Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Mustikka, 

    När var ni på dop där? Vad skönt att kunna släppa det... Var du nöjd med lokalen som helhet under dopfesten? 
    Vi har inte blivit erbjudna att provsmaka maten ännu och jag kommer inte be om det heller... Jag litar på att det är bra! Vi har heller inte valt maträtter ännu, men det blir nog stekt småpotatis, kycklingfile & sås med wokade grönskaker kanske? :) Jag skulle vilja ha såsen i en liten, liten "skål" bredvid tallriken, istället för att dom häller över den på maträtten, jag tycker det ser slafsigt ut då. Det ser mer lyxigt ut när såsen är för sig i en liten "skål".  

  • kitkät

    Vi får lugna ner oss här tycker jag, stackars goli när hon kommer tillbaka imorgon och får 37 sidor inlägg att gå igenom! Tungan ute

  • kitkät

    Pagnie & Mustikka, 

    Jo, man skulle faktiskt kunna ha en såsskål på varje bord. Men jag syftade på såna små "skålar", jag vet inte vad dom kallas, men man kan få såna på typ finare restaurang om man t ex beställer en kötträtt! Då får man en mini-skål med sås på tallriken, så får man själv välja om man vill ha såsen på maten eller inte!
    Och jag tänker att det finns många som är laktosintoleranta och kanske inte vill ha sås.

    Mustikka, var det 10 smårätter på dopet alltså? I vårt paket så ingår 10 smårätter, men om man vill ha 12, så kostar det 25 kr extra per person, så i vårt fall blir det typ 25x220, vilket blir en del! Men jag har funderat på om 10 smårätter räcker? Men om du säger att det kändes mycket så räcker det säkert! En familjevän har jobbat på olika cateringfirmor och arbetar fortfarande med det ibland och han berättade att det finns många smårätter som tyvärr slängs väldigt ofta, för att dom inte är så populära, t ex mhamara. Han ska hjälpa oss att välja ut 10 rätter, för han vet vad som går åt och vad som brukar slängas. Han tyckte i alla fall att 12 smårätter är onödigt mycket!
    Men är det så för er också att dom räknar nötter och salladsfat som smårätter?  

  • kitkät

    Mustikka,

    Bruna bollar, du menar kebbe trabousie? Jag tror dom heter så.. Det är sent på kvällen nu, min hjärna halvsover! Föresten, jag vet inte om jag frågat dig förut.. Men pratar du arabiska eller syrianska? 

  • kitkät

    Mustikka,

    Jag pratar arabiska, men ingen syrianska... Min största önskan är typ att lära mig mitt riktiga modersmål, syrianska. Vi kanske kan lära varandra? :)

    Jag ska nog också sova nu tror jag.  

  • kitkät

    Mustikka,
    Har du lyckats fatta något beslut om tiaran ännu? Jag tycker att den är fin, men jag skulle nog vilja ha något mer diskret faktiskt. Men det är min personliga smak... Och så tänker jag att du ska väl ha en ganska stor klänning med blingbling? Då kanske det blir för mycket med en så stor tiara, då passar det nog bättre med något mer diskret! Det tycker jag! Den är väldigt fin, men jag skulle föredra den i mindre format! :) 

    Pagnie,
    Vad duktig du är! Får jag fråga hur ni gör med OSA? Vilket datum har ni satt för OSA? Och har ni angett era mobilnummer eller mejladress (det verkar bli vanligare att ange mejladress nuförtiden)? 

  • kitkät

    Mustikka,
    Har ni redan skickat ut inbjudningskorten? Kan inte du dela med dig av vad ni skrev i dom? Hade ni med Informationsblad också, eller bara inbjudningskort?  
    Hur långt innan bröllopet har ni satt OSA-datumet? Vi funderar på 6 veckor, eller är det för tidigt att ha OSA-datumet 6 veckor innan bröllopet? Men jag tänker att vissa saker kan man inte ordna förrän man vet exakt hur många som kommer, och då vill jag inte vänta med det till sista sek. 

  • kitkät

    Vad kul Pagnie!

    Imorgon åker jag och beställer min drömklänning från Stockholm. Det ser jag verklligen framemot! Och så hoppas jag att min klänning som jag köpt blir såld snart!  

  • kitkät

    Jag tittar in här för att tala om att jag nu har beställt min drömklänning! Om tre-fyra månader är den här :)
    Det är såhär det ska kännas när man gjort rätt val, inte ett uns av beslutsångest känner jag. Allt känns underbart jag och svävar på moln!
    Och nu har ännu en brud hört av sig angående klänningen och vill köpa den. Så det ser ljust ut. 

  • kitkät
    goli, jag var så uppsluken av min glädje när jag skrev mitt förgående inlägg att jag helt och hållet missade dina inlägg. Vad tråkigt att höra att du varit med om en bilolycka, jag förstår att det var omtumlande för dig. Hoppas du inte får några men av det och att du mår bättre nu! 
    Skönt att du är hemma hos mamma & pappa nu som kan ta hand om dig.

    Jag håller med dig, jag längtar till bröllopet men samtidigt vill jag inte att planerandet ska ta slut. Det känns riktigt trist. Vad ska vi prata om sedan då, liksom? Barn? Nej tack. Haha.

    Pagnie, jag kan förstå om du längtar efter barn, men vad är det du mår dåligt över? Varför mår du dåligt över alla andra som är gravida och har barn? Det är ju inte så att folk omkring dig skaffar barn och du inte KAN få barn, ni har ju inte ens försökt! Jag menar inget illa menat, men jag har svårt att relatera till att du mår dåligt för att du måste vänta några månader med att försöka bli med barn. Tänk då på alla kvinnor och par som längtar efter barn men inte KAN få barn pga. olika komplikationer! Tänk positivt, du behöver bara vänta några månader sen kan ni försöka bli med barn och inshallah så kommer ni bli det! :)  

     
Svar på tråden Orientaliskt bröllop