Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Här var det inte mycket till liv... Glad 

    Goli, hur går det med klänningsångesten? Har du kommit fram till hur du ska göra? 

  • kitkät

    Pagnie,
    Vad heter floristen som ni var hos?
    Jättefina saker ni hittat till sofreh aghd. Men vad ska ni göra med allt sen? Jag vet inte hur en sofreh aghd går till eller ser ut, men ni fixar det säkert! :)


     

  • kitkät

    Flickor, jag måste berätta en sak för er!


    Jag är så lycklig idag. Min fästman och jag har blivit erbjudna en lägenhet! Och det är inte vilken lägenhet som helst.. Det är ett jättefint område, naturnära och verkligen idyllen, där dom just nu håller på att bygga 17 radhus och tvåvåningshus med 24 lägenheter. Lägenheterna kommer stå klara den 1 sept. Vi hade anmält intresse på dom men trodde ALDRIG att vi skulle få något erbjudande, men igår så ringde dom oss och frågade om vi ville komma och välja vilken lägenhet vi önskar! Så idag har vi varit där och valt en lägenhet och om några veckor så ska vi skriva på kontraktet!


    Hyran är väldigt dyr, men det är så värt det! Det är en tvårummare på nästan 70 kvm. Och vi fick välja om vi ville ha balkong eller bottenvåning med altan. Vi valde balkong.
    Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, walk-in-closet och helkaklat badrum! Köket har modern utrustning och allt går i vitt och bänkskivor i jättefint mellanbrunt trä. Diskmaskin och tvättmaskin finns i lägenheten! Stålfri kyl/frys och stålfri köksfläkt. Ja, ni förstår jag är helt överexalterad!


    Vi har ännu inte berättat för någon, vi vill vänta tills vi skrivit på kontraktet. Men jag kunde inte hålla mig från att berätta för er!


    Puss, puss!

  • kitkät

    Tack flickor! Det känns jätte härligt, att få inviga en helt ny lägenhet faktiskt. Jag hoppas bara att den är lika fin i verkligheten. Det är svårt att föreställa sig hur det ser ut när man inte ens kan se lägenheten inifrån (eftersom dom inte är färdigbyggda ännu). Men vi fick se bilder på hur köket kommer se ut och det såg jättefint ut! 

    Ja precis Pagnie, det är ÖBO. Och området heter Näsby, det ligger nära Universitetet!
    Vi valde som sagt en tvårummare, som är lika stor som trerummarna. Det enda som skiljer tvåorna och treorna är att dom satt dit en vägg i vardagsrummet för att göra ett till rum, om ni fattar vad jag menar! Jag kan visa bild nedan. Men då kändes det dumt att ta en trea och få ett mindre vardagsrum, när vi ändå inte planerar att skaffa barn ännu. Och när vi skaffar barn och den blir tillräckligt stor för att få eget rum så kan vi alltid skärma av med en vägg (som på treorna) för att göra ett litet barnrum. Det är inga problem och vardagsrummet är tillräckligt stor för att inte bli för liten ändå. 

    Hyran ligger på 8200 kr och med el/vatten och Internet så kommer vi hamna på ca 9000 kr. Det är väldigt mycket pengar att betala i månaden, men jag tror att det är värt det. Och med två löner så klarar vi det galant! 

    Det enda jag är lite orolig över är att det ska bli lite svårt att möblera köket/vardagsrummet eftersom det är så stort och avlångt. Såhär ser lägenheten ut: 



    Och såhär ser treorna ut, för att ni ska förstå hur jag menar:  


    Och såhär kommer området se ut när det är klart: 

  • kitkät

    Ja, visst är det ovanligt tyst här? Jag har varit inne och kikat några gånger, men eftersom ingen har skrivit något så har jag inte heller brytt mig om det. Och just nu står det ganska still på bröllopsfronten, det är på lägenhetsfronten som det har hänt grejer och det har jag ju också berättat om, så jag har inte haft så mycket mer att berätta just nu. 

    Men jag tycker inte du ska chansa på att klänningen blir bra, åk dit och prova den först. Vad ska du göra med klänningen hemma ändå? Dansa med den? Haha.  

  • kitkät

    Pagnie,

    Jag hade blivit liiiiiiite irriterad om det hade varit min svärmor! Haha. Du får be henne göra korten själv om hon ska bjuda fler nu. Hur många gäster är ni uppe i nu? 

    Och på tal om inbjudningskort - nu har vi äntligen beställt våra inbjudningskort. Hoppas det blir bra!

    Jag tycker er kyrka ser fin ut. Alla kyrkor är fina tycker jag. Vad heter kyrkan? Då kan jag googla fram och se fler bilder på den!  

    Och vad gäller blommor så frågar du tyvärr fel person. Jag har verkligen ingen koll på blommor! Men orkideer är fina, det är ju en smakfråga egentligen som med allt annat. Om du vill ha det så kör! 
    Jag googlade på dom blommor som du nämnt och jag tror att det blir en väldigt fin kombination. Jag älskar pioner, typ finaste blomman! Jag skulle också vilja ha det i min bukett.
    Du skrev förut att floristen heter Andreas, men vad heter blombutiken som han jobbar i? 

    Och du frågade när jag får hem min klänning... När jag beställde den så sa dom att det skulle ta tre-fyra månader. Jag hoppas om tre! 

  • kitkät

    Vi kommer skicka ut inbjudningskorten så fort vi får hem dom! Det är dags nu. 
    Det ska bli kul att äntligen få iväg dom! Är det många som har svarat på era inbjudningar ännu? Jag hoppas verkligen inte att dom flesta väntar till sista sek. Jag vill ju gärna att alla svarar samma dag som dom får korten typ. Haha. 

    Vet du vad jag kom på nu när du nämnde Strängnäs? Min fästmans mormor bor i Strängnäs ju. Jag har aldrig kopplat förut när du nämnt att du bor där. Vi brukar vara där och hälsa på ibland! Väldigt mysig stad faktiskt. Och jag har hört att kyrkan i Strängnäs är jättefin. Min fästmans morfar var präst, innan han dog för några år sedan. 

    Jag måste också ta tag i detta med blommor nu. Jag antar att floristen som du har beställt dina blommor hos är samma som Panorama samarbetar med. Men tyvärr så vågade/vågar jag inte beställa via dom. Jag har hört alldeles för många skräckhistorier om buketter som inte alls blivit som bruden tänkt sig. Men i och med att du varit där och pratat med honom själv så hoppas jag att du inte blir en av dom som blir missnöjda! 

    Vad gäller brudklänningen så räknar jag med att den kommer senast i juli. Det är ju olika beställningstider på olika klänningar, beroende på märken etc, på vissa är det ju upp till 6 månader. Men som tur är så är det "bara" 3-4 månader på min! Då har vi 2-3 månader på oss för ev. ändringar etc. 
    Den kommer kanske vara aningen för stor runt höften och några cm för lång (beroende på hur höga klackar jag ska ha). Jag hamnade mellan två storlekar i måttabellen, så vi tog den större storleken, för annars hade den blivit för liten! 

     

  • kitkät

    Pagnie,
    Ja du, det är en bra fråga. Det är nästan så jag blir orolig. Dom har väl helt enkelt tröttnat på oss!

    Det blir såklart jättedyrt om man skulle anlita en annan florist, utöver den som lokalen samarbetar med, för att få ALLA blommor - dekorationer, borden, kyrkan, knappblommor etc. Därför så har vi valt att ALLA blommor, förutom min & brudtärnornas buketter, ska komma från floristen som Panorama samarbetar med! 
    Så det är bara min brudbukett och tärnornas buketter som ska beställas från en annan florist, för jag vågar som sagt inte lita på floristen som Panorama samarbetar med, vem det nu är!

    Ja, jag förstår vad du menar med att vissa gäster ser sig själva som givna och kanske inte svarar? Det har jag också tänkt på. Jag vill ju gärna att alla ska svara oavsett om dom är givna eller inte!

    Men vadå, bor ni i Eskilstuna nu? Det har jag verkligen missat! Där har jag massor med släkt och jag är mer eller mindre uppväxt i Eskilstuna eftersom jag var där jämt som liten, ända upp till tonåren.  

  • kitkät

    Jag hittade en säljare på etsy som säljer skor och man får välja vilken färg enligt en färgkarta, men tyvärr så kostar dom mer än vad jag är villig att ge för ett par skor som jag aldrig kommer sätta på mig igen. Så jakten fortsätter! 

    Jag kommer också ha ett par sköna trosor, ingen BH eftersom min klänning är så pass öppen. Jag hoppas det går bra ändå! Jag brukar alltid köpa mina underkläder på Change, och jag kommer nog göra det till bröllopet också - ett par sköna trosor och kanske någon finare underklädesset till dagen efter bröllopet, då vi ska spendera ännu en natt på hotellet!
    Change har ganska dyra underkläder men med ett medlemskort, som är gratis, så får man 20% rabatt på allt! Ett tips! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop