Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    goli,

    Om du tycker att hon verkar duktig så tycker jag att du ska kontakta henne! Är det inte skönare att inte behöva åka ut på bröllopsdagen? Du behöver bara vakna, så finns hon där redo för att ta sig an dig! :) 

    Om du använder argumentet att "ja men jag får ju produkter för 500 kr hos MUS", så är det ett dåligt argument! Du kommer ju föfan spara in flera tusenlappar på att anlita Ulrika, även fast du köper produkter utöver det! Så har jag tänkt göra... Dom produkter hon använder på mig på provdagen och som hon sedan ska använda på bröllopsdagen kommer jag köpa inför bröllopet, så att jag kan bättra på sminket under dagen, t ex läppstift & foundation. Och då kommer jag ändå komma billigare undan än om jag valde att sminka mig hos MUS och fixa håret hos någon annan frisör!  
    Jag tycker att många frisörer tar överpriser, ärligt talat så tycker jag inte det är ok att ta 3-4000 kr för en håruppsättning. Det är väl föfan inte hårnålar av äkta guld dom använder i håret?

  • kitkät

    Oj goli, jag hade helt missat ditt inlägg om att du mejlat Ulrika Gedin! Sorry. 
    Men varför är du inställd på att avboka dom du redan bokat? För att du känner att dom tar överpriser? Förlåt om jag fick dig att bli osäker, det var inte alls meningen. Jag tycker du ska vara nöjd med dom du bokat, MUS är bra och Karam som du också bokat verkar väldigt duktig. Jag kikade på en blogg där hon lagt upp bilder på hans uppsättningar och alla var jättefina! 
    Och visst, jag tycker fortfarande att många frisörer tar överpriser och jag tycker att 3-4000 är galet att betala för en håruppsättning egentligen, men det har blivit så vanligt att man tycker det är "normalt" nuförtiden! 

    Men jag har ett annat tips till dig, många som tipsat och skrivit bra om Maria Strauss. 
    mariastrauss.se/index.html 

    Jag kan dock inte säga varken bu eller bä om hon är bra eller inte, jag har ingen aning. Men som sagt, det kanske är värt att kontakta henne och känna efter? 

    Det finns även en salong som heter Envyme, som många på BT tipsat om också och skrivit gott om! 
    www.envyme.se/index.html

    Och som sagt, tänk inte på att dom flesta brudar i galleriet är väldigt naturligt sminkade så man nästan inte ens ser att dom har något smink, som Ulrika skrev till mig "dom flesta (svenska) brudar vill gärna ha väldigt naturlig sminkning som knappt syns". 

    Hoppas du blir nöjd med ditt val, oavsett vad du väljer! :)  

  • kitkät

    goli,
    Ja men precis, när du gör provuppsättning och provsmink så kommer du ju få en uppfattning om hur lång tid det tar ungefär allt som allt. Men tänk på att saker och ting tar längre tid än man tror, så att det inte blir stressigt på bröllopsdagen. 

    Jag har sagt till Ulrika att jag vill att hon kommer hem till mina föräldrar vid kl 8 på bröllopsdagen. Då får hon börja med att först styla mina brudtärnor och därefter mig. Jag vill att vi blir klara till senast kl 13.30 typ, för vid 14-tiden kommer närmaste släkten dit för att uppvakta mig, dansa lite och följa mig ut från föräldrarnas hem. Det är en tradition. Och kl 16.30 börjar vigseln. 
    För att slippa stressa så vill jag börja med hår & smink så tidigt som möjligt. Enligt Ulrika så bör jag räkna med att det tar ca 3 timmar att fixa mig, 1,5 timme var att fixa brudtärnor. Så det blir ca 6 timmar sammanlagt. Så då håller vi tidsplanen ganska precis, om vi börjar kl 8. 

    Den bloggen som jag pratar om är gabriellaelio.blogspot.se/. Du kan trycka på Ctrl + F och skriva Karam, så får du upp alla inlägg där Karam nämns. 

    Och vad trist med sådana människor, tråkigt att dom inte kan glädjas åt andras glada besked! 

  • kitkät

    Lavelii,

    Jag har ingen personlig erfarenhet av Gabriella Elio, men jag vet att hon är väldigt duktig och eftertraktad! Hon sminkar ju bland annat en del kända ansikten. Jag kontaktade henne tidigare för att fråga om prisuppgifter etc, men jag bestämde mig till slut för en annan makeupartist/hårstylist som sagt.
    Gabriella Elio kommer hem till en om man så vill, men då gäller det att du hittar en frisör som också kan komma hem till dig på bröllopsdagen. Om du tittar på hennes blogg, så kan du få tips om olika frisörer och om du mejlar dig så kan hon även tipsa dig om frisörer som kommer hem till en på bröllopsdagen.  
     

  • kitkät

    goli,

    Nu hängde jag inte riktigt med. Vilken tid ska ni gifta er borgligt, utomhus? Och om det blir inomhus, vilken tid har ni tänkt då? Och när början den persiska vigseln? 

    Ska du göra håruppsättning och smink innan den borgliga vigseln, eller efter?
    Oavsett hur du tänkt så tycker jag att du ska räkna med väldigt goda marginaler. Du vill inte stressa, tro mig! Det är det värsta jag vet i alla fall! 
    Räkna med att håret tar ca 3 timmar & sminket 1,5 timma. Och så får du räkna på restiden dit och tillbaka, samt lite extra tid ifall det händer något oväntat, typ trafikstopp. 

     

  • kitkät

    Lavelii, 

    Gabriella Elio tar 2800 kr för sminkning inkl. provsminkning. Om du går in på hennes blogg så tipsar hon om några frisörer och samtliga dessa kommer hem till en om man så önskar. I samband med att jag mejlade henne förut så tipsade hon mig också om tre frisörer som hon också nämner i sin blogg, Johni, Marre och Antonio. Jag fick telefonnummer till dessa, om du vill kan du få dom!

    Jag tycker inte heller att priset ska vara avgörande för vem man väljer, man ska välja någon som känns bra och som man gillar! 

    Makeupartisten och hårstylisten som Pagnie pratar om verkar också väldigt duktig! Sandra Elizah - Prisvärd är hon också!

  • kitkät

    goli,

    Det låter som att ni kommer få det rätt så stressigt med er nuvarande tidsplan. 

    Om du börjar med håruppsättning & smink kl 13, så blir du nog klar kanske vid 17-tiden, tidigast! Om du nu utgår från att håruppsättningen tar tre timmar och makeup en timma...  Hur hade du tänkt hinna byta om, åka till fotograferingsplatsen, fotas och sedan åka till persiska vigseln på en timma?  

  • kitkät

    Pagnie,
    Det var längesen vi skrev direkt till varandra kom jag att tänka på nu. Jag har saknat det! :)  
    Hur går det med inbjudningskorten? Har ni fått iväg dom ännu?  

  • kitkät

    Pagnie,

    Jag har inte alls dissat dig. Det har bara blivit att dom andra har skrivit inlägg till mig så jag har liksom "skrivit om dig", svarat på andras inlägg och jag & du har inte skrivit något till varann!
    Jag har också känt mig dissat av dig... Rynkar på näsan

    Vad kul att inbjudningskorten är på gång och att du bestält favouraskarna! Vi har fått hem provexemplar på inbjudningskorten som vi gillade (visade upp dom här i tråden i veckan), så vi har bestämt oss för vitt, istället för vaniljvitt! Haha. Vi ska bara slipa lite på texten under helgen och senast på söndag ska vi beställa inbjudningskorten har vi bestämt, för tills dess får man 10% rabatt på alla inbjudningskort på Calligraphen! 

    Hur gör ni, ska ni posta inbjudningskorten till alla gäster, eller kommer ni personligen räcka över inbjudningskort till dom ni träffar, typ kompisar, släktingar som ni träffar ibland etc? 

  • kitkät

    Lavelii,

    Antonio 076-207 9315

    Johni 073-5766 008

    Frisörsalongen Bangs (Marre) 08-6113540

    Och som sagt, enligt Gabriella Elio så kommer dessa frisörer hem till en om man vill! Om du går in på hennes blogg och sen på Kategorin Bruduppsättningar så kan du se bilder på frisyrer som dessa frisörer gjort! Då kanske det blir lättare att välja en som du tycker passar dig bäst! 

    Men angående brudsminkning... Om du har en kusin som sminkat dig förut och som du alltid blir nöjd med, varför inte låta henne även sminka dig på bröllopsdagen? Om jag hade en "egen" makeupartist som visste exakt hur jag vill ha det och som jag alltid är nöjd med, så skulle jag aldrig ens fundera på att anlita någon annan! Då behöver du inte vara orolig att du inte blir nöjd, med din kusin så vet du ju exakt vad du får! Ni kan ju göra er i ordning tillsammans ändå? 
     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop