Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Viola, 
    När vill ni gifta er? Om det är till hösten så kan det hända att ni är lite sent ute, i alla fall när det gäller dom populärare lokalerna! Vi ska gifta oss i sept, och vi bokade redan i okt.

    Men som jag skrev i din tråd så kan jag tipsa om Panorama, Hallunda festvåning och Cleopatra. Det är dom tre lokalerna som jag varit på bröllop på som gäst och som jag fått ett väldigt bra intryck av.
    Vi ska hålla vår bröllopsfest i Panorama och ägaren är väldigt trevlig och tillmötesgående. Han är mån om att uppfylla våra önskemål! Men om ni har fler än 300-400 gäster så hade jag valt Cleopatra om jag vore ni, den lokalen är faktiskt magisk. Om vi hade haft fler gäster så hade vi kanske valt den istället för Panorama!  

  • kitkät

    goli,
    Just nu så vill jag ordna tärnklänningarna, men det är så svårt för jag vill ju att dom ska vara i färgen aprikos, men det är svårt att veta vilken nyans som är närmast, bara genom att titta på en färgkarta. Jag tänkte ju beställa från edressit.com, där får man ju välja färg utifrån en färgkarta.
    Och så måste vi ordna med brudgummens och bestmännens kläder! Vi får ta en tripp till Stockholm och ordna det. 

    Jag skickade precis sms till Panorama och frågade om vår bokning var ok, och att vi inte hört något från dom sedan vi betalade handpenningen etc. Han ringde upp direkt och sa att vi inte ska vara oroliga, allt är ok.
    Så det känns skönt! 

    Inatt så jobbar jag, så då tänkte jag sitta med lite bröllopsplanering :)
    Dom som vill får gärna göra mig sällskap!  

  • kitkät

    goli,
    Jag har hittat några klänningar som jag gillar, aftonklänningar. Men problemet är alltså bara att hitta rätt nyans på färgkartorna som dom har.

    Och så ska vi beställa inbjudningskorten, det har vi inte heller gjort ännu. Jag har fastnat med texten, ändrar fram och tillbaka - perfektionist på hög nivå!  

    Vi hade tänkt att vi skulle skicka ut inbjudningskorten nu i mars, men det får bli april istället! Och sista OSA-datumet ska vi sätta 16/8, exakt 6 veckor från bröllopet.  

  • kitkät

    Viola, 
    Jag förstår inte riktigt. Varför funkar det inte för er att vigas i kyrkan som finns i anslutning till White Palace? 
    Jag förstår heller inte vad det är för "provisorisk vägg" som era familjemedlemmar stör sig på? Är det för att festlokalen är vägg i vägg med kyrkan och att det anses olämpligt? Jag har aldrig varit i den kyrkan, så jag vart nyfiken på vad du menar nu. 

    Hur många gäster komma ni bjuda?  

  • kitkät

    Viola,


    Ok, så för att gå in till kyrkan så måste man gå igenom festlokalen? Finns det ingen annan ingång till kyrkan mot altaret? Men då förstår jag att det kanske inte är idealiskt.
    Men om ni gifter er i en annan syriansk kyrka och så håller ni bröllopsfesten i White Palace? Skulle inte det funka? Ni behöver ju inte vigas i just en kyrka som finns i anslutning, oavsett vilken lokal ni än väljer!


    Det finns en annan lokal i Södertälje, som ligger i anslutning till en relativt nybyggd kyrka. En jättefin, vit kyrka. Och precis intill den så finns den lokalen som jag pratar om. Men tyvärr kommer jag inte på vad den heter just nu. Jag ska försöka leta fram festlokalens hemsida, så kan jag visa dig. Men jag tror att den heter något med Sankt Jakob, kyrkan alltså.


    Hur många gäster ska ni bjuda?

  • kitkät

    goli,


    Jag har visat upp klänningarna här förut, men med ditt fiskminne så minns du säkert inte det! Jag lägger upp bild på klänningarna sen när jag bestämt mig för vilka det blir! :)


    Ännu en gång så är jag väldigt glad för er skull! Precis som Pagnie, så satt jag också och oroade mig för er skull. Jag skulle själv gå under om det hände oss, så jag led verkligen med dig. I eftermiddags idag när jag loggade in och läste att det hade löst sig så fick jag ur mig ett glädjetjut nästan, haha.


    Och ja, det blir vita inbjudningskort! Jag gillade det bäst. Vi fick ju hem provexemplar på korten, och dem cremevita såg gula ut typ.

  • kitkät

    Viola,


    Ja, precis. Det är just den kyrkan jag menar. Min väninna gifte sig i den 2010, och då var den nybyggd tror jag. Festlokalen som finns i anslutning till den kyrkan är jättefin! Jag googlade lite nu, och den verkar heta typ Mor Jakob. Men jag hittar inte festlokalens hemsida!


    Vi kommer bjuda ca 220 gäster. Jag är syrian, men min fästman är svensk. Det är därför som det blir mindre än ett normalt syrianskt bröllop, men det tackar jag gudarna för!


    Vi ska vigas i Mariefreds kyrka och sedan så ska festen, som sagt, hållas i Panorama!

  • kitkät

    Ja precis, det är den kyrkan jag pratar om! Men jag får inte fram festlokalen!


    Vi ska vigas av en svensk präst i Mariefreds kyrka, för varken mig eller min familj är det viktigt att det är just en syriansk präst. Det viktigaste för mig och min fästman är att vi gifter oss i en kyrka och vigs av en präst. Och om det är en svensk, indisk eller kinesisk präst kvittar! Huvudsaken är att vi vigs inför Gud! :)


    Föresten, ni kommer få jättefint om ni gifter er i okt. Vi hade först tänkt boka okt, men det blev slutet av sept. istället! Ibland kan jag ångra det, för jag älskar hösten med alla dess höstfärger... Men jag håller tummarna för att hösten ska hinna komma tills dess!


    Har du börjat leta efter klänning? Är du ute efter någon speciell modell?

  • kitkät

    Viola,


    Ja, jag har ju berättat lite om vårt bröllop redan, men jag får aldrig nog av att prata om det så jag kan berätta lite mer detaljerat! :)


    Jag är ju som sagt syrian och min fästman svensk, så vi ska hålla ett syrianskt/svenskt bröllop. Vi kommer bjuda ca 217 gäster, men vi får se hur många det blir i slutändan - ifall några tackar nej. Vi ska beställa och skicka ut inbjudningskorten snart.


    Vigseln kommer att hållas i Mariefreds kyrka och bröllopsfesten i festvåningen Panorama.


    Då vi inte vill se varandra förrän vid vigseln, så ska vi fotograferas efteråt. Jag ska följas till altaret av min far!


    Bröllopsfestens underhållning består av Bashar Yuhanon och en Dj, som ska spela svensk/västerländsk musik. Det är för att vi vill att dom svenska gästerna också ska kunna dansa till musik som dom känner igen!


    Vi ska inte ha en traditionell bröllopstårta, utan kommer ha en cupcakes-tårta! Den har vi redan valt och beställt! :)


    Efter bröllopet så ska vi spendera två bröllopsnätter på ett SPA-hotell i Södertälje och bara mysa som nyblivna makar.


    Och brudklänningen som jag ska bära är en Mori Lee 1915.


    Hur går det för dig med bröllopsjakten? Vad är du ute efter?


     


     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop