Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie!

    Det är alltid du som skriver en mening per inlägg istället för att baka in det! Nu får det vara nog med dina tramserier! Skrattande

    Det är pga. dig som jag har fått läsa 475859302 inlägg idag! Haha inte riktigt, men du får skulden!  

  • kitkät

    goli,
    Vad kul det lät med din möhippa! Haha, det där med att bli sminkad av någon med ögonbindel lät som en riktig kul idé. Den idén ska jag sno till någongång då jag ska vara med och planera en möhippa, haha! 

    Idag har jag och min fästman stoppat in alla inbjudningskort i kuvert. Det tog en hel kväll känns det som!

    Pagnie, jag tycker du ska köra på en tremeter lång slöja i kyrkan och en kort på festen! Det är en enda dag i hela ditt liv som du kan ha slöja, och det är slöjan som sätter det där lilla extra, det är pricken över i:et tycker jag.  

  • kitkät

    Viola, 

    Vad spännande! Är det någon ring av dom tre som du hoppas mest på?
    Jag längtar tills vi ska iväg och beställa min vigselring från juvelaren som vi köpte förlovningsringarna hos. Jag blev förälskad i vigselringen redan innan jag hade köpt min förlovningsring, så jag har gått och väntat på den i snart ett år!
    Angående att ta av sig ringarna när man sover och duschar etc, så vill jag tillägga att jag ALDRIG tar av mig vigselringen. Jag känner inte att jag vill behöva tänka på att ta av mig den vid vissa tillfällen, jag vill att den ska bli en del av min hud typ. Men jag har typ knappt några repor på den ändå. Den är i vitguld! 
    Min fästmans ring däremot har blivit väldigt repig, men det är också för att han är mindre försiktig än mig. Vi ska rhodinera våra förlovningsringar innan bröllopet, så dom ser fina ut då!  

  • kitkät

    Lavelii & Viola, 

    Nu vet jag inte vad ni menar med traditionell förlovning?
    Men vi förlovade oss tillsammans med våra familjer bara, inget extraordinärt! Vi åt, umgicks, dansade, tog på varandra ringarna och avslutade med tårta och ännu mer dans! För oss var det perfekt, intimt och personligt. 
    Jag tycker inte saker och ting behöver vara på antingen det ena eller det andra sättet - antingen storslagen förlovningsfest med 250 gäster eller ingen förlovning alls. 

    Min pappa blev också besviken för att vi tackade nej till en storslagen förlovningsfest, men det är så långt ifrån oss som det bara kan bli! Jag har aldrig sett charmen med stora förlovningsfester och min fästman som är svensk kunde inte alls förstå varför vi skulle ha en förlovningsfest med 100 gäster. Så vi gjorde det som kändes mest rätt för oss. 

    Även nu till bröllopet tycker jag att det jättesvårt med att få sin vilja igenom utan att behöva trampa på några tår. Vi vill t ex inte bjuda några barn alls, inte ens dom närmsta. Vi vill helt enkelt ha ett barnfritt bröllop utan barnskrik och massa springande under vigsel och bröllopfest. Dom vi har pratat med hittills tycker bara att det är skönt att gå på bröllop utan barn, men jag är ändå orolig för att några ska ta illa upp? Oh, ibland blir jag så trött på vårt folk! Allt ska vara så komplicerat! Min fästman t ex har inte haft några som helst problem med vilka han ska bjuda eller inte bjuda, medan det har varit en kamp för mig att försöka hitta en balans på vilka gäster man ska bjuda och utesluta! Ibland så känner jag att det ska bli riktigt skönt när detta planerande är över! 

  • kitkät

    Lavelii,
    Jag förstår precis vad du menar, jag förstår inte heller grejen med att ha en stor förlovningsfest. Vi förlovade oss, som sagt, hemma hos mina föräldrar tillsammans med våra familjer bara. Jag tänker att när man har så stor förlovningsfest som många väljer att ha, med upp till 200 gäster, vad finns då kvar till bröllopet?
    Nä, jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha en stor förlovningsfest. Jag vill knappt ha ett stort bröllop!

    Viola,
    Jag förstår inte. Ska ni viga er i kyrkan innan ert bröllop och hålla en förlovningsfest samma dag?

     

  • kitkät

    Och vad gäller inbjudningskort, barn etc så har vi valt att skriva "Barn är en Gudagåva, men denna kväll vill vi fira i vuxet sällskap" och i varje kort har vi skrivit "Inbjudan gäller___ gäst(er)" längst ner i liten text. Detta för att förtydliga och så det inte sker missförstånd som jag berättade om förut! Många väljer att ta med sig barnen även fast man skriver på korten att man vill ha barnfritt, så genom att skriva ut antal gäster som inbjudan gäller så poängterar man extra mycket att det är barnfritt som gäller. 
    Vi har också valt att inte bjuda några sysslingar alls, varken små eller stora. Vi kommer bara bjuda deras föräldrar och då underlättar det att skriva hur många gäster som inbjudan gäller. Det blir helt enkelt inga missförstånd! 

    Vi vill inte ha några barn på bröllopet överhuvudtaget, varken mina kusiner eller min fästmans brorsbarn! Vi har dragit en hård gräns och vi hoppas att folk förstår vår önskan om ett barnfritt bröllop!  

    Detta med gästlistan/inbjudningskorten har nog varit det värsta med planeringen! Ibland vill jag slita av mig håret! Men nu är vi i alla fall uppe i 217 gäster exakt. Vi ska skicka ut inbjudningskorten i veckan! 

  • kitkät

    Jag förstår din frustration, Lavelii. Ibland blir jag som sagt trött på vårt folk, för man kan aldrig vara ärlig känns det som, då trampar man någon på tårna! Man måste hela tiden tassa på tår för att inte kränka någon. Och jag är så trött på det! Nu när det gäller något så stort som vårt bröllop då känner jag att vill vi inte ha barn, då ska vi också vara tydliga med det och vill någon känna sig kränkt, ja då får dom göra det! Då är det deras problem. 
    Jag är så trött på att alltid tänka på hur saker och ting uppfattas av folket.
    Min mamma tycker också att det inte är så fint att vi skriver hur många inbjudan gäller på korten, men jag kände vi måste göra så för att undvika missförstånd angående vilka som verkligen är bjudna etc. I många familjer (t ex familjevänner, föräldrars kusiner etc) så har vi enbart bjudit föräldrarna, även om barnen är vuxna. Och då vill vi att det ska vara tydligt. Samma sak med familjer som har småbarn som vi har uteslutit, det vill vi också ska framgå tydligt. Och jag ser ärligt talat inte vad som är fult med det, det är bara vårt folk i så fall som är lättkränkta!
    Min vän och hennes man (också syrianer) har fått flera kort där det står just hur många inbjudan gäller och dom har då aldrig reagerat negativt på det! 

    Haha, märker ni att jag är irriterad nu?  

    Jag tycker absolut att du ska skriva på korten att ni vill ha barnfritt bröllop. Jag skulle aldrig lita på att föräldrarna lämnar barnen hemma om man inte skriver så. Även om många tycker det är skönt att lämna barnen hemma när dom är små, så finns det säkert många som gärna tar med barnen eftersom dom tycker det är kul att barnen får följa med på bröllop. Och då kommer ni få ett bröllop kryllande av barn! 
    Vad är det som gör att du tvekar på om ni ska skriva med det eller inte? Det står ju på alla kort i princip, så det är ju inga konstigheter! Och om det är vissa barn som du vill ha med, så kan du ju prata direkt med deras föräldrar!

  • kitkät

    Ja, alltså det här med att skriva hur många som inbjudan gäller har vi tagit med just för att det ska vara klart och tydligt vilka som inbjudan avser. Vi vill inte tro att vi bjuder 200 gäster och så dyker det upp 700. Jag har varit på och hört om många bröllop där det blivit kaos och där gästerna inte har fått middagsplatser för att det dykt upp många fler än vad brudparet räknade med, just för att man inte varit tydlig med vilka som inbjudan avser. Jag vill vara säker att det antal som vi räknar med, blir det antal som vi blir som max. Jag har alldeles för stort kontrollbehov för att kunna lämna det åt slumpen helt enkelt. 

    Vi kommer bjuda ca 220 gäster och då har mina föräldrar fått ganska hårda restriktioner från mig - dvs. dom har fått bjuda dom allra närmsta bara. Bland våra gäster så kommer det vara mostrar, fastrar, farbröder, morbröder, kusiner och kusiners barn som inte är SMÅBARN, min pappas tre fastrar som han har någorlunda bra kontakt med, pappas & mammas fåtal kusiner som dom har bra kontakt med och slutligen nära familjevänner och vänner till oss. Alltså dom allra, allra närmaste! Jag är nöjd så. Men det är som sagt barnfrågan som är jobbig. Vissa kanske tar illa upp att vi utesluter deras barn, men då får det väl vara så. Men samtidigt så tänker jag att vi kanske inte ska vara så hårda med den regeln om barnen är äldre än typ 7 år, men då kommer det alltid finnas någon som tänker "varför fick deras 7-årige son komma men inte vår 6-åriga?". Hur man än gör så blir det ju fel, så det är lika bra att göra  det som känns mest rätt för en själv. 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop