• goli

    Orientaliskt bröllop

    Shit, tjejer! Det var inte längesen man tänkte: nu är det ett år kvar tills jag ska gifta mig. Nu har halva den tiden gått! Ser verkligen fram emot det och framförallt att kunna kalla min älskling för min man! Känns så vuxet trots att jag bara är 31 år ung... Flört men det är väldigt kul och en ära att få dela alla dessa upplevelser med er, både vägen dit samt den stora dagen!

  • goli
    Mustikka skrev 2013-02-22 22:09:58 följande:
    Om killen gillar smycken eller klockor så kanske en med datum då ni blev ett par, då ni förlovade er och sen giftemålet. Min är ju musiker och älskar elgitarrer. Kollade upp och dem han tycker om kostadde inte skjortan som jag trott innan. Så en sån kanske jag köper och graverar in datum på baksidan. =) Vad tycker din fästman om? 
    Hahaha! Åh, Mustikka! Om du bara visste! Min fästman tycker om att chilla, kolla på massa flmer och serier och äta en massa god mat... PRECIS SOM JAG! Så vi e verkligen lika på den punkten. Har faktiskt funderat på en klocka men han köpte en för inte så länge sedan. Fast grejen e den att den han har nu e ganska sportig och vi har pratat om att han ska ha en "finare" variant också. Så, ja! Det var en riktigt bra idé! Tack för det! Skrattande

    Vad kul! Åh det låter som en riktigt bra idé! Så din fästman är musiker? Ska han spela på ert bröllop då?
  • goli

    Lavelii, förutom att boka lokal så tyckte jag att brudklänningen var den roligaste biten! Så då har du och Kitkät något riktigt roligt att se fram emot! Har du sett någon modell som du gillar eller är du ute efter någon särskild brudklänning? Ärmlös, spets etc ?

  • goli

    Ojojoj, det låter modigt! Vi pratade om att spexa till vår första dans lite men ingen av oss har nog modet att göra det. Plus att det finns så många videor av folk som har gjort det på youtube att det kasnke blir lite tjatigt. Men vi tänkte att det kanske kunde vara en kul grej för våra gäster från iran. Men men... sen kom jag på att det kommer vara mitt i sommaren, jag kommer ha tillräckligt svårt att röra mig i min klänning så nu har vi bestämt att inte göra det.

    Mustikka, glämde fråga dig en sak innan ang din fästman. Du skrev att han är prickig? Prickig som i utslag? Fick han det före eller efter körtelfebern? Vi träffade en patient som felaktigt blev diagnostiserad med bakterieinfektion, rättare sagt streptokocker så han fick antibiotika. Och antibiotikan kan i sig orsaka utslag. Men eftersom detta är en virusinfektion så får det helt enkelt gå över av sig själv. Väldigt få med körtelfeber kan behöva annan symptomatisk behandling. Och sen väldigt viktigt att han inte överanstränger sig, inte bra för mjälten. Efter min körtelfeber fick jag ont i vänster sida så fort jag ansträngde mig lite i flera månader efteråt. Fanns ingen som berättade sånt för en tioåring då...

  • goli

    Mustikka, såg din tråd precis o att du fått en massa svar! Sorry e så seg! Har så mycket i huvudet just nu, du får ursäkta! Skrattande

  • goli

    Mustikka, vad gulligt av dig att ta så bra hand om din fästman! Killar kan ju bli extra kinkiga när de e sjuka! När det gäller dansen så blir det ingen vals för vår del utan en vanlig tryckare. Vi funderar på att be vår dj ha en mix av typ 3 låtar, har svårt för att bestämma oss för bara en!

    Lavelii, tycker båda de klänningarna är jättevackra! Det bästa e självklart att prova, inte bara för utseendets skull utan även för att se om man kan röra sig i dem, hahaha! Mitt tips till dig är att ha ett öppet sinne när du provar klänningar. Prova så många olika modeller du kan! Jag ville t ex INTE ha en ärmlös och absolut inte med tyll. Gissa vad det blev för klänning! Kändes sååå rätt när den satt på o det är verkligen en prinsessklänning men som du säger, om det är ngn gång man ska ha en sån klänning så e det faktiskt på ens bröllop! Min klänning e en kopia av Maggie Sotteros Nora (beställde kopian via en kinasida: missfishbridal) och det blev självklart inte en exakt kopia men jag tycker verkligen om den. Jag och mamma har sytt på extra kristaller på överdelen och jag tänkte sy på ärmar oxå, tänkte mig korta ärmar som ska falla ned över axlarna. Men den biten ska nog en skräddare få fixa! Och när jag e klar med den ska jag lägga upp en bild här. Glad

    Pagnie, tråkigt att höra om din dag. Hoppas inte det var alltför allvarligt och att du känner dig bättre nu!

  • goli

    Ja, jag läste tråden precis men helt seriöst... jag hade blivit misstänksam direkt och ringt igen efter några dagar eller åtminstone kollat deras hemsida. Var någonstans i Sverige tar de 300 spänn för en brudsminkning?? Verkligen tråkigt att hon blev så dåligt bemött men det är faktiskt ens eget ansvar att dubbelkolla allt sånt. Jag har själv haft dåliga erfarenheter av sånt och sedan dessa så dubbel- eller trippelkollar jag allt.

    Kitkät, hade också tänkt att fixa håret först men om du inte kan så kommer det nog att lösa sig ändå. Det ska ju ändå vara hållbart smink så... Men om det är en tjej från make-up store och du betalar lika mycket som på salongen så borde du väl oxå få en provsminkning? För det ingår ju en konsultation i det priset innan bröllopsdagen!

    Pagnie, det borde nog inte spela så stor roll vilket rum det blir MEN man vill nog inte ha ett litet och sumkigt, liksom. Men vad finns det för alternativ? Har inte själv hunnit kolla upp det än men ska ta tag i det efter tentan imorgon!

  • goli

    ja, jag börjar själv vänja mig vid tanken på att håruppsättningen kommer att hamna på runt 2800 men jag ska försöka pruta ner det ändå. Men 3500 för en vanlig håruppsättning är nog att ta i. Håller med Kitkät, är inte heller snål, det bara känns surt att lägga ut så mkt pengar för ngt som inte borde kosta så mycket!

    Vilka mysiga rum, Mustikka! Och det låter härligt att kunna vakna upp och äta frukost med sina gäster lite mer avslappnat och kunna koppla av och njuta av kvällen innan! Sen har ni hela smekmånaden för er själva! Flört

    Försöker hålla mig borta härifrån för jag måste plugga, har tenta IMORGON men åååååå vad jag är trött! har varit sönderstressad senaste tiden och haft mardrömmar varje natt den senaste veckan, känner att det börjar ta ut sin rätt. Plus att kaffe, energidrinkar och coca-cola inte verkar ha så stor effekt längre. Ska bli så skönt imorgon kväll efter tentan! Då kommer jag att däcka, hahaha!

  • goli

    Hahaha, bli inte arg, Kitkät! Jag vet precis hur du känner och jag blev oxå lite förbannad när jag inte kunde hitta en bra och billig frisör. Min mamma t o m flippade lite på Karam när han sa att han ville ta 2700-2800 kr för en uppsättning. Hon frågade om han var drottningens privata stylist, hahaha. Men om du säger till att du vill ha en enklare uppsättning i början så kan de nog pressa ner priserna lite. Karam sa det iaf, att det berodde helt på vilken frisyr jag ville ha. Så be om en provuppsättning så kan ni nog diskutera priset utifrån det? Så tänkte jag göra.

    Tack, kommer att behövas! Skrattande

  • goli

    Men oj, vad snyggt det blev, Pagnie! Riktigt tjusigt! Ser riktigt professionellt ut ju! Då vet vi vad du ska ha ansvar för när vi startar eget, hahaha! Tycker speciellt mycket om fjärilarna kring era initialer! Har ni bestämt när de ska skickas ut?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop