t ex 0,30-0,50. 
    TW kommer efter River på skalan och innebär Top Wesselton, dvs. SÄLLSYNT VIT! Vilket alltså är top notch! :) 

    Hoppas du förstod lite mer nu? Så om du har en ring med TW/P så innebär det att ringen är SÄLLSYNT VIT, men har många "inclusions", små svarta stenar i diamanten. Men jag tvekar som sagt på att man kan se dom med blotta ögat, även så långt ner i skalan! 

     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop